directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Suprem rebaixa la pena a Urdangarín pel cas Nóos

El condemna a 5 anys i 10 mesos

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El Tribunal Suprem ha condemnat l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarín, a 5 anys i 10 mesos de presó, 5 mesos menys que la pena imposada al febrer per l'Audiència de Palma pel cas 'Noos'. El Suprem el condemna per malversació, prevaricació, frau a l'administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències però l'absol del delicte de falsedat documental. 
Iñaki Urdangarin, durant la sessió del judici del cas Nóos del 10 de juny del 2016 que se celebra a Palma
Iñaki Urdangarin, durant la sessió del judici del cas Nóos del 10 de juny del 2016 que se celebra a Palma
© Pool EFE

Comparteix
   


Etiquetes
La sentència ara ja és ferma però qui ha de decidir si Urdangarín entra a la presó és l'audiència balear. Actualment, Urdangarín està en llibertat provisional i ha de comparèixer un cop al mes davant un jutjat de Suïssa, on viu amb la família. Tot i això, l'exduc de Palma encara té alguna possibilitat d'evitar la presó: pot demanar l'indult o recórrer en empara davant el Tribunal Constitucional.

Tanmateix, el TC no acostuma a paralitzar entrades a la presó de condemnats a més de 5 anys. Ho reconeix el mateix tribunal en la interlocutòria del cas dels feixistes que van atacar Blanquerna durant la diada del 2013 i que tenien condemnes fermes de fins a 4 anys. El TC va paralitzar l'entrada a la presó i apuntava que adoptava com a "directriu general" que la pena se situï per sobre o per sota de la frontera dels 5 anys. A penes de més de 5 anys, recorda que el legislatiu els considera ja penes "greus" i, per tant, no pot aturar l'execució de la sentència.
 
En el cas del soci d'Urdangarín, Diego Torres, rebaixa la pena de 8 anys i 6 mesos fins als 5 anys i 8 mesos. En canvi, ratifica la resta de condemnes imposades per l'Audiència de Palma, entre elles la de l'expresident balear Jaume Matas, condemnat a 3 anys i 8 mesos. 
 
Pel que fa la infanta Cristina i a la dona de Torres, Ana María Tejeiro, també manté la responsabilitat de partícips a títol lucratiu en els delictes de malversació i frau dels seus marits, però no per als delictes fiscals. Pel que fa a la germana del rei Felip VI, l'Audiència de Palma l'havia condemnat a pagar solidàriament amb Urdangarín 265.088 euros. Ara, amb la sentència del Suprem, se li rebaixa la quantia fins als 136.950 euros. La quantitat rebaixada l'haurà d'afrontar el seu marit. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
12 de juny de 2018, 16.31 h

Una vegada més espanya brilla la justícia a un gran nivell, indiscutiblement "todos somos iguales", deuen estar pensant el d'Alsasu... mare meva quina colla de gàngsters!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Biel Sescomes fletxa Alta Cerdanya
12 de juny de 2018, 13.16 h

Com veuen actualment Ñ des d´Europa,
una acumulació immensa de caspa que no ha parat de creixer, des del 1714 fins avui, tot amanit per la corrupció endèmica d´unes persones superbes, autoritàries, dropes i incompetents.
Senyors això és actualment Ñ, un territori que hom voldria esquivar, molts ciutadans oblidar-la, i nosaltres deslliurar-nos´en. Una descripció amb 4 pinzellades, sense aprofondir més, per a que no ens agafi una aturada de cor, o se´ns encomani una gangrena sistèm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
12 de juny de 2018, 12.22 h




¡ URDANGA ! ¡ URDANGA ! ¡ URDANGARÍN!


¡ VIVA EL REY ! ¡ VIVA SU CUÑADO ! ¡VIVA MARIANO RAJOY ! ¡VIVA EL PP, EL PARTIDO CON MENOS CORRUPCIÓN DE EUROPA !


¡ VIVA EL ANÍS EL MONO !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.