directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torra regala per carta una lliçó d'història socialista a Pedro Sánchez

Li recorda els temps quan el PSOE conjuntament amb els partits catalanistes defensaven l'autodeterminació dels pobles de l'Estat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Lliçó formidable d'història socialista a Pedro Sánchez. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta oberta al líder socialista, Pedro Sánchez, on li recorda que el PSOE històricament ha defensat el dret d'autodeterminació dels pobles.
El president del Govern, Quim Torra, durant la cantada popular que reivindica l'alliberament dels "presos polítics" a la plaça del Rei de Barcelona
El president del Govern, Quim Torra, durant la cantada popular que reivindica l'alliberament dels "presos polítics" a la plaça del Rei de Barcelona
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
En una missiva oberta publicada al diari Público, Torra, deixa en evidència Pedro Sánchez i el seu discurs contra els catalans i el govern de Catalunya.
 
El president li recorda que l'exili dels militants socialistes per l'arribada del feixisme el van fer de la mà dels partits catalanistes cap a l'any 1939. "Tots ells eren lluitadors per la llibertat, la justícia i la república", assenyala Torra que explica que el PSOE i els partits catalanistes defensaven conjuntament l'autodeterminació dels pobles com un dret polític fonamental.
 
"El PSOE, senyor Sánchez, va tancar aquest període de lluita i supervivència amb una convicció aprovada en el Congrés de Suresnes l'any 1974", assenyala Torra que detalla que era la defensa "clara i contundent del dret a l'autodeterminació dels pobles d'Espanya".
 
Torra li recorda què va escriure el seu partit en aquell congrés: "la definitiva solució del problema de nacionalitat que integren l'Estat passa indefectiblement pel reconeixement del dret a l'autodeterminació d'aquestes, que comporta la facultat de què cada nacionalitat pugui determinar lliurement les relacions que va mantenir amb la resta de pobles que integren l'Estat espanyol".
 
"Ara ens ha tocat a nosaltres desfilar cap a l'exili i la presó, però sense la seva companyia, senyor Sánchez", li ha retret Torra per preguntar-li: "On són avui els republicans espanyols?".
 
Torra conclou la carta insistint en el seu compromís de dialogar i considera que tot i les divergències, "no s'ha de tenir por a parlar des del respecte". "El convido a recuperar el fil de la història que ara comentava i ens ajudi a defensar els drets civils i polítics de tots els espanyols i catalans", ha instat el president. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
BEJOTA fletxa bcn
27 de maig de 2018, 18.02 h

El Frankfurter Allgemeine se carga a RacisTorra
Cómo el nuevo presidente de Cataluña predica el odio
El abogado y ex editor Quim Torra, que acaba de asumir el cargo de presidente de la Generalitat en Barcelona, propaga el racismo, la xenofobia y una ideología nacionalista de la peor calaña. Torra, de cincuenta y cinco años y confidente de Puigdemont, odia a España y el idioma español. Lo ha dicho y escrito muchas veces, por ejemplo en tuits como estos: “Los catalanes votamos y los espa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
25 de maig de 2018, 22.06 h

J.Urías (exlletrat del TC): “Rajoy ha fet un cop d’Estat jurídic contra el president Torra.”

Professor de Dret Constitucional, alerta que “els ciutadans independentistes pateixen una restricció de drets” i titlla de “presó ideològica” la situació dels presos polítics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de maig de 2018, 17.10 h

UN COMPANY DE LLUITA REPUBLICA COMUNERO DE CASTILLA DE SEGÓVIA, M'HA REMEMORAT MOLTES COSES DEL PSOE,UNA: JUAN NEGRIN EL PRESIDENT SOCIALISTA DE LA REPÚBLICA ESPANYOLA, L'ANY 1941. VA DIR DES DE L'EXILI: "PREFIERO A FRANCO ANTES QUE UNA ESPAÑA DESMEMBRADA", SENSE SABER QUE ELS SEPARATISTES SÓN AQUESTA ESPANYA FEUDALISTA etc, CATALUNYA MONEDA DE CANVI AIXÍ, LES UDES VEGADES DESMEMBRANT CATALUNYA EN L'AFER GIBRALTAR I EL 1659,,EL REI ESPANYOL REGALANT SIS COMARQUES CATALANES AL FERANCÈS QUE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de maig de 2018, 15.19 h



Donde dije digo, digo Diego......


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.