directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Primícia] El PSC arriba a la Moncloa en ple escàndol pels nous imputats per corrupció al CCB

directe!cat té accés a les noves diligències del Fiscal sobre el cas "Marina Besos"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Sortir del foc per caure a les brases. Pedro Sánchez ha arribat al poder gràcies a una moció de censura per a fer fora al Gobierno del PP pels escàndols de corrupció. Malgrat això, la composició del seu gabinet de ministres està tacat per a tot arreu de males arts polítiques: Josep Borrell, investigat per falsejar els comptes d'Abengoa, María Jesús Montero exercia al govern andalús durant el cas dels ERO, Teresa Ribera, qui va signar i autoritzar l'estafa de Castor o Carmen Calvo, negociadora en nom del PSOE de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. El PSC també tindrà un peu a la Moncloa amb Meritxell Batet, justament uns dies després que hi hagi noves imputacions pel cas "Marina Besòs" que esquitxa directament als socialistes catalans.
pedro sanchez, joan callau
Pedro Sánchez, president d'Espanya, amb l'imputat Joan Callau del PSC


Iceta, Batet i Sánchez
Iceta, Batet i Sánchez


joan callau, juan carlos ramos
Joan Callau i Juan Carlos Ramos


Miquel Iceta, Joan Callau i Bartolí, Sito Canga
Miquel Iceta amb Sito Canga i Joan Callau a les passades eleccions municipals

Comparteix
   


Etiquetes
El cas "Marina Besòs"

Segueix el serial del cas "Marina Besòs". El jutjat de Badalona que porta el cas sobre corrupció a Sant Adrià del Besòs i que també afecta el Consell Comarcal del Barcelonès es va donar més temps per a seguir investigant. Aquest passat divendres es va notificar a les parts el nou text de les diligències prèvies del Fiscal i la petició que fa al jutge. De fet, ja s'ha produït una notificació als imputats perquè tornin a declarar i, atenció, s'ha ampliat la xifra de persones investigades quasi totes relacionades amb el PSC i el CCB.
 
El jutjat d'instrucció número 2 de Badalona se centra en unes suposades irregularitats en la concessió dels permisos i llicències d'explotació d'un centre lúdic a Sant Adrià, a la zona coneguda com a Marina Besòs, que hauria actuat com a discoteca sense permisos aprofitant una sequera per a transformar un espai d'esbarjo estiuenc amb piscines a una zona d'oci nocturn.

Nous imputats, tots relacionats amb el PSC
 
Si fins ara hi havia com a imputats el llavors alcalde en el moment on es van produir els fets (anys 2008-13) i president del CCB, Jesús Canga, l'actual batlle Joan Callau i Bartolí, així com el secretari municipal, Josep Reverendo, el regidor de serveis tècnics, Ricardo Silvestre, els tècnics municipals Enric Padrós i José Leal i els directius de les empreses que van gestionar el centre lúdic, ara s'hi afegeixen més càrrecs vinculats al PSC. Aquests són: Pedro Rivero Hidalgo, actual regidor PSC a Sant Adrià del Besòs, primer Tinent d'alcalde i President de l'Àrea d'Hisenda i Recursos Generals, Maria Teresa Juncosa, consellera de l'empresa UAR Barcelona, Marta Glòria Vilardich, cap de Servei de Territori de Sant Adrià, Jaume Vendrell Amat del PSC de Gavà i gerent comarcal del Consell Comarcal del Barcelonès i Marta Gibert, secretaria general del Consell Comarcal del Barcelonès.
 

Ampliació de delictes, alguns amb penes de presó
 
El Fiscal apuja el to de les acusacions perquè el jutge investigui i ara declara nous delictes, alguns amb penes de multa i inhabilitació o, directament, presó. Considera que hi ha indicis sòlids per acusar els imputats de prevaricació administrativa, prevaricació urbanística, frau a l'administració pública i malversació de cabals públics.

 
Recomanacions de pagar en negre
 
directe!cat va oferir en exclusiva com, l'última persona citada que està imputada, Marta Gibert, oferia als empresaris en conflicte pel cas "Marina Besòs" arribar a un acord entre ells pagant-se una indemnització que no passés per Hisenda. La secretària accidental opinava que "és millor pactar-ho per evitar-se un impost de merda que es menja una quantitat enorme".
 
Presumpte delicte de col·laboració amb narcotraficants
 
Ara fa tot just un any, els Mossos d'Esquadra detenien el regidor del PSC de Sant Adrià de Besòs en el marc d'una operació contra el tràfic de drogues, Juan Carlos Ramos Sánchez. La investigació relacionada amb una organització criminal, establerta al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Fins al moment, els Mossos d'Esquadra han intervingut importants quantitats de diners en efectiu, 162 quilos de plantes i 15 quilos de cabdells de marihuana. Un mes després, Juan Carlos Ramos va declarar durant 3 hores responent a totes les preguntes per a mostrar una voluntat de cooperació.
 
Tot el PSC, còmplice
 
La cúpula del PSC, amb Miquel Iceta i Meritxell Batet, han fet els ulls grossos a tots aquests casos de corrupció a d'altres que han esquitxat de ple els socialistes catalans, com el suposat tràfic d'influències i comisions a la Feria de Abril, el greu cas Inipro que afectava especialment els ajuntaments de Tarragona i Viladecans i el mateix "Marina Besòs". De fet, Miquel Iceta, a les passades eleccions municipals, feia campanya al costat de gent investigada com Sito Caga (expulsat del consorci Besòs) i l'alcalde Joan Callau i Bartolí (que ho seria poc després) o a la festa de la rosa del PSC a Gavà, on hi va intervenir Meritxell Batet i Miquel Iceta (el famós crits de, Pedro libranos de Rajoy y del PP) hi havia tota la plana del PSC ara imputada, també Juan Carlos Ramos.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Vita Brevis fletxa Banyoles
8 de juny de 2018, 12.57 h



És allò de 'los mismos perros con diferentes collares'....Així a càrrec de Catalunya, van caient les caretes de tants i tantes 'salvadores' de la pàtria...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ferret fletxa Sabadell
6 de juny de 2018, 08.57 h

Hi haurà un cas anomenat "discoteca"?. Hum ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de juny de 2018, 08.31 h

MARINA BESOS A BADALONA, PSC. EMMERDAT, ANDALUSIA ELS ERO, AMB DINER DELS TREBALLADORS, A LES BUTXAQUES DELS MANAIES, AS LA CASTOR TAMBÉ I EREN BORRELL A ABENGOA EN FALLIDA I BORREDIGNES DEMOCRÀTESL EN MIG I QUANTS MILIONS?, BORRELL DESINFECTANT DELS BACILS DELS CATALANS, DIGNES I DEMÒCRATES TREBALLANT PER LA JUSTÍCIA I VOL INTERVENIR ELS MITJANS TV3,,CAT,RADIO I TOT EL QUE NO SONI A CONSIGNES ORGÀNIQUES DE LA TIRANIA ESPANYOLA, ANDALUSIA AMIC DEL FEUDALISME I AJUDANT AL DUQUE DEL INFANT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.