directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exili, la repressió i la república es colen a l'examen d'Història de la selectivitat

Per primera vegada, tots els estudiants han hagut de passar aquesta prova

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El retorn de Tarradellas, la Guerra Civil i la II República Espanyola s'han colat a l'examen d'Història de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Per primera vegada, tots els estudiants han hagut de passar aquesta prova, després que Història de la Filosofia hagi passat a la fase específica. 
Pla obert d'una aula de la facultat de Biologia de la UB amb els alumnes a punt per començar els exàmens de selectivitat
Pla obert d'una aula de la facultat de Biologia de la UB amb els alumnes a punt per començar els exàmens de selectivitat
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
En una primera opció, els alumnes han trobat un text d'Antonio Maura, del 1917, sobre regeneracionisme, i a partir d'un cartell de les Joventuts Socialistes Unificades, del 1937, on es veuen uns canons disparant un militar amb la creu gammada al braç, han hagut d'explicar alguns aspectes de la Guerra Civil espanyola.
 
A partir del pòster, els estudiants han hagut de relatar les diferents fases d'ocupació franquista de Catalunya, abans i després de la batalla de l'Ebre i parlar sobre la supressió de l'Estatut d'Autonomia i dels inicis de la repressió franquista a Catalunya.
 
L'opció B ha girat al voltant de la Constitució de la II República Espanyola i els alumnes han hagut de comentar dos articles del text de 1931. La prova demanava explicar el paper de Niceto Alcalá-Zamora, Manuel Azaña, Indalecio Prieto i José María Gil-Robles, a més de comparar l'acció reformista dels governs d'esquerres i dels governs conservadors els anys previs a la Guerra Civil.
 
La transició democràtica ha ocupat la segona part d'aquest examen, en què els estudiants havien d'explicar el període entre la mort de Franco i les primeres eleccions o el retorn de Tarradellas a Catalunya i l'estatut d'autonomia del 1979.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
14 de juny de 2018, 19.23 h

DIR-LI GUERRA CIVIL, ÉS UN SECTARISME TOSTEMPS HI HAGUT DE SEGLES GUERRA ESPANYOLA CONTRA CATALUNYA, I AIXÍ HEM DE DIR-HO, FETS PUNTUALS, TOTS ELS CONTEMPLEM I SABEM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de juny de 2018, 12.57 h

-l'exili... es fiquen a l'examen. No "colen"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de juny de 2018, 19.26 h

L'Índex de Producció Industrial a Catalunya a l'abril ha crescut un 15,1% en relació amb el mateix mes de l'any passat, cosa que suposa l'augment més gran vist fins ara des de l'abril del 2008 (16%), segons l'Institut d'Estadística Espanyol (INE).

A Catalunya, tots els sectors d'activitat registren forts augments de la producció industrial, amb l'excepció de l'energia, que registra un caiguda del 3,1% en taxa interanual.

La resta de sectors presenten increments de dos dígits, els fab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
13 de juny de 2018, 17.31 h

Cataluña pierde este miércoles 13 de junio una gran industria cárnica de Osona, además de otras siete compañías que Crónica Global ofrece en noticia aparte. Esta comarca de la Cataluña profunda y separatista alberga uno de los mayores clusters de compañías de dicho sector en España


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.