directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau planta el sector de la logística en un saló internacional

El SIL 2018 celebra enguany la seva vintena edició

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha plantat el sector de la logística a la inauguració del Saló Internacional de la Logística (SIL) que se celebra entre els dies 5, 6 i 7 a la capital catalana. En un comunicat d'aquest dimarts, l'organització comptava amb ella pel tret de sortida de l'esdeveniment. 
Moment de la inauguració del SIL 2018
Moment de la inauguració del SIL 2018
© directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
Els qui no s’han volgut perdre l’esdeveniment en una edició especial --el SIL celebra 20 anys—han estat el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, el Conseller d’habitatge, obres públiques i vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, convidada especial en aquesta edició del SIL, Vicent Boira, Delegat Especial de l’Estat en Funcions al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el president del SIL Jordi Cornet.

També hi han estat presents el president de l’Associació Internacional d’Agents Professionals d’Aduanes, (ASAPRA), Pedro Castro, i la directora general del SIL que ha conduït la inauguració, Blanca Sorigué. En substitució de l’alcaldessa, ha assistit a l’esdeveniment Jaume Collboni, com a vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Mercè Conesa, de la Diputació de Barcelona.

directe!cat
 
Durant la cerimònia d’inauguració s’ha evitat parlar de la situació actual de Catalunya malgrat que el llenguatge ha deixat moltes evidències. Boira s’hi ha referit com a “comunitat sempre estimada” però també ha deixat caure que el País Valencià se sent agraït per ser “la comunitat autonòmica convidada”. Cornet, per la seva banda també ha exposat que “el saló mostra que gran és la nostra Espanya” i ha assegurat que “els governs passen i els projectes també, però les obres continuen”.
 
També ha volgut subratllar i per aquest ordre que dins de “Barcelona, Catalunya, Espanya, Europa i el món, Barcelona i Catalunya tenen un valor afegit que ens uneix a tots, l’humanisme cristià de fer que els més dèbils amb una despesa pública es puguin esmorteir els mals moments”.

El sector reivindica el Corredor
 
Parlant però en temes estrictament econòmics els organitzadors han posat de manifest que “en ple segle XXI el món és de les multinacionals però també de les petites i mitjanes empreses que s’han de poder revolucionar amb l’economia 4.0 perquè al final, del que es tracta és que la gent tingui el seu producte”.
 
“No ens ha de fer por l’última milla ni l’últim moment”, ha exposat Fort, que també ha recordat que el Corredor del Mediterrani suposa un “petit problema”. “Crec que algun dia aconseguirem que sigui una prioritat. No pot ser que la intermodalitat ferroviària estigui a 5% quan les economies europees estan al 20%. Si no aconseguim que la intermodalitat, en un màxim de 8 anys, sigui una realitat als ports o a les indústries haurem de substituir-ho per una altra alternativa”. 
 
Un corredor que també han reivindicat des de València que ho han catalogat d’estructura “essencial” i “no només per a Múrcia, sinó per a Catalunya i la mateixa Espanya”, i han aprofitat per reivindicar el Corredor del Mediterrani per Terol “que també ens sembla essencial”. 

directe!cat




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.