directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP crida a la mobilització al carrer per pressionar JxCat i ERC cap a la ruptura: "Cal tornar a la desobediència"

Riera considera un error el suport dels partits independentistes a la moció de censura de Rajoy "a canvi de res o gairebé res"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La CUP ha defensat tornar a la mobilització "permanent i continuada" al carrer per pressionar JxCat i ERC cap al trencament amb l'Estat. "Per poder encarar un procés constituent cal avançar amb una agenda de ruptura amb l'estat espanyol, caldran unilateralitats i desobediències. Estem malauradament molt lluny d'aquest escenari", ha assenyalat el diputat Carles Riera a Catalunya Ràdio. "Cal que el moviment independentista torni al carrer, que tornem a una lògica de desobediència civil no violenta a escala nacional i local. Però no només confrontada a l'Estat sinó per pressionar els partits perquè tornin a una agenda de trencament", ha insistit Riera, que ha mostrat la seva "preocupació" per la desmobilització dels darrers mesos. 
© Guifré Jordan

Comparteix
   


Etiquetes
"Pot ser una conseqüència lògica de la fatiga, el cansament i la decepció, però volem creure i confiar que continuem tenint més de 2 milions de persones disposades a mobilitzar-se i a repetir lluites com l'1-O", ha reflexionat en veu alta el diputat de la CUP. Paral·lelament, Riera ha criticat i considerat un error el suport de JxCat i ERC a la moció de censura a Rajoy "a canvi de res o gairebé res".
 
"Pel que és l'estat espanyol, Pedro Sánchez pot suposar una esperança. Pel que fa a nosaltres, no tinc cap esperança que canviï res", ha sentenciat el portaveu de la CUP, que ha anat més enllà i ha avisat que "qui vulgui parlar d'autodeterminació i república, que no esperi res del nou govern de Sánchez". "El PSOE representa una altra cara del règim del 78", ha etzibat. De fet, Riera també s'ha mostrat molt crític amb els primers passos del Govern de Quim Torra. "Veient els gestos reals del Govern de Torra, no sembla que camini cap a la República. El que està fent el nou executiu català és recuperar l'autonomia i prou", ha disparat el diputat cupaire, que ha exigit una vegada més a JxCat i ERC que "abandonin la via autonomista". "L'Estat i l'autonomia formen part del problema, no de la solució", ha volgut deixar clar Riera, que també ha entonat el 'mea culpa' de la seva formació per la gestió posterior a l'1-O. "Després de l'1-O hauríem hagut d'assumir més lideratge per complir amb les demandes del carrer. Va faltar determinació", ha constatat el diputat de la CUP. 
 
"L'1-O va ser una victòria democràtica, però a partir d'aquí hi ha un procés de davallada. I ara l'independentisme està en una cruïlla de camins", ha conclòs Riera.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 de juny de 2018, 19.23 h

TENIU TOTA LA RAÓ,,HEM D'EIXIR AL CARRER, LA DESOBEDIÈNCIA LA UNILATERALITAT,SÓN EINES DE PROGRÉS HISTÒRIC AMB EL SOCIAL, EL DE LA CIVILITZACIÓ EN TOTS ELS VESSANTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.