directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont torna a deixar en evidència al Gobierno: la Conferència de Presidents a la que va refusar assistir queda en paper mullat

Al·legava que aquestes reunions són una "posada en escena, però sense cap resultat productiu ni satisfactori"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| Carles Puigdemont va refusar assistir a la darrera Conferència de Presidents autonòmics al·legant que aquestes reunions són una "posada en escena, però sense cap resultat productiu ni satisfactori". Un gest que li va costar moltes crítiques de l'unionisme polític i mediàtic, però al qual el temps ha acabat donant la raó: quasi un any després, la trobada no s'ha traduït en cap resultat rellevant. 
 
 
Foto de la VI Conferència de Presidents, sense Puigdemont
Foto de la VI Conferència de Presidents, sense Puigdemont
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com avança 'El Confidencial', cap dels assumptes centrals de l'acord de les comunitats autònomes amb l'Estat s'ha concretat: ni el pacte nacional sobre l'educació, ni l'estratègia nacional per combatre la crisi demogràfica (havia d'haver estat aprovada el 2017 i s'ha reduït al nomenament d'una comissionada, la tasca de la qual encara és incerta), ni un nou model de finançament territorial que hauria d'haver arribat abans de finalitzar el 2017 segons el compromís de l'exvicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, i que el Ministeri d'Hisenda va acabar vinculant a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat saltant-se el pacte de la Conferència. Han tingut la mateixa sort iniciatives com la targeta social estatal (una mena de clau d'accés al Registre de Prestacions Socials Públiques), la idea d'enfortir la presència de les comunitats autònomes en les institucions europees o com abordar la crisi dels refugiats a Europa (només hi ha hagut una reunió entre el Ministeri d'Exteriors i les comunitats autònomes sobre com coordinar les ajudes d'emergència als refugiats per l'onada de fred, però l'hivern passat).

En definitiva, les demandes al Gobierno han quedat en paper mullat. I no només això, sinó que l'Estat ha afegit inclús més obstacles per l'autogovern, esperant -actualment- sentència del Tribunal Constitucional 43 recursos de l'Estat contra diverses normes dictades per les comunitats i 50 demandes d'aquestes contra l'Estat.  De fet, ni tan sols s'ha complert el compromís de celebrar anualment la Conferència de Presidents i -de moment- La Moncloa no ha anunciat cap nova convocatòria.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 de juny de 2018, 10.45 h

ÉS L'ESPANYA OFICIAL, TOSTEMPS INCOMPLEIX, ENGANYA, ESTAFA, TAFUREJA EL POBLE, AQUEST ÉS SIMPLE I SISTEMÀTIC OBJECTE D'EXTRACCIÓ DEL TREBALL, A PROFIT DEL REINO, EL NO ANAR A REUNIONS EL PRESIDENT PUIGDEMONT, DONAVA ENTENDRE QUE SAP DE QUE VA. EL PRESIDENT TORRA TAMBÉ HA DE REFUSAR-HO PER MÉS ESGÜELLS QUE PROFEREIXIN EL DE SEMPRE, ARGUMENTANT-T'HO TANMATEIX AMB CONTUNDÈNCIA I RIGOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.