directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy plega com a president del PP: ''És el millor per a Espanya''

Proposa celebració d’un Congrés extraordinari que obri “una nova etapa” i promet "lleialtat" a la nova direcció

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Mariao Rajoy ha anunciat aquest dimarts la seva dimissió com a president del PP davant del Comitè Executiu del partit, reunit després de la victòria de la moció de censura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. “És el millor per al PP, per a mi, i penso que per a Espanya”, ha afirmat Rajoy, que ha assegurat que “ha arribat el moment de posar el punt final a aquesta etapa”, i ara “el PP ha de seguir avançant i construint la seva història de servei sota el lideratge d’una altra persona”. 
El president del PP, Mariano Rajoy, i la secretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal
El president del PP, Mariano Rajoy, i la secretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy ha proposar la celebració d’un d’una Junta Directiva que convoqui un Congrés extraordinari per obrir “una nova etapa amb una nova direcció i més il·lusió que mai”. “Compliré el meu mandat de president del PP fins el dia que elegiu a la persona que em substituirà”, ha afirmat abans de prometre “lleialtat” al partit i al nou líder de la formació. “Em posaré a l’ordre de qui elegiu”, ha conclòs.
 
El fins fa una setmana president espanyol ha rebut una llarga ovació per part de la direcció de la seva formació, que obre ara una etapa d’incertesa on haurà d’erigir un nou lideratge abans de les eleccions autonòmiques i locals del maig del 2019. Rajoy, visiblement emocionat al tram final del seu discurs, ha agraït el suport i la “enorme lleialtat” que ha rebut dels seus companys de files, i ha promès –sense citar el seu predecessor, José María Aznar- que ell actuarà també amb aquesta “lleialtat” respecte a la nova direcció i estarà a la seva “ordre”.
 
No farà “cap canvi” a la direcció o al grup
 
El president espanyol –que no ha posat data per a aquest Congrés extraordinari que ha d’elegir la nova direcció- continuarà al capdavant del PP mentre no es produeixi aquest relleu, que haurà de tenir lloc durant els mesos d’estiu. Els estatuts del PP fixen que entre la convocatòria del Congrés extraordinari i la seva celebració ha de passar un mes. Mentrestant, ha dit Rajou, no hi haurà “cap canvi” al grup parlamentari o la direcció, fet que s’interpreta com que no pretén dirigir el procés de renovació. 
 
En tot cas, ha afirmat que el PP farà “des del primer moment” una ferma oposició al govern de Sánchez. “Seguim essent el primer partit d’Espanya, hem guanyat les tres últimes eleccions i comptem amb el grup més gran al Congrés i amb majoria absoluta al Senat”, ha dit. Segons Sánchez, el PP té “dirigents preparats i una militància com cap altra”, i per tant “no hi ha motius per al desànim”.
 
Abans, però, el president del PP ha fet un repàs dels esdeveniments que l’han apartat de La Moncloa mitjançant una moció de censura que ha creat un “precedent greu” a la democràcia espanyola, perquè Sánchez, “acompanyat dels grups més extremistes de l’esquerra populista i l’independentisme sectari”, governa malgrat que no va guanyar les eleccions. Aquest, segons Rajoy, és un “estigma” que acompanyarà aquest govern fins al final” i que fa que el PSOE hagi “dilapidat tota la seva herència” acompanyat dels independentistes de Catalunya i Bildu.
 
“No ens han censurat els ciutadans, ni les aliances dels que van perdre, ni els socis deslleials poden substituir la voluntat dels espanyols”, ha dit, sinó forces que “no han pensat en l’interès general” i han prioritzat “els seus propis interessos particulars i les seves pors”. Segons Rajoy, “el govern que surt de la moció neix d’una debilitat extrema” que augura “inestabilitat, bloqueig polític i dificultats per a la governació del país”. 
 
Catalunya, un problema per a Rajoy
 
Rajoy ha destacat l’actuació del seu govern a Catalunya, on la situació “dista molt d’estar calmada” especialment, ha dit, “al carrer”. Ha apuntat que malgrat els “errors” en la gestió de la crisi que “ha pogut cometre” el seu govern, a dia d’avui “ni Catalunya es independent, ni Puigdemont president, ni s’ha format un govern amb presos i fugits”. 
 
Crítiques per a Ciudadanos
 
En aquest comiat també hi ha hagut dures crítiques a Ciutadans, que malgrat guanyar les eleccions del 21D ha demostrat que “no sap fer oposició a l’independentisme”. La seva victòria, ha dit, només va servir per “generar inestabilitat al PP a Madrid”. “Tan afany per fer oposició al govern que va defensar la estabilitat d’Espanya ens ha portat a un govern impulsat pels independentistes, paradoxes de la vida”. 
 
El partit no paeix bé la Gürtel
 
Rajoy també ha atribuït la seva situació al fet que hagi triomfat les “manipulacions i mentides” sobre la sentència de la Gürtel. “Hem assistit a un exemple insuperable” de “postveritat”, ha apuntat abans d’assegurar que ell també s’ha sentit “impactat i escandalitzat” pels episodis de corrupció que han afectat el PP. “He defensat de la millor manera que he sabut la meva honorabilitat i la del partit”, ha dit.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
5 de juny de 2018, 19.36 h



#2

PPalurdeta !!! . . . M'entusiasma i em desperta una profunda hilaritat veure com la copeta d'ANÍS EL MONO et posa eufòric i et fa fer aquest grotesc ridícul que tan t'agrada exhibir.



Per cert, PPalurdeta Anal-f-Alberto, què és això de que "la veritat" farà lliures a no sé quins nazis? Jo tenia entès que els teus adorats nazis que sempre invoques no es referien a la veritat, sinó " ARBEIT macht frei", el TREBALL (auixò que tan poc t'agrada a tu) fa lliure a qui el practica .... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de juny de 2018, 19.33 h

#2 Otro patético neofranquista tabernario de Ciudagramos. Como la Barbie Falangita y su Primo el Rivera, los descendientes APORELLISTAS de los FALANGISTAS, FASCISTAS y NAZIS que apoyaron la REBELION armada de FRANCO que provocó una guerra y miles de muertos. Aquel DICTADOR ASESINO que tuvo de ministro a un tal FRAGA que luego fundó el PP el cual ha podido realizar su particular GOLPE DE ESTADO 155 gracias a la colaboración de su marca blanca falangita y del PsoE del Sr. X o Mr. GAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
. fletxa h
5 de juny de 2018, 17.06 h

#2 excrement franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
5 de juny de 2018, 16.48 h

EL TRIBUNAL EUROPEO DE LOS DERECHOS HUMANOS DE ESTRASBURGO CONFIRMA LA ENTRA EN PRISION DEL FILOTERRORISTA VALTONYC.

El Tribunal de Estrasburgo deniega a Valtonyc aplazar su ingreso en prisión
http://www.elmundo.es/baleares/2018/06/05/5b1657cf22601dd8518b4670.html

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
5 de juny de 2018, 15.48 h

Si lo millor per la seva espanya és que plegui vol dir que fins ara ha estat el pitjor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.