directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Del Diplocat ''en liquidació'' a la derrota de Borrell

El ministre d'exteriors admet que "no es pot prohibir" els serveis de representació exteriors

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | El futur del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, més conegut com a Diplocat, semblava estar sentenciat. L'aplicació del 155 a Catalunya va portar devastadores afectacions, entre elles, la dissolució d'aquest organisme de representació exterior. La mateixa vicepresidenta del govern espanyol aleshores es va vantar del "diplocat en liquidació" i fins i tot, Enric Millo va posar la mà al foc que mai es tornaria a restituir. Ara, amb l'anunci del govern de Quim Torra d'aturar la il·legal dissolució d'aquest organisme, Borrell ha hagut de sortir en públic a admetre que no pot fer res per aturar-ho. 
El Consell de Ministres va aprovar liquidar el Diplocat el passat mes de desembre en aplicació de l'article 155. Aquest organisme, creat el 2012 amb l'objectiu d'impulsar la projecció internacional de Catalunya, ja estava suspès des del passat 27 d'octubre, quan el govern espanyol va aprovar les mesures d'intervenció a Catalunya. 

"Diplocat en liquidació"
 
La llavors vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sánez de Santamaría, es va vantar de la liquidació de l'organisme que va obligar a tancar totes les oficines de la Generalitat a l'estranger, excepte la de Brussel·les, i cessar tots els delegats del Govern a l'estranger i Madrid. "El Diplocat ja no es diu així, sinó Diplocat en liquidació", deia mofant-se Sáenz de Santamaría davant els mitjans de comunicació. 

 
Mesos després, amb la formació del nou govern a Catalunya, el llavors delegat del govern espanyol, Enric Millo, va fer ús de la seva prepotència habitual i va garantir que el govern de Quim Torra no podria reobrir el Diplocat. I advertia a aplicar, si fos necessari, el 155 "focalitzadament, amb una cirurgia més fina". 

Borrell admet que no pot prohibir la restitució del Diplocat
 
Ara, un mes i mig més tard d'aquelles paraules, el govern de la Generalitat atura la liquidació "il·legal" del Diplocat i convoca el ple del patronat, malgrat la súplica desesperada de la diputada del PP al Parlment, Andrea Levy , que va reclamar al govern espanyol que impedeixi "per tots els mitjans legals i polítics" que la Generalitat "utilitzi mitjans públics" per fer "propaganda independentista a l'exterior".
 
Davant aquest escenari, l'actual ministre d'exterior que parlava de desinfectar Catalunya, Josep Borrell, ha reconegut aquest dimecres al matí que no pot prohibir la restitució del Diplocat.

En aquest sentit, Borrell ha recordat que "el TC ha dictaminat que les Comunitats Autònomes poden tenir serveis de representació exterior" i per tant, la seva existència "no és res que contravingui cap normativa". 
 
"Caldrà veure quines són les seves activitats, però no es pot prohibir que la tinguin", ha dit tot advertint que "si les coses funcionen amb normalitat, estarem amb normalitat", "i si no ja veurem". 
 
 
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
14 de juny de 2018, 19.30 h

EL BORRELL PEDRO SANCHEZ, A MÉS DE FOTRE'L FORA PEL TENEBRÓS TEMA ABENGOA DE CENTENARS DE MILIONS, MOATRA PEDRO SANCHEZ, AQUIESCÈNCIA, AMB L'INDIVIDU D'EXTREMA DRETA, QUE ATIA EL CONFLICTE, DIU MENTIDES, I ELS FETS ÉS QUE HI HA DIA A DIA, FETS DE TERROR DELS SEUS AMICS, LA GUERRA ESPANYOLA CONTRA CATALUNYA ÉS UNA CLÀSSICA HISTÒRICA MAI HI HA HAGUT GUERRA DE CATALUNYA CONTRA ESPANYA, RELATATS CONSIGNES, ORGÀNICS, TERGIVERSANT-T'HO, ÉS CRIM CONTRA LA HUMANITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
13 de juny de 2018, 13.32 h




HEM PASAT DE LA CORRUPCIO DE LA GESTA-PP-O A LA DEL PSOE


El ministre Maxim Huerta, fou condemnat per un frau de 218.000 euros.
Hisenda el va acusar de deduir de manera injustificada 148.702 euros quan
col•laboraba amb Telecinco.
El frau pel qual va ser condemnat pel TSJM, es va cometre durant els anys
2006, 2007 i 2008.
La justicia va obligar-lo a pagar 365.938 euros per la liquidacio dels tres
exercicis, inclos el recarrec de la multa i els interessos per retard.



SEGUIM !!!


REPUBL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.