directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Corbacho nega que el PSC faci campanya des del Govern subvencionant els joves que ni estudien ni treballen

Argumenta que cal 'continuar governant' fins a l'últim minut · Desvincula les ajudes del seu programa electoral

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El número 3 del PSC per Barcelona, Celestino Corbacho, ha negat aquest dilluns que el PSC estigui fent campanya des del Govern amb la convocatòria que obrirà la Generalitat de 5.000 contractes formatius per a joves que ni estudien ni treballen. Malgrat que les subvencions de la Generalitat siguin idèntiques a una de les propostes electorals del PSC, Corbacho ha subratllat que el Govern obre aquesta convocatòria ara perquè s'ha aprovat la reforma laboral i existeix una base jurídica i legal que fa dos mesos no existia. Corbacho ha insistit que no és la primera mesura per crear ocupació que pren l'executiu, i ha remarcat que 'el Govern ha de governar fins a l'últim minut', independentment que les eleccions siguin el 28 de novembre.
celestino corbacho
Comparteix
   


Etiquetes
Corbacho, exministre de Treball espanyol, ha celebrat que la Generalitat obri ara una convocatòria de 5.000 contractes formatius per a joves que ni estudien ni treballen, i ha subratlla que espera que totes les comunitats autònomes segueixin l'exemple de Catalunya. 'Em sembla una iniciativa d'enorme interès i molt important', ha apuntat.

El que fa la Generalitat, ha explicat, és utilitzar les seves competències en matèria de formació i de polítiques actives, per desenvolupar un programa adreçat als joves que no estudien ni treballen, donant-los la possibilitat de tornar a la formació i, a partir d'aquesta, incorporar-se al mercat laboral. 'Crec que és una bona mesura. Catalunya, una vegada més, és pionera', ha celebrat.

Això sí, ha negat que el PSC estigui fent campanya des del Govern, malgrat hi hagi una proposta electoral dels socialistes que també vagi en aquesta línia. La iniciativa del PSC preveu beques-salari i crèdits per als aturats menors de 30 anys.

Corbacho ha argumentat que el Govern obre ara aquesta convocatòria perquè la reforma laboral ha estat tot just aprovada, i fa tres mesos no hi havia el reconeixement del contracte de formació que ara existeix. Ara, per tant, hi ha una base jurídica i legal que abans no existia. A més, ha subratllat, no es tracta de la primera mesura que pren la Generalitat per crear ocupació. El Govern, ha dit, 'ha de governar fins a l'últim minut', independentment que les eleccions siguin el 28 de novembre.

Atacs de Ciutadans

Els contractes per a joves 'ni-ni', que ni estudien ni treballen, ja ha rebut les crítiques del líder de Ciutadans, Albert Rivera, qui veu en aquests contractes a 5.000 joves menors de 25 anys que estan a l'atur i que no tenen formacióun 'xec' que 'regala' el president Montilla amb l'objectiu d'aconseguir un 'grapat de vots'.

Rivera ha lamentat que el Govern vulgui posar en marxa aquesta nova pràctica, que veu 'amb absoluta tristesa i incredulitat' perquè Montilla 'deixarà la caixa buida'. En aquest sentit, ha recordat que el president sortint ja s'està 'gastant els quatre duros que queden a la caixa' amb els bons per a la ciutadania, que tenen un interès del 4,75%.

Rivera considera a més que s'ha de 'premiar' aquells que 'treballen i estudien', i no aquells que no ho fan. 'Premiem els que fan esforços i ajudem als que estan a l'atur', ha reclamat, 'però no premiem els que ni treballen ni estudien, i penalitzem els que aixequen cada dia la persiana', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
2 de novembre de 2010, 11.24 h

En contra de la voluntat dels catalans (les enquestes ja al 2006 donaven un 70% en contra) ERC ha fet que la Nació catalana sigui "governada" per ni-ni,s tripartidistes.

Anar en contra de la voluntat popular s'acaba pagant, perque en democràcia, les legislatures tenen data de caducitat, i cada 4 anys cal passar comptes.

I a fe de Déu que en podeu estar segurs de que en passarem. Recordeu, el 28-N es juga el Barça-Madrid.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
bacus fletxa barcelona
2 de novembre de 2010, 11.18 h

això és un bluf quina diferència hi ha entre els plans de formació ocupacional de l'inem/oficina_de_treball amb el que proposa aquests senyor?

cap, pilotes fora, digui que els hi regalará 100 euros si els vota i aixíi no enganya ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
2 de novembre de 2010, 11.05 h

#1 A mi tampoc mai ningú m´ha pagat res i tot el que he fet ha hagut de sortir de la meva butxaca o de la meva família. El problema és que no només el Psc-psoe ho fa el problema és que els partits majoritaris Ciu, psc-psoe i el PP, el PP principalment a València s´han creat una màfia i un exercit de llepes i endollats que a base d´endolls i subvencions i les mil i una corrupteles tenen a mig país comprat i altre mig enganyats i això ha estat així des de la falsa transició fins av... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de novembre de 2010, 08.29 h

Si,. clar.. qué ha de dir sino, no????
Per cert, per pagar els meus estudis, m'aixecava a les set del matí per començar a treballar en un negoci familiar donant pinso al bestiar. Aquest negoci el va fer el pare perque els seus fills poguessim estudiar. Els Dissabtes i Diumenges, teníem que arreglar les coses (finestres, neteja, etc.) i així, vam poder estudiar amb els germans. Ningú mai ens va pagar rés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.