directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El predecessor de Llarena al Suprem no veu ''justificada'' la presó preventiva pels dirigents sobiranistes

Tampoc comparteix que se'ls pugui acusar de rebel·lió

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| El predecessor del jutge Pablo Llarena al Tribunal Suprem,  Joaquin Giménez,  no veu ''justificada'' la presó preventiva pels dirigents sobiranistes. "La situació de presó no la veig justificada en la mesura que l'únic argument que hi ha, com a mesura cautelar, és la reiteració delictiva. Aquesta ha de sustentar-se en indicis i dades objectives, i no veig justificada aquesta presó, i de cap manera la de les persones que inicialment estaven en presó provisional i llavors en llibertat", ha apuntat. 
Giménez, en una imatge d'arxiu
Giménez, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Ho ha dit en una entrevista a 'Nació Digital', on també ha assegurat que mantenir els presos polítics en centres penitenciaris madrilenys "no té cap sentit". "No apropar els presos avui dia suposa una infracció dels preceptes legals. La llei general penitenciària diu que es procurarà que els presos estiguin a prop dels seus llocs d'origen. Això no es va complir mentre ETA estava matant. Però ara no és desarmar, ni posar l'Estat de genolls, sinó complir la llei. A més, crec que en aquests moments la situació ha de tenir un punt i final. La raó és que les presons provisionals són presons provisionals, i no penes anticipades", ha sentenciat. 

Sobre l'acusació de rebel·lió als líders independentistes, ha afirmat que "la rebel·lió suposa un alçament violent i jo no el veig". "No hi va ser en el procés que es va iniciar el 2012, i si aquesta s'ha anat produint des de fa diversos anys, per què llavors no es va fer res? Si ens concentrem en l'1-O, jo el que veig és una flagrant desobediència al Constitucional i a la legalitat estatutària", ha afegit. 

També ha criticat que el Consell General del Poder Judicial "està excessivament polititzat". Amb tot, ha negat la manca de separació de poders a l'Estat espanyol i ha apuntat que el poder judicial ha evitat els que han tractat de "domesticar-lo". Giménez va exercir de jutge durant 45 anys, 19 d'ells al Tribunal Suprem, on va ser substituït per Llarena quan es va jubilar. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
16 de maig de 2018, 10.02 h

Espanya acabarà molt malament pitjor del que em pensava


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
16 de maig de 2018, 09.46 h

Per més que els diguin, s'estimaran més quedar bornis si CATALUNYA queda sega, mireu si n'estan de MALALTS S'haurien de fer mirar però aleshores no podrien fer MAL als innocents! ÉS MOLT GREU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de maig de 2018, 08.49 h

ALGUN JUTGE HI HA, AMB DEONTOLOGIA PROFESSIONAL, SINDÈRESI, TANMATEIX CAPAÇ DE SABER APLICAR JUSTÍCIA,,N'HI HA FORCES QUE ENS FAN COSTAT, PERÒ EL LLARENA PORTA L'ESTIGMA DEL SEU PARE, QUE PER 4 VEGADES VA DENEGAR, L'EXTRADICIÓ DEL NAZI ASSASSÍ LEON DEBRELLE,, QUE VA VIURE PLÀCIDAMENT I LUXOSA A MALAGA, SOTA LA PROTECCIÓ DEL FRANCO N'HI HAGUÉ MÉS.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Girona
15 de maig de 2018, 21.02 h

En Llarena acabarà malament, ho presento. El fiscal general també va acabar i el de Catalunya també. Els ho busquen i ho troben.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.