directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:27 h

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

La maledicció dels penals persegueix l'Espanyol

L'Espanyol torna a perdre la final de la UEFA a la tanda de penals, ara contra el Sevilla

Comentaris 3
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No va poder ser. Altre cop la tanda de penals va privar l'Espanyol del títol de la Copa de la UEFA en una final vibrant davant del Sevilla. El partit va acabar en empat a 1 als noranta minuts, mentre l'Espanyol jugava amb un home menys des del minut 22 de la segona part. A la pròrroga el Sevilla es va avançar per mitjà de Kanouté, però a última hora Jonatas va tornar a posar l'empat al marcador, aquest cop a 2, de manera que es va haver de jugar una pròrroga.

A la tanda de penals els fantasmes de Leverkusen van reaparèixer i l'equip espanyol va imposar-se per 3-1 davant la tristor espanyolista. La maledicció continua.
espanyol sevilla uefa glasgow final futbol
Adriano marca el primer gol de la final

Comparteix

Etiquetes
19 anys després de perdre la final de la UEFA a Leverkusen contra el Bayer, ahir l'Espanyol va tornar a ensopegar amb la mateixa pedra dels penals i va deixar escapar l'ocasió d'aconseguir el seu primer títol europeu a Glasgow, davant del Sevilla, en un partit que va ser presidit pel flamant nou primer ministre escocès, Alex Salmond.

El partit va tenir un inici frenètic i ben aviat, al minut 18, Adriano va avançar el Sevilla amb un contraatac fulgurant que l'havia deixat sol davant Gorka -que va tenir una actuació memorable-. Al minut 27, però, i gràcies a un rebot, l'espanyolista Riera va empatar el partit a 1, un resultat que ja no es mouria fins al final dels noranta  minuts reglamentaris. Abans, però, al minut 23 de la segona part, Moisés Hurtado havia estat expulsat per doble targeta groga, un fet que va marcar el partit des d'aquell moment, amb un canvi defensiu de Valverde (Lacruz per Tamudo) i l'Espanyol tancat a la seva àrea. Gorka es va multiplicar per aturar els xuts dels sevillistes, fins al final dels noranta minuts.

A la pròrroga es va veure un partit totalment diferent, i és que l'Espanyol havia tingut ocasions per avançar-se abans de l'expulsió, però el travesser ho va impedir. A la pròrroga, doncs, tot va ser diferent, i el cansament i el fet de tenir un home menys van fer que l'Espanyol deixes metres al Sevilla, que, just abans d'acabar-se la primera part d'aquesta prórroga, es va tornar a avançar amb un gol de Kanouté. A la segona part de la prórroga el Sevilla va perdonar moltes ocasions, i quan semblava que tot ja estava decidit, a falta de 5 minuts per al final del partit, Jonatas es va destapar amb un golàs al moment clau. El partit va acabar, doncs, amb 2-2 i va arribar la temuda tanda de penals -altre cop-.

Als penals el porter valencià del Sevilla, Palop, va ser el gran triomfador, ja que va parar 3 dels 4 llançaments de l'Espanyol, i va donar així el títol al seu equip. Per part espanyolista només Pandiani va marcar, mentre que Luís García, Jonatas i Torrejón van veure com Palop els aturava els llançaments. Per part sevillista, van marcar Kanouté, Dragutinovic i Puerta, i Alves va tirar el seu xut fora. Al final, 3-1 als penals.

El destí ha estat cruel amb l'Espanyol. 19 anys després d'haver perdut contra el Bayer Leverkusen una final on l'equip duia un avantatge de 3 gols del primer partit (abans la final de la UEFA es jugava a doble partit), el tràgic final es va repetir a la tanda de penals, i l'equip "perico" torna a Barcelona amb les mans buides.