directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El nou ministre de Cultura espanyol també té un passat 'black'

Va veure's immers en una polèmica arran del judici de les targetes de Caja Madrid

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| Màxim Huerta és ja el ministre que menys temps ha ocupat el seu càrrec en democràcia a Espanya. Ahir, quan només feia set dies que s'havia estrenat, va veure's obligat a dimitir com a ministre de Cultura i Esport en fer-se públic que va ser condemnat el 2017 per defraudar 218.332 euros a Hisenda; donant pas a una cara nova a l'executiu de Pedro Sánchez: José Guirao, que també entra al Gobierno amb uns antecedents complicats. 
José Guirao, en una imatge d'arxiu
José Guirao, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Segons publica 'Vozpopuli', el nou ministre de cultura espanyol va veure's immers en una polèmica arran del judici de les targetes 'black' de Caja Madrid. En el moment que va esclatar el cas, ell era director general de la Fundació Montemadrid (Caja Madrid), acusada de no col·laborar per destapar l'escàndol. 

De fet, molts van qüestionar que -durant la instrucció i el judici- la Fundació que liderava Guirao no es personés i no reclamés els 12 milions d'euros que van ser defraudats durant els anys previs a la fusió amb Bankia. El nou ministre espanyol va declarar com a testimoni als jutjats només per justificar aquesta decisió que -segons va dir- es basava en diversos informes: un pericial de l'auditora Grant Thornton i tres opinions jurídiques, de Pérez-Llorca, Baker & McKenzie i el penalista Enrique Bacigalupo, que en aquell moment era advocat de José Antonio Moral Santín, exvicepresident de Caja Madrid, expatró de la Fundació i un dels que més va gastar amb les targetes 'black' -més de 450.000 euros-, condemnat per aquesta causa a quatre anys de presó.
 
Tot i que va acabar trencant la seva relació professional amb Moral Santín,  Bacigalupo va defensar a altres imputats com Carmen Cafranga, expresidenta de la Fundació Montemadrid, que va dimitir arran del cas. Amb tot, per a la Fundació de Guirao, en aquell moment, no existia cap conflicte d'interessos entre això i el fet que l'advocat fes un informe sobre si devien o no personar-se al judici. Finalment, la Fundació dirigida per Guirao va concloure que no estava perjudicada per les targetes 'black', cosa que van usar els acusats durant el judici. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 de juny de 2018, 12.47 h

Trobar politics que estiguin nets peI càrrec a qualsevol partit, tan li fa quin sigui, és com quan Déu Nostre Senyor, li va dir a Lot : si em portes deu homes justos i honrats, no destruiré les ciutats de Sodoma i Gomorra. Lot no els va trobar i li va demanar que només en féssin falta deu... i ni aixi els va trobar, i les dues ciutats van ser destruides. Os lo pongo en castellano para que no os molestéis en leer : es como pedir peras al olmo. No se puede.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
14 de juny de 2018, 19.21 h

Els governs espanyols semblen tancats dins una porta giratòria, quan s'atura de girar, els personatges es desinflen i queda només el malbaratament de la democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Observador fletxa Solsona
14 de juny de 2018, 16.57 h

Algun dubte PSOE=PP? Corrupcio=PP=PSOE=Colonos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.