directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El silenci sobre la retirada del Ducat de Franco retrata Felip VI

Esquiva pronunciar-se sobre la supressió del títol nobiliari al qual ara aspira la néta del dictador

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | Felip VI esquiva pronunciar-se sobre la retirada del Ducat de Franco, el títol nobiliari que honra al dictador i els seus descendents. "Gràcies, una salutació" és la lamentable resposta de la Casa Reial a la petició d'Izquierda Unida per eliminar el títol. Felip VI és l'únic que el pot suprimir. 
© Casa Real

Comparteix
   


Etiquetes
Felip VI s'ha desentès per carta de prendre qualsevol iniciativa per eliminar el Ducat de Franco. Segons La Vanguardia, el monarca "ha pres nota per respecte a les víctimes de la dictadura" però ha evitat pronunciar-se. 
 
El monarca "m'ha encarregat que, en el seu nom, li agraeixi aquesta informació i li enviï una cordial salutació", és la resposta que ha rebut IU des de la Casa Reial. 
 
El partit considera "molt trist" aquest posicionament perquè Felip VI és l'únic que pot suprimir el títol nobiliari al qual ara aspira la néta de Franco, Carmen Martínez Bordiu, després de la mort de la filla del dictador. 
 
IU va aprofitar aquesta vacant per presentar una proposició no de llei al Congrés instant a la paralització del procés de successió d'aquest títol. Tanmateix, el diputat d'IU Ricardo Sixto  va enviar dues cartes a la Zarzuela on demanava que suprimís el títol per "assolir una decisió justa, legal i acord amb els principis democràtics del nostre Estat social i democràtic de dret". També li recorda que el Ducat "vulnera de forma flagrant la Llei de Memòria Històrica". 
 
D'altra banda, el partit recorda a Felip VI que ja va revocar l'any 2015 el Ducat de Palma a la infanta Cristina i al seu marit, Iñaki Urdangarin pel cas "Nóos". Per això, considera que ara seria "coherent" fer el mateix. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.