directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Jordi Cañas: 'La independència no es pot proclamar unilateralment des d'un Parlament com el nostre'

El portaveu de C's argumenta que una majoria parlamentària no es correspon amb la majoria social necessària

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

'Això no és Kosovo'. Aquesta és la imatge que resumeix el raonament que fa el portaveu de Ciutadans (C's), Jordi Cañas, sobre la idea dels nous partits independentistes de proclamar la independència des del Parlament de Catalunya. És per això que no li agraden aquests partits, no perquè proposin la independència, assegura, sinó per com la proposen. Des del seu punt de vista, un Parlament com el català on a les darreres eleccions només va votar un 56% del cens no gaudeix de representativitat suficient per declarar la independència amb una majoria social suficient al darrere. 'Si penses que amb una representativitat del 30% -entenent que tot l'arc parlamentari representa només el 50% de la ciutadania- pots fer un canvi de marc polític és que no entens on estàs ni què pot passar', sentencia. En aquest sentit Cañas demana fonamentar la política en la responsabilitat i conclou: 'En d'altres llocs, la gent s'ha matat per aquests temes'.
'Ens podem preocupar primer perquè el 70-80% dels ciutadans catalans vagi a votar?', es pregunta. A més d'aquesta suposada manca de representativitat del Parlament per, al seu entendre, l'elevada abstenció dels darrers comicis, hi afegeix el debat sobre si les demarcacions amb menys pes d'electors han de tenir la representació que tenen actualment. 'Barcelona hauria d'escollir 101 diputats', sentencia i argumenta que 'no pots fer que una majoria de diputats que no només no representen la majoria de ciutadans, sinó que fins i tot representen a una minoria majoritzada, decideixin pel conjunt dels ciutadans sobre un tema tan important com la independència'.

'Si fos independentista rellegiria tot sovint el que ha escrit Carod'
En el marc d'aquesta reflexió sobre l'independentisme, Jordi Cañas sorprèn lloant la figura de Josep-Lluís Carod-Rovira a qui atribueix el 'discurs independentista més contemporani'. El portaveu de Ciutadans confessa que ha assistit a algunes conferències de l'exlíder republicà que titlla d''impecable'. Lamenta que 'en aquest món nostre, a tothom qui sobresurt se li talla el cap' i recomana als independentistes que rellegeixin les paraules de Carod assegurant sense complexes que si ell fos independentista ho faria.

Cañas contraposa aquest estil de Carod-Rovira amb Joan Laporta o el mateix Joan Puigcercós, de qui parla despectivament com a 'home de partit'. Sobretot, però, carrega contra els perills del populisme que, al seu entendre, encarna el partit de Joan Laporta. 'Hi ha ciutadans que prefereixen la sal grossa de Laporta, que és un populista demagog perillossíssim, també per a l'independentisme', rebla. Considera que un dels problemes de l'independentisme és que ha estat durant massa temps vinculat al frikisme i ara entén que s'ha substituït pel populisme, que potser és encara més preocupant. En aquest sentit torna a la figura de Carod-Rovira a qui atribueix la idea d''agregar gent diversa' per tal de créixer i conclou: 'Quan sents Laporta o Puigcercós, tot això es difumina'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
29 d'octubre de 2010, 00.47 h

Mentre hi hagi aquesta tropa d'autonomistes, regionalistes i espanyolistes és evident que no es pot proclamar, però ves que el continent disposi del contingut adequat, majoria sobiranista, ja veuràs Canyes si és possible... I les amenaces de mort de les fots on et càpiguen...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
29 d'octubre de 2010, 00.09 h

#24 Llegeix això: http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/10/familiars_de_sola_als_politics_ens_sentim_sols_i_desemparats_58831.php?ref=nfh i veuràs com ho han fet tot bé. Per favor!! Quina vergonya de govern !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
29 d'octubre de 2010, 00.00 h

#24 Però res , ho heu fotut tot bé . Ara , no passa dia que no surtin noticies de que demostren que catalunya se'n va a la merda! I encara teniu els sants pebrots de sorti aqui amb el cap ben alt?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
28 d'octubre de 2010, 23.58 h

#24 a mi el Català als cines ara mateix se me'n fot! Pesats , que sou uns pesats! quan hi ha gent que no te per jalar, gent sense feina. I em sortiu cada dia amb el collons de català als cines. Però que sou curts o que. estarèm amb guerra i encara em direu , tranquil! que podrem anar a veure una peli en català.
aneu a pastar fang! 8 anys perduts per cuatre escurrialles i el català al cine! Que hem avançat com a poble? Res! al contrari! als sociates els heu fet la Gara gara , i això... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Voltaire fletxa Rias Baixas
28 d'octubre de 2010, 22.45 h

Malament hem de considerar a en CARALLOT si els de C's el tenen se l'estimen,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Voltaire fletxa Rias Baixas
28 d'octubre de 2010, 22.42 h

Quina teoria mes ximple! Als EEUU no hi arriva ni al 50% els electors censats que van a votar i ningu questiona la seva democracia. Si la gent que s'abste s'estima mes anar de compres o a la platja es problema seu, ja son prou grandets!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
28 d'octubre de 2010, 20.53 h

'En d'altres llocs, la gent s'ha matat per aquests temes'.

Un altre espanyol que ens vol fer por amb amenaces de violència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Lluís fletxa Girona
28 d'octubre de 2010, 20.47 h

#28 No t'hi jugaràs pas un pèsol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Veterà fletxa Barcelona
28 d'octubre de 2010, 20.33 h

Doncs jo crec que tots nosaltres morirem sent espanyols, i els nostres fills i els nostres néts i els nostres besnéts i els nostres rebesnéts i els nostres ..... etc.
I sinó temps al temps


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
28 d'octubre de 2010, 19.32 h

Home, que un senyor que te un partit al qual no ha votat el 98,4% de l'electorat vagi parlant de representativitats fa una mica d'angunia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.