directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així de masclista és la justícia espanyola

Diverses sentències judicials ho evidencien

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | L'any 2017, l'Estat espanyol va ser proclamat el país amb la justícia més masclista per segon any consecutiu, segons l'informe anual elaborat per Woman's Link. La sentència de ''la mandada'', que absolt de violació als cinc acusats i només els condemna a nou anys de presó per abús sexual, evidencia, un cop més, el comportament patriarcal i masclista que habita intrínsec en la justícia caduca, rància i aberrant de l'Estat espanyol. 
© Los replicantes

Comparteix
   


Etiquetes
La justícia espanyola és masclista. Així ho va plasmar l'associació Woman's Link durant dos anys consecutius, que "premia" els països amb les sentències judicials més sexistes.
 
Entre els casos que enumera l'ONG, destaca la rebaixa de la condemna de 9 a 3 anys per un home que va violar repetides vegades una nena de cinc anys perquè el jutge no va "apreciar resistència" de la menor.
 
Tanmateix, recull que un tribunal va decidir rebaixar la pensa de 25 a 17 anys de presó a un home que va assassinar a la seva exparella perquè el jutge considerava que assestar-li 30 punyalades "no tenia l'objectiu d'augmentat el patiment de la víctima" i va justificar el comportament perquè estava "encegat".
 
D'altra banda, impacta el cas de la justícia espanyola d'extradir una dona nigeriana embarassada i víctima del tràfic de blanques tot i la petició d'asil de la dona perquè estava amenaçada al seu país. 
 
Un altre cas repugnant evidencia el tracte de la justícia amb les víctimes de violència masclista. Una jutgessa va preguntar a una víctima de violació si "havia tancat les cames". La magistrada no va ser sancionada perquè la "comissió disciplinaria no va veure "desconsideració o abús d'autoritat".

Exigeixen la inhabilitació dels jutges 

La sentència va aixecar un enorme rebuig entre la ciutadania des que es va conèixer aquest dijous al migdia, primer a les xarxes socials i hores després al carrer, on es van produir concentracions a les principals ciutats catalanes i espanyoles. 

El portal change.org ha recollit en menys de 24 hores més de 625.000 signatures reclamant la inhabilitació dels tres jutges de l'Audiència de Navarra.

"En un país en què tenim un problema de violència masclista tan greu, no podem permetre'ns jutges i magistrats que considerin que perquè existeixi agressió sexual no n'hi ha prou que cinc homes agredeixin una jove indefensa i en estat d'embriaguesa a qui, posteriorment van abandonar i van robar el telèfon perquè pogués ser auxiliada", continua el text que recull la petició. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
27 d'abril de 2018, 12.49 h

Fàstic de país de merda i de justicia. Fotem el camp JA!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'abril de 2018, 11.17 h



Es que alguns juristes, estan a la edat del plistocè........


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.