directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els alcaldes responen amb més llaços grocs la carta de Millo demanant censurar-los

Li envien el pin amb el llaç o el pinten damunt la missiva, que altres directament estripen

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| Molts alcaldes catalans han respost, al llarg del dia, a la carta que va enviar ahir el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a tots els batlles del país per demanar-los que mantinguin la "neutralitat" als espais públics; és a dir, que censurin les mostres de suport als presos polítics, els exiliats o -en general- al moviment republicà. 
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo
Millo, en una imatge d'arxiu
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de Celrà, per exemple, ha contestat Millo enviant-li per carta un pin amb un llaç groc que li recordi "cada dia que a Catalunya tenim presos polítics i persones exiliades". Dani Cornellà (CUP) l'ha adjuntat a la carta de resposta que li ha tramès al polític popular, on reconeix que Catalunya ha viscut "una ruptura de la convivència" ocasionada per l'Estat espanyol amb la "violència extrema" de l'1-O". A més, ha assegurat que tots els "enfrontaments" posteriors que hi ha hagut els han motivat, precisament, grups "d'extrema dreta espanyolista" o aquells qui es dediquen a arrencar llaços i altres elements de color groc. Per últim, l'alcalde li fa saber al delegat de l'Estat que l'Ajuntament de Celrà continuarà permetent que la gent pengi o pinti llaços grocs "per tot el poble" per expressar "el seu dolor davant un fet tan indigne i poc democràtic com és empresonar polítics". Dani Cornellà assegura que la carta que Enric Millo ha enviat als ajuntaments és "totalment esbiaixada" i demostra que el delegat de l'Estat "viu en una realitat que està 1.000 quilòmetres lluny" de la que hi ha a Catalunya. 

Al seu torn, l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha dit que la carta del delegat del govern espanyol no té cap tipus de ''credibilitat'' i ha lamentat que aquest hagi sigut l'únic contacte que Millo ha tingut amb el territori i que a més hagi estat per ''demanar-los el que han de fer''. Monterde ha rebut aquest dimecres la carta via correu electrònic; l'ha imprès i l'ha publicat a les xarxes socials amb un llaç groc pintat sobre el text, mostrant d'aquesta manera el seu suport als símbols que demanen l'alliberament dels presos polítics i també el retorn dels exiliats. Monterde ha acompanyat la imatge amb un text totalment irònic; ''És una carta excepcional, amb el tamany just, la lletra adequada, amb un tracte de tu a tu que demostra el seu ''campetxanisme'', m'encanta! Gràcies Sr. Millo''.
 
L'alcalde de Rialp (Pallars Sobirà), Gerard Sabarich, també ha rebut la carta i a través de les xarxes socials ha respost a Millo argumentant: ''Exacte. Això és el que volem Sr. Millo. Respecte i convivència. Cosa que alguns no fan judicialitzan assumptes polítics''. Sabarich ha afegit que ''fa 11 anys que sóc alcalde i no cal que vostè vingui avui amb la llei a la mà a fer de "papa" i dir-me que tinc que fer. Respecteu i sereu respectats''. I ha sentenciat l'escrit amb un ''vosaltres feu, nosaltres fem''.

Ha anat més enllà el batlle de la Torres de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), Joan Juncà, que ha estripat la carta. "És ridícula i indignant", ha declarat.  Tot i assegurar que faran cas omís del seu contingut, l'alcalde ha avançat que respondrà oficialment la missiva. Segons ha argumentat, "és totalment fals" que existeixin "símbols partidistes" als espais públics: "si de cas, són símbols demanant la llibertat d'uns presos que han estat empresonats injustament per motius polítics i sense judici previ". "Que ens demani que garantim la tranquil·litat als nostres pobles és de riure, quan ells el dia 1 d'octubre es van dedicar a atonyinar-nos a tots pel simple fet de posar urnes", ha assegurat Juncà, tot recordant que Millo "no representa ningú perquè no l'ha votat el poble de Catalunya". L'alcalde d'aquest petit municipi de la Ribera d'Ebre ha acusat Millo i el govern espanyol d'haver estat "els primers a trencar la convivència de la ciutadania". Entén que la carta "forma part del joc de perseguir tot el que fa olor de català" i que suposa una "amenaça" als alcaldes. "Si pensen que així faran menys independentistes i ens abraçarem a la seva causa, ho porten clar", ha reblat Juncà, indignat especialment per les referències a "enfrontaments". "S'han produït atacs de grups feixistes cap a gent que es manifestava per la llibertat de presos polítics. És una carta indignant i el poc que podíem fer era trencar-la", ha tancat. En aquest sentit, Juncà vol plasmar en la seva resposta oficial a Millo, "paràgraf per paràgraf", que el consistori "sempre vetllem per tots els veïns, pensin com pensin i votin com votin, faltaria més". "Cosa que ells no fan", retreu. Considera que aquest plantejament no topa amb la seva ideologia independentista i de suport al "govern legítim de la Generalitat". "Ens sembla molt bé l'article que cita –Millo es referia al 103 de la Constitució Espanyola sobre la neutralitat de les administracions- però ja el complim en la nostra tasca dia a dia com a servei públic", tanca. Relata que en el cas concret el cas de la Torre, fins aquest moment, la presència de símbols reclamant la llibertat dels presos no ha estat objecte de conflicte ni de problemes. Únicament, apunta que durant els últims dies de la campanya electoral per les eleccions del 21-D, la Junta Electoral va obligar el consistori a retirar una bandera "que feia deu anys que i era" així com retirar llaços grogs de la plaça. 

Per últim, l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, del PDeCAT, ha assegurat que continuarà donant suport als símbols que demanen l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Royes recorda que la ciutadania de Cervera ha ''expressat amb absoluta claredat la seva voluntat cada vegada que se li ha donat l'oportunitat de depositar el seu vot en una urna'' i recorda les dos darreres ocasions, l'1 d'octubre i el 21 de desembre. Així mateix, també recorda que 13 regidors de la Paeria van expressar el seu suport a l'alliberament dels presos i als ''exiliats'' en un Ple extraordinari urgent el passat 23 de març de 2018. Royes defensa que la simbologia és una ''expressió lliure, democràtica i absolutament pacífica dels ciutadans'' i afegeix que ''condemnarem i actuarem contra els que de manera violenta no la respectin''.  




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
24 de maig de 2018, 10.23 h

#7



MIGUELITA !!!




TU FERVOR "ANAL-PATRIOTICO" TE ESTA CAUSANDO ESGRAGOS


QUE PATETICO TENER EL PATRIOTISMO EN EL ANO CON LO "MACHITOS" QUE SOIS


LLAMA A "CARMEN DE MAIRENA", SEGURO QUE TIENE ALGUN REMEDIO " CASOLA"


PARA CALMAR TU ESPAÑOLISMO ANAL





JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS






Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
24 de maig de 2018, 10.10 h

#7


Y TU PILLAS EL "CONSOLADOR DE LA ROJIGUARRA" Y SATISFACES POR EL ANO


TU FERVOR ANAL-PATRIOTICO ESPAÑATA


APLICATE LA 3a VELOCIDAD, QUE VAS MUY DESESPERADA PATRIOTICAMENTE






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
MIGUEL ROMUALDO fletxa aunque si me llamais Miguelita Romualda, aun me gusta mas, preciosos. ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
24 de maig de 2018, 09.52 h


MILLO, TE VOY A DECIR LO QUE HAS DE HACER TU CON LOS LACITOS AMARILLOS YA QUE ERES INCAPAZ DE PROHIBIRLOS.

TE

ATAS

TU

UN

LACITO

AMARILLO

EN

LA

PUNTA

DEL


CIP . . .


≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
24 de maig de 2018, 04.58 h

MILLO Noi ¿ ERES TONTO ? O SOLO LO PARECES Con se te ocurreix dir als Alcaldes Catalans que treguin ELS LLAÇOS GROCS ,, Primer de tot no u faran perque tindrien molta feina els pobles estan muy llenos de els ..

SEGON DIR TREGUIN ELS LLAÇOS GROCS Fas una INVITACIÓ Per què en posin molts més ..

QUE NO SERBEIXEN DE RES Pero els agrada posar MILLOR SERIA FER UN BOICOT A ESPANYA ..

Hosigui MENTRES TINGUEN PRESOS POLITICS FER UN FORT BOICOT ALS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de maig de 2018, 22.32 h

Sr. Millo vosté que el seu mèrit és ser mmm, aquí deim un GIRACAPULLAS i un anexe de caguellàstimas, és el mateix que a Balears la Marieta Salom-Esppaña, que avui a posat una demanda constitucional contra el catalá, perque no ho poden païr tot lo que és catalá, és UNA GRRRANDE CATASTROFFEN per els fatxes-franquistes,i com a Balears i a València ens hem espavilat, ja ens començan a amenaçar i vendran més" piolines" per ajudar als "Ciutadans" i aplanar-los l'herbe, i pensar q'uere... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
23 de maig de 2018, 20.43 h




#3


PPobra bejota, NOTA BENE: tu sí que tens una bona Tagliatella ocupant-te tot el volum encefàlic ! ! ! !


BEJOTA, HUAH HUAH HUAH , . . . que extremadament PPalurda que ets, PPobreta. M'encanta que, tot i advertir-te ALS COMENTARIS 4 I 5 DE http://www.directe.cat/noticia/767817/els-8-clatellots-de-la-justicia-europea-que-s-ha-endut-llarena-de-moment<... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa bcn
23 de maig de 2018, 20.15 h

La Tagliatella completa su salida de Cataluña.
Las sociedades de este gigante de la restauración radicaban en Lleida, pero en los últimos meses se han movido a Pozuelo de Alarcón.

Otras ocho empresas y fondos desertan de Cataluña.
Las sociedades marchan fuera de tierras catalanas a Bilbao, Sevilla y sobre todo Madrid.
N.B. MARXEN LES EMPRESES I MARXEU PERÒ VOSALTRES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de maig de 2018, 20.05 h

Es que no s'en entera de res. No en fot ni una de bona. Però no li cal doncs ja li "cauen"...Sembla basc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
23 de maig de 2018, 19.28 h

Aquests del 155 es passen les lleis per allà i Millo, com no pot ser d'altre manera també vulnera les seves competències amb la carta enviada als alcaldes doncs la llei li encomana expressament “protegir el lliure exercici dels drets i llibertats.”

Artículo 23. punt 3. "Competencias de los Delegados del Gobierno en las Comunidades Autónomas." https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-1997-7878


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.