directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament de les Illes també debatrà la prohibició de les curses de braus

El Bloc-PSM-Verds presentaran una esmena a la modificació de la llei de protecció animal

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després que el Parlament principatí hagi aprovat la prohibició de les curses de braus, el debat antitaurí també arribarà al Parlament de les Illes Balears. La coalició PSM-Iniciativa-Verds ha avançat aquest divendres que introduirà aquest debat aprofitant el procés de tramitació de la proposició de llei d'Unió Mallorquina, llei 1/1192 de protecció dels animals. UM vol modificar l'article 4 d'aquesta norma, per introduir-hi una excepció que permetria legalitzar l'alliberament d'ànecs vius a l'aigua perquè els banyistes els puguin agafar, durant una festivitat que se celebra a l'estiu. Per contra, PSM-Iniciativa-Verds vol modificar la llei de protecció animal, fent-la més proteccionista i eliminant les excepcions incloses a la llei.
toros, corrida, torero, curses, braus
Comparteix
   


Etiquetes
La coalició PSM-Iniciativa-Verds vol portar la prohibició de les corrides de toros al parlament balear. El representant dels Verds i d'Iniciativa d'Esquerres, Miquel Àngel Llauger, i el secretari de comunicació del PSM-Entensa Nacionalista, Antoni Noguera, han explicat que si s'aprova la presa en consideració de la proposició de llei d'UM, fet que ja donen per segur perquè el PP hi votaria a favor. La coalició d'esquerra nacionalista i ecologista, per la seva banda, tenen previst presentar una esmena en senti contrari a la iniciativa dels regionalistes. Aquesta esmena suprimiria l'excepció que UM vol introduir i també eliminaria la resta d'excepcions incloses a la llei, com les corrides de toros i el tir de colom o de guatlla.

Llauger ha criticat el que proposa UM perquè, diu, el partit demostra que no té 'cap sensibilitat envers el patiment dels animals', i l'ha qualificat de 'populista'. El diputat ha afirmat que la voluntat de la coalició és aconseguir una llei 'més proteccionista' en concordança amb 'les societat modernes i avançades'. Noguera ha criticat que les úniques iniciatives parlamentàries que proposen PP i UM siguin aquestes que són 'retrògrades, escorades cap a la prehistòria i d'un perfil polític molt baix'.

Durant la roda de premsa, Noguera i Llauger han comparegut amb la portaveu de la Plataforma Animalista de les Illes Balears, Carmen Rojas, i per altres membres dels col·lectius animalistes, qui han assegurat que ja han aconseguit 20.000 signatures per demanar la modificació de la llei de protecció dels animals.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Adam fletxa Manlleu, Catalunya
26 de març de 2011, 15.19 h

Enhorabona, espero que es voti per prohibir les curses de braus a les Illes!
Com més serem més força tindre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Josep-Joan Rosselló
31 d'octubre de 2010, 01.54 h


http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/francesc-jaume-mendez/el-bloc-i-la-prohibicio-de-les-curses-de-bous/165792996773132


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 d'octubre de 2010, 07.23 h

Bé pel parlament de les illes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.