directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El govern espanyol manté silenci sobre la ubicació del cementiri nuclear

Les hipòtesis apunten Zarra

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Quan falta menys d'un mes per a les eleccions del 28-N, els temors de que el govern espanyol esperi fins després dels comicis per ubicar el cementiri nuclear a Ascó segueixen a l'aire. Després d'una primera temptativa de col·locar la instal·lació a Zarra (Vall de Cofrents) el consell de ministres espanyol manté la incògnita i l'hermetisme més absolut respecte a la ubicació definitiva, després que hagi transcendit que l'informe tècnic dóna només quatre punts d'avantatge a Zarra respecte d'Ascó. Davant de l'oposició al País Valencià i del raonament de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) que Ascó i Yebra són millor candidates que Zarra, creixen els temors expressats per la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC) i el candidat d'ICV, Joan Herrera, de que el govern espanyol espera a que passin les eleccions al Parlament per fer pública la decisió d'ubicar el cementiri nuclear a Ascó.

Comparteix
   


Etiquetes
El propi ministre espanyol d'Indústria, Miguel Sebastian, va recordar que la candidatura de la Ribera d'Ebre no està descartada i va admetre que es negocia amb el País Valencià i 'altres comunitats'.

La substitució de María Teresa Fernández de la Vega per Alfredo Pérez Rubalcaba a la vicepresidència primera del govern espanyol ha alimentat la tesi que l'executiu es decantarà finalment per la candidatura valenciana però de moment la qüestió continua sense arribar a la taula del Consell de Ministres espanyol, que és l'òrgan de decidirà l'emplaçament definitiu del cementiri. El ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, ja va avançar aquest dijous des dels passadissos del Congrés que era improbable que el Consell de Ministres abordés la qüestió sense la presència de Zapatero, que aquest divendres estava al Consell Europeu de Brussel·les.

En roda de premsa a La Moncloa, Rubalcaba ha assegurat que la qüestió no s'ha abordat una setmana més al Consell de Ministres i que de moment no té 'res a dir'. 'Quan tinguem aquest tema sobre la taula al Consell de Ministres i l'aprovem amb molt de gust explicaré tot el que hem fet i de les raons per les què ho hem fet', ha dit, 'i contestaré als que estan a favor i en contra' de la ubicació del cementiri. L'executiu espanyol no ha explicat ni tan sols que ja disposa dels informes jurídics que va demanar ara fa un més després de veure el document de la Comissió Interministerial que situava Zarra com a primera opció.

Batusses catalanes

Malgrat el silenci governamental, tot apunta que Zarra serà finalment la localitat escollida després dels desacords entre el PSC i CiU en relació a la ubicació del magatzem radioactiu a Ascó. Segons informa avui El Periodico, la carrera electoral catalana ha fet xocar Mas i Montilla. D’aquesta manera, mentre el líder convergent va assegurar que no s’oposaria a que la localitat tarragonina acollis el cementiri abans de les eleccions, mentre el president de la Generalitat va donar la seva paraula de no frenar aquesta decisió sempre i quan fos després dels comicis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Francesca fletxa Terres de l'Ebre
31 d'octubre de 2010, 10.01 h

#9 si visquessis per aquestes contrades te'n faries creus de la baixada de pantalons de la gent, no només de CIU, per tal d'assegurar el seu lloc dins la central. Els sous són d'escàndol, i el malbaratament que fan de l'energia elèctrica també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
carles fletxa baix camp
30 d'octubre de 2010, 20.05 h

#7 Al final tot es tradueix en diners, i l'alcalde de Madrid ja te suficients inversions del estat (subvencionades en part per els catalans) que li asseguren un cert benestar, en canvi Ascó s'aferra a l'únic que té que li proporciona diners, la central nuclear. Això no vol dir que em sembli bé l'actitud del alcalde d'Ascó, ja que es ven per diners, típic de la gent de CiU. Igual els votants convergents d'Ascó estan contents, però una decisió així afecta no només a Ascó, sino a un m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
REPUBLICÀ fletxa Barcelona
30 d'octubre de 2010, 13.42 h

#7 No el posen a Madrid perque l´alcalde de Madrid no ha estat tant ruc com per demanar que el construeixin al seu municipi i en canvi l´alcalde d´ascò si que l´ha demant.

És així de simple.

Madrid ens roba i ens vol aniquilar però en auqest cas, si es fa el cementiri a Ascò, la culpa és només de CIU que l´ha demant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 d'octubre de 2010, 13.34 h

Ei, ja que esta de moda el centralisme perquè no el posen a Madrid amb lAVE arribarien més ràpids, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
REPUBLICÀ fletxa Barcelona
30 d'octubre de 2010, 13.06 h

Si el cementiri va a Ascò serà unicament gràcies a CIU perque l´alcalde Convergent el va demanar. Si no l´haguès demanat, per llei, no el podrien posa a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pepet fletxa Camprodon
30 d'octubre de 2010, 12.43 h

Si tan poc perillos es..... que el fotin a sota la Moncloa.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
30 d'octubre de 2010, 12.10 h

Passe el que passe, sembla que el cementiri de residus nuclears espanyol anirà als Països Catalans. Som l'abocador d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa Terres de l'Ebre
30 d'octubre de 2010, 10.56 h

És una vergonya que una cosa com aquesta que afectarà a milers de persones se la juguin a nivell polític i per tant a nivell personal, a mi em donarà vots a tu te'n traurà. si no fos per la Fernandez de la Vega ja seria a Zarra, però no perquè sigui el lloc més idoni sinó perquè els socialistes allí no tenen res a fer. Vés que en Montilla no hagi pactat a Madrid una sociovergencia, gràcies a la qual, el cementiri no vingui a Catalunya. Per a tots aquells que no us interessi el tem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
xavier fletxa bcn españa
30 d'octubre de 2010, 09.59 h

YO LO PONDRIA AL LADO DE LA PEDAZO DE TORRE QUE TIENE EL CAROD


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 d'octubre de 2010, 07.01 h

Està clarissim que si Ciu guanya les eleccions el cementiri nuclear anirà a Ascó i si no que li ho preguntin al convergent alcalde d´Ascó que està movent cel i terra perquè així sigui. Ciu quin fàstic de gent i quin fàstic de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.