directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós creu que el PSC s'ha doblegat davant el PSOE

Considera que Montilla 'ha renunciat a l'esquerra'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha considerat aquest dijous que el PSC s'ha equivocat en renunciar a l'esquerra i optar per doblegar-se davant del PSOE. 'El PSC podria haver estat un partit decisiu a Catalunya articulant l'esquerra catalana i ha decidit jugar-se-la amb Zapatero, buscant combinacions amb CiU i essent una peça del tauler de Madrid. Amb això s'ha equivocat', ha opinat en declaracions a RNE. Ha afegit que el PSC deixarà 'orfes' molts catalans progressistes que volen que l'esquerra catalana tingui el seu paper a Barcelona i a Madrid. Sobre futurs pactes de govern, ha opinat que CiU està més pendent de Madrid, i creu que optarà per acords amb PSC o PP precisament per això.
joan puigcercós, pimec
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha indicat que, després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut, el PSC ha decidit 'renunciar a l'esquerra i a tenir una proposta pròpia' després de la decisió de l'alt tribunal per evitar una crisi amb el PSOE. 'El PSC podia ser un partit decisiu a Catalunya articulant l'esquerra catalana i ha decidit jugar-se-la amb Zapatero, buscant combinacions amb CiU i essent una peça del tauler de Madrid', ha argumentat.

Ha opinat que el PSC s'ha equivocat amb aquesta decisió i deixarà 'orfes' molts catalans progressistes que volen que l'esquerra catalana tingui el seu paper a Barcelona i a Madrid.

També ha recordat al PSC que el PSOE prefereix que Artur Mas sigui president de la Generalitat. En aquest sentit, ha opinat que una 'sociovergència' seria una fórmula 'conservadora', diferent als governes d'esquerres dels últims set anys. 'Per reduir-se un mateix a ser una peça del tauler del PSOE a Madrid, de la governabilitat a Madrid, el PSC renuncia a l'esquerra, a la política social i al canvi que estàvem fent a Catalunya', ha reiterat.

Sobre un hipotètic suport d'ERC a Mas després de les eleccions, ha indicat que 'molt hauria de canviar CiU', perquè ara mateix està 'molt abocada a allò que passi a Madrid', esperant si Zapatero repeteix, si hi ha un altre candidat socialista o si guanya el PP. Per això, ha considerat que la federació optaria per acords postelectorals a Catalunya amb el PP català o amb el PSC a canvi de donar el seu suport a l'executiu de Madrid, com ja va fer Jordi Pujol.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
4 de novembre de 2010, 09.07 h

Otro dispuesto a terminar de destruirlo todo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'octubre de 2010, 23.11 h

Vaja, per fi. Aixo es el Miracle d'Anna Sullivan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.