directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Neix la Taula d'Emergència Docent per donar resposta a la repressió

L'espai busca unir els professionals de l'educació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | Diverses organitzacions socials i sindicals del sector de l'ensenyament (CGT, Intersindical-CSC, UGT, USTEC-STEs, ADIC Ensenyament, ANC i Docents per la República) han constituït la Taula d'Emergència Docent (TED), un espai que pretén unir els professionals de l'educació enfront dels esdeveniments que estan envoltant el col·lectiu docent i donar resposta a la repressió ''mediàtica, judicial i policial'' que estan patint els docents i els centres educatius.
Pla obert d'una aula d'una escola catalana
Pla obert d'una aula d'una escola catalana
© Gemma Sànchez

Comparteix
   


Etiquetes
En un comunicat, la nova organització, reivindica que ''s'han creuat alguns límits'' que han obligat a posar ''en estat d'alerta'' tot el sector, ja que es veuen amenaçats ''pilars bàsics de l'educació en una societat democràtica''.
 
Entre les organitzacions constituents de la TED s'ha consensuat una declaració unitària que s'ha fet arribar a tots els centres educatius del país perquè els claustres puguin subscriure-la i iniciar un procés de debat entorn la situació que estan vivint els professionals del sector actualment. La TED considera que s'està vivint una ''situació d'emergència'' que posa en risc ''l'espai de confiança que són i han de seguir sent els centres educatius''. Des de la TED es veu amenaçada la llibertat de càtedra i també la llibertat d'expressió. 
 
En la declaració, la TED es compromet a defensar l'educació en els valors democràtics en la cultura de la pau i en l'esperit crític, com a pilars bàsics perquè els futurs ciutadans ''construeixin una societat justa, democràtica i participativa''. 
 
La TED, en la declaració, qualifica de ''greus'' els esdeveniments que estan envoltant el col·lectiu docent català i han expressat el suport als companys de Sant Andreu de la Barca i la Seu d'Urgell. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
7 de maig de 2018, 14.46 h



Quant els catalans tenim que parlar de REPRESSIÓ.....JUSTÍCIA AMB QÜESTIÓ...ENCARNIS-AMENT...RENCUNIA... ODI......, estém parlant d'uns polítics de dos partits, amb forts sentiments de REVENJA I ODI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de maig de 2018, 12.25 h

LA TAULA D'EMERGÈNCIA, DOCENT CONTRA LA REPRESSIÓ, ÉS UNA URGÈNCIA CATALANA, QUE CAL AMPLIAR A NIVELL UNIVERSAL,CINC SEGLES AMB LA PRIMACIA, EL RACISME ESPANYOL,HAN INTENTAT PER TERRA MAR I AIRE ANIHILAR LA LLENGUA I L'ESCOLA CATALANA, PARADIGMES DE GENOCIDI A CENTENARS, RECORDEM-HO UN PER HAVER-LO USAT AMB ESCENARI DE SEMIOLOGIA LA DE CARLOS III, EL FELIPE VI, EL 3-O, ÉS EL DE "LOS MAESTROS QUE ENSEÑEN EN CATALAN SERAN DEPORTADOS",


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.