directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno publica el decret dels nous consellers, s'acaba així el 155?

Són set homes i sis dones amb Pere Aragonès com a vicepresident i Elsa Artadi com a consellera de la presidència i portaveu

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat en l'edició d'aquest divendres 1 de juny del 2018 el decret de nomenaments dels consellers del Govern de Quim Torra. La publicació de l'edicte, signat pel mateix Torra, ha de comportar l'aixecament de l'article 155 pel qual es va suprimir l'aparell polític de l'administració autonòmica catalana, segons l'acord que va adoptar el Senat el 27 d'octubre del 2017.
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
 Així, el decret reflecteix el nomenament de Pere Aragonès com a vicepresident del Govern i titular del Departament d'Economia i Hisenda. Elsa Artadi serà consellera de Presidència i portaveu de l'executiu català. L'equip de Torra estarà compost per set homes i sis dones.

Els noms del nou govern
 
A més d'Aragonès i Artadi, els nomenaments inclouen Ernest Maragall com a conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; Miquel Buch com a conseller d'Interior; Josep Bargalló com a conseller d'Ensenyament; Alba Vergés com a consellera de Salut; Damià Calvet com a conseller de Territori i Sostenibilitat; Laura Borràs com a consellera de Cultura; Ester Capella com a consellera de Justícia; Chakir El Homrani com a conseller de Treball, Afers Socials i Famílies; Maria Àngels Chacón com a consellera d'Empresa i Coneixement; Jordi Puigneró com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i Teresa Jordà com a consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La presa de possessió
 
Un cop s'ha publicat el decret al DOGC, els consellers del Govern Torra ja poden prendre possessió del càrrec. Es preveu que aquest acte pugui tenir lloc el dissabte. Si és així, la constitució del nou Govern de la Generalitat tindrà lloc just l'endemà del dia que està prevista la votació de la moció de censura que pot acabar amb l'executiu de Mariano Rajoy i donar la presidència del govern espanyol al socialista Pedro Sánchez.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Per GaleusCA fletxa Ceive Breogán
1 de juny de 2018, 10.47 h

Per catalana educació desitjo sort i encerts a aquest nou intent de govern autònom de la Generalitat, presidit per en Quim Torra. Si bé i ho sento he d'expressar que PDdeCAT, ERC i altres socis com Colau i Domènech,han passat dun light independentisme barat, a una fastigosq servitud i col.laboracionisme al regne de la borbonalla. Com en LLach : no és això companys, que hom esperava i volia.


Per la República Confederal Catalana i Galeusca CEIVE, ASKATUTA i LLIURE ... !
No defallim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
1 de juny de 2018, 10.39 h




Acabo de sentir a la ràdio que Mari asno Rajoy ha dit textualment :


"para mi ha sido un honor (. . .) dejar una espanya mejor" (se sobreenten, "que la que habia antes")


Aquesta gentola de l'EXTREMISSIMA DRETA FRANQUISTA , és a dir, del PP, no coneixen ni la SINCERITAT NI LA VERIDICITAT NI LA DIGNITA NI LA VERGONYA, i si les coneixen NO LES PRACTIQUEN.


Una ecsPPanya "mejoooooooooooor" ????!!!! . . . de què, moreno?


Una ecsPPanya campiona amb CORRUPCIÓ, . . . primera de l'Eur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de juny de 2018, 10.25 h



CAGON ISQUIERDAS, PUIDEMONG, KING TORRA, ETARRAS, NICOLAS MADURO, PUTIN HIJO DE PUTIN, GUERRA SIBIL, ORO DE MOSCÚ, SEPARATIMMO, ASKERRA REPUTICANA , MASONES ... GGGGGGRRRRRRRRR !!

SANCHES I PUIDEMONG VENDRAN Y MATARAN A JEZUCRITTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ARRIBA EPPPPAÑÑÑÑÑÑÑAAAAAAAAAAAA !!!!!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.