directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torrent agraeix als exmembres sobiranistes de la Mesa que defensin el Parlament davant Llarena

No reconeixen els fets pels quals els processa el jutge del Suprem i demanaran que s'aixequin les mesures catuleras

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| El president del parlament, Roger Torrent, ha agraït als exmembres sobiranistes de la Mesa del Parlament la seva actuació el dia que han comparegut davant del Tribunal Suprem perquè el jutge Pablo Llarena els comuniqui els processaments. "Gràcies per haver defensat en tot moment el debat parlamentari, els drets del conjunt dels diputats i la dignitat de la cambra. Molta força!", és el missatge que Torrent els ha enviat a través del seu compte de Twitter.
La membre de l'anterior Mesa del Parlament Anna Simó arriba la Tribunal Suprem acompanyada de Lluís Corominas per ser-los comunicat el processament
La membre de l'anterior Mesa del Parlament Anna Simó arriba la Tribunal Suprem acompanyada de Lluís Corominas per ser-los comunicat el processament
© Javier Barbancho

Comparteix
   


Etiquetes

Els exmembres sobiranistes de la Mesa han defensat davant Llarena que van actuar sota el criteri de la "inviolabilitat parlamentària". Lluís Guinó, Lluís Maria Corominas i Anna Simó -que han estat poc més de cinc minuts dins la sala- han negat els fets pels quals el jutge els processa per desobediència i s'han reafirmat en la declaració que ja van fer el passat 9 de novembre.

En el cas d'Anna Simó, només ha respost dues preguntes de la seva lletrada per negar els fets i defensar l'actuació de la Mesa. Lluís Maria Corominas, en canvi, no ha declarat i s'ha reafirmat en el que ja va dir el 9 de novembre.  "Hem explicat que la Mesa executava actes de tràmit parlamentari i intuíem que ens podria protegir la inviolabilitat parlamentària", ha manifestat Guinó, a la sortida del Suprem. Les compareixences de tots tres han estat molt breus i qui s'ha esplaiat més ha estat el diputat de Catalunya en Comú-Podem, Joan Josep Nuet (a qui, finalment, també processaran per desobediència), que ha respost totes les preguntes a excepció de l'acusació popular exercida per VOX. En el cas de Ramona Barrufet, no ha viatjat a Madrid per motius de salut i el jutge Llarena haurà de fixar una nova data. 

A la sortida del Suprem, Nuet –que actualment és diputat- ha explicat que va votar a favor de tramitar iniciatives com la Llei del referèndum o la de transitorietat però que després al ple sempre s'hi va oposar. "Quan la Mesa tramita una iniciativa no sabem què s'acabarà aprovant el ple perquè es pot modificar", ha defensat. Per això, entén que l'única cosa que van fer els membres de la Mesa és "tramitar iniciatives" i que això no contradiu les resolucions del TC. També ha afegit que els membres de la Mesa no són "experts constitucionalistes" i que es poden equivocar donant tràmit a algunes iniciatives però que per això "no es pot posar ningú a la presó". "Podem cometre errors però la política funciona així i hem de posar en valor el mecanisme parlamentari", ha manifestat. Durant la vista, el seu lletrat, Enric Leiva, ha posat de manifest davant el jutge que la interlocutòria de processament conté "greus errors". De sis votacions que se li atribueixen, quatre son errònies, segons la defensa.

Sol·liciten que se'ls aixequi les mesures cautelars

Guinó, Coromines i Simó sol·licitaran per escrit al jutge que els aixequi les mesures cautelars. Tots, a excepció de Nuet (que va sortir de la primera declaració sense mesures cautelars), estan en llibertat provisional i han de presentar-se setmanalment davant el jutge, no tenen passaport i tenen prohibit sortir del territori espanyol. També van haver d'abonar 25.000 euros en concepte de fiança per eludir la presó, però no sol·licitaran que se'ls retorni ja que entenen que el tribunal vol els diners com un dipòsit en cas que, quan hi hagi judici, hagin d'afrontar multes pel delicte de desobediència.

Demà compareixen davant Llarena per acabar amb el tràmit de les declaracions indagatòries els consellers destituïts pel 155 Meritxell Borràs i Carles Mundó i l'exconseller Santi Vila, tots processats per desobediència i malversació. També està citada al Suprem l'exdiputada de la CUP Mireia Boya. Les declaracions són a les 10h del matí.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
8 de maig de 2018, 05.07 h


#3

PPobre bejota, PPobre PPedorra ignorant, tu adoptes aquella "estratègia" (si així es pot anomenar l'astúcia d'un cretí com tu) de "PREGUNTA A MI COMPANYERO QUE ES COMO YO DE EMBUSTERO"


El POBRE bejota és senzillament un BARRUT.


Qualsevol altre persona, amb un mínim de VERGONYA i de DIGNITAT ja no gosaria treure el nas aquí, després de les nombroses ocasions en les que has exbibit la teva trista condició de PPobre ANALFABET CRETÍ, com demostraré a continuació.


Desconte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*
7 de maig de 2018, 21.40 h

#3

BEJOTORRAAAAAAA !!!


ES-PATRAÑA DEBE EL 140% DE SU PIB


COMO SE LLAMA ESO ?


SE LLAMA "QUIEBRA TECNICA IRREVERSIBLE"


LA GESTA-PP-O SE HA PULIDO EL 100% DEL FONDO DE LAS PENSIONES


COMO SE LLAMA ESO ?


ESTADO ECONOMICO EN CRISIS IRREVERSIBLE


SOLO LA INDEPENDENCIA SALVARA A LOS CATALANES DE LA "MISERIA"



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*
7 de maig de 2018, 21.31 h

#3
bejota > bcn


BEJOTORRAAAAAAAAAAAAAAAA, ESTAS SORDAAAAAAAAAAA !!!!!!!!

PORQUEEEEEEE NOOOOO MEEEEE RESPONDESSSSSSSSSS !!!!



ADONDE SE HA FUGADO LA SEAT ?


A MARTORELL DE ARRIBA ?


O A MARTORELL DE ABAJO ?





JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS









Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
bejota fletxa bcn
7 de maig de 2018, 18.30 h


https://youtu.be/1zXZz7GuXbo

N.B. UNA CATALUNYA INDEPENDENT EN RUINA TECNICA:-200% DEL PIB CATALÁ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de maig de 2018, 14.42 h



Hem de defensar Catalunya i els nostres drets, davant una "justícia", posada amb qüestió.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
M.El Mallarga Agafasobres fletxa fum fum i més fumm...moooolt de fum!
7 de maig de 2018, 14.27 h

EL problema és que les sentencies les dicti el consell de ministres del PP, que tom tot -hom sap defensen "el estado de dereccho"a fer el que fan, la resta a callar i pagar, el món està equivocat i ells tenen raó, la democràcia espanyola és perfecte, franquista i vigilada al mateix temps, tota una garantia, de "atado y bien atado"!!! El món va descobrint a poc a poc que la famosa "transicion "va ser una comèdia, per mantenir al poder amb aquesta gent incapaç d'assimilar que altres pens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.