directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nou gir del PSOE: ara es planteja legislar la pressa de possessió dels alts càrrecs

La voluntat és que sigui obligatori "acatar la Constitució"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El PSOE presentarà una iniciativa legislativa per regular la pressa de possessió dels alts càrrecs del tal manera que sigui imprescindible "acatar la Constitució i respectar el Cap de l'Estat". Així ho ha explicat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una entrevista a 'Espejo Público' d'Antena 3. 
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa de l'Alt Aragó
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa de l'Alt Aragó
© PSOE

Comparteix
   


Etiquetes
"Els polítics poden deixar les innovacions per a altres àmbits i moments però en prendre possessió el que s'ha de fer és acatar la Constitució", ha valorat. El socialista ha titllat de "deslleialtat" el tipus d'acte de pressa de possessió que s'està preparant per a l'investit president de la Generalitat, Quim Torra, i ha considerat que més que auster és "excloent". D'altra banda, ha explicat que no li ha agradat la decisió de la justícia belga de rebutjar l'extradicció de Meritxell Serret, Lluís Puig i Toni Comín i ha defensat que "clarament" el que es va produir a Catalunya va ser una rebel·lió i s'hauria d'haver atès l'ordre dictada pel Tribunal Suprem (TS).
 
El socialista ha afirmat que la pressa de possessió que està previst que porti a terme Torra ha de fer reflexionar als partits espanyols sobre com modificar la llei, o crear-ne una de nova, per tal que "es reguli de manera concreta com s'ha d'exercir i davant de qui" la pressa de possessió.
 
Sánchez ha assegurat que no va tractar aquesta qüestió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la seva reunió perquè creien que Torra "acataria el procediment que s'ha fet sempre" i ha lamentat el "pols" que es vol fer a la Constitució. 

També una reforma del Codi Penal
 
La proposta de Sánchez arriba després que aquest dimecres ja proposés una reforma del codi penal per "actualitzar" el delicte de rebel·lió, un tipus delictiu que assegura que es va donar a Catalunya l'octubre passat. Sánchez ha rebutjat les crítiques rebudes per aquesta proposta i ha assegurat que no s'ha plantejat amb una visió "repressiva" sinó amb l'objectiu de "defensar drets i llibertats posats en qüestió pel secessionisme". Segons ell, el fet que no hi hagi altercats públics "no vol dir que no hi hagi delicte de rebel·lió".
 
Seguint aquesta lògica, ha lamentat que la decisió del jutge belga de no extradir els polítics independentistes demostra la "manca de cooperació judicial europea". "No m'ha agradat el que ha fet el poder judicial a Bèlgica, crec claríssimament que hi ha hagut delicte de rebel·lió i sedició a Espanya i haurien de ser extradits", ha declarat. Així, s'ha mostrat també partidari d'obrir un debat sobre les euroordres. 
 
Acusa Torra de "xenofòbia" i "racisme"
 
El secretari general del PSOE ha reiterat les seves crítiques a Torra, acusant-lo de "xenofòbia" i "racisme" i de plantejar una idea de Catalunya "excloent, que nega la seva espanyolitat". 
 
Ha reconegut que fins ara el que hi han hagut han estat només paraules, però creu que s'està tornat a posar sobre la taula la via unilateral i per això ha defensat l'acord amb el govern espanyol per tornar a plantejar el 155 si fos necessari. Ha afegit que es farà de manera "proporcional, ferma, pactada i serena". 
 
En aquest punt ha criticat la postura de Cs, a qui ha acusat d'"amagar-se" a Catalunya i de "no voler fer política per no arriscar vots".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
18 de maig de 2018, 11.16 h

MARISCAL PETAIN, DEL RÈGIM DE VICHT COL·LABORACIONISTA DEIA SOM FRANCESOS NO DEIZ QUE ESTAVEN AL SERVEI DE HITLER, PSOE, JA HI HA ENTRAT AMB PP. I C's , SÓN ELS COLONS, I ES QUEDEN CURTS DAVANT DE FRANCO HITLER,, SÓN COLONS A CATALUNYA, LA RESISTÈNCIA FRANCESA EREN ELS DEMÒCRATES LA RESISTÈNCIA CATALANA EL PROGRÉS PÈL POBLE I EL BENESTAR, LA DEMOCRÀCIA , DAVANT EL RÈGIM FRANCO-HITLER QUE ESTÉN LES URPES. SANGUINÀRIES EL DARRER P RESIENT DE LA REPÚBLICA DEL PSOE, A L'EXILI EL 1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marta fletxa Sabadell
17 de maig de 2018, 15.18 h

Ballant al so que els toca PP i Ciudadanos acabaran desapareixent. Que miserables els pobres !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Olotí fletxa Olot
17 de maig de 2018, 14.11 h

Hi ha una cursa desfermada a veure qui la té més grossa contra Catalunya.
Ja només li mancava al ZP bis el llacet rojigualdo.
No saben ni innovar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Claravalls fletxa Claravalls
17 de maig de 2018, 12.30 h

Ppsoecs són els fills de l'assassí Franco.Rates franquistes podrides s'ha acabat el genocidi contra el poble català.Rates franquistes mireu a la misèria...us podeu quedar amb la vostra unidad nazional.Foea de Catalunya tots els inadaptats del ppsoecs...fora no us volem feixistes més que feixistes.
Catalunya no és ni serà mai España.//*//
Som República //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
17 de maig de 2018, 12.26 h

I que besin l'estanquera i que s'abracin al rei i que cridin amb convenciment "Vivaspaña, coñññiiioooo!". Si pot ser amb llagrimeta als ulls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.