directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El CIS continua sense preguntar clarament per la independència

Els enquestats suspenen tots els líders polítics, menys Junqueras que aconsegueix un 5,2

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | El 25,9% dels catalans volen un Estat on les comunitats autònomes tinguin més autonomia que en l'actualitat i un 36,4% voldrien un Estat on es reconegués que les comunitats es poden convertir en estats independents, segons les dades de l'enquesta postelectoral del CIS.Un cop més evita una pregunta clara sobre la independència.
Milers de persones surten al carrer a Brussel·les amb estelades i pancartes a favor de la independència
Milers de persones surten al carrer a Brussel·les amb estelades i pancartes a favor de la independència
© Laura Pous

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
El CIS intenta crear confusió i evita la pregunta clau, sí o no a la independència 

L'enquesta revela, doncs, que un 62,3% dels catalans voldrien o bé més autonomia o bé la independència. D'altra banda, també es demana als enquestats que valorin els líders catalans. Tots suspenen menys Junqueras, que aconsegueix un 5,2. La nota més baixa és per al líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, amb un 1,55, seguit de la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que tot i ser la guanyadora el passat 21-D aconsegueix un 3,59. També es pregunta sobre la valoració que es fa de la gestió de la Generalitat durant els dos darrers anys en alguns àmbits. En el cas de l'autogovern, el 6,8% la qualifiquen de molt bona, el 23% de bona, el 26% regular, el 26,4% dolenta i el 13,9 molt dolenta.
 
Les dades es basen en 2.500 enquestes fetes després de les eleccions del 21 de desembre. Entre les diferents preguntes, es demana sobre quin model d'Estat preferirien. El 62,3% es decanta per demanar més autonomia o bé per un Estat que permeti a les comunitats autònomes convertir-se en estats independents. 
 
En canvi, només un 6,6% aposten per un Estat amb un únic govern central i sense autonomies i un 2,6% es decanta per un Estat en el que les comunitats tinguin menys autonomia que en l'actualitat. Un 23,8 % vol que l'organització de l'Estat es mantingui com en l'actualitat. 
 
Els polítics treuen males notes 
 
En l'enquesta també es demana valorar els diferents líders polítics. Segons les dades del CIS, tots suspenen menys el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, que aconsegueix un 5,2. Darrera d'ell, qui aconsegueix la millor nota és el candidat de JxCat i president destituït, Carles Puigdemont, amb un 4,45, seguit de Xavier Domènech (Catalunya en Comú-Podem) amb un 4,3 i Carles Riera (CUP) obté un 4,05. Per sota del 4 es queden Inés Arrimadas (Cs), amb un 3,59 i el menys valorat és el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, amb un 1,55. 
 
Així valoren la gestió de la Generalitat
 
En l'enquesta postelectoral, també es pregunta sobre la valoració que es fa de la gestió de la Generalitat durant els dos darrers anys en alguns àmbits. En el cas de l'autogovern, el 6,8% la qualifiquen de molt bona, el 23% de bona, el 26% regular, el 26,4% dolenta i el 13,9 molt dolenta.
 
Sobre l'atur, el 68% considera que la gestió és regular o dolenta. En el cas de la llengua catalana, el 43,3% qualifiquen la gestió com a bona, el 21,5% com a regular i el 13,6% com a dolenta. 

Consulta aquí el document sencer




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Vicenç Ramoneda iUllar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
27 d'abril de 2018, 15.05 h

Un advocat de Vic es nega a treure's el llaç groc tot i la petició d'una jutgessa.

Raimon Montoliu s'hi oposa en dues ocasions remarcant que es tracta d'un acte de "llibertat d'expressió." https://www.youtube.com/watch?v=bgCGD_LTmvY


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.