directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els hotelers creuen que Jocs del Mediterrani no tindran un impacte significatiu

Els restauradors esperen que el moviment d'unes 5.000 persones permeti omplir tots els establiments

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Quan falta una setmana per a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, els hotelers creuen que l'impacte de l'esdeveniment en el sector no serà significatiu. A Port Aventura, amb tres hotels que es configuren com a Vila Mediterrània, s'han reservat 1.500 habitacions per acollir els esportistes que participen en els Jocs, en què se n'han inscrit més de 3.600.
© @tarragona2018_

Comparteix
   


Etiquetes
A banda, s'han reservat un miler d'habitacions en un parell d'establiments de Salou que acolliran personal de l'organització, àrbitres o jutges. "S'esperava més arrossegament de públic", ha admès Sergio Ibarbuen, portaveu de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, que xifra l'ocupació relativa a l'esdeveniment en un 6% de les places disponibles a la zona, aproximadament.

D'altra banda, els restauradors de les comarques tarragonines, encara sense reserves per les dates dels Jocs, estan a l'expectativa i esperen que el flux de visitants per l'esdeveniment, d'unes 5.000 persones segons els seus càlculs, permeti que els 10 dies d'estiu que ja són bons siguin "excel·lents".

PortAventura acollirà als esportistes
 
Els esportistes s'allotjaran en tres establiments de Port Aventura, que quedaran restringits només per a acollir-los a ells. Es tracta de l'hotel PortAventura, El Paso i Caribe. La resta, que representa poc més d'un 3% del total de places ofertes, fa que l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda no hagi pogut veure complertes les expectatives que preveien en visitants.
 
"Potser és l'únic que ha fallat i l'únic impacte negatiu", ha explicat el portaveu de l'agrupació que representa 86 hotels, que ha dit que podria ser que les expectatives del sector fossin "més afalagadores del que haurien de ser". Per tot plegat, quan s'hagi de fer el balanç de l'estiu, els Jocs no representaran un gruix d'ocupació important de la temporada, segons el sector.
 
Així, la crítica dels hotelers cap a l'organització se centra en la promoció que s'ha fet dels Jocs. Consideren que "s'hauria pogut treballar bastant més". Segons Ibarbuen, durant els darrers dies han comprovat com hi ha visitants –internacionals, però també de l'Estat espanyol- que no saben que s'estan a punt de celebrar els Jocs Mediterranis a Tarragona. "Estem en una situació magnífica i amb un potencial terrible i igual no hem aprofitat l'oportunitat que ens donaven", ha aventurat Ibarbuen, conscient, però, que aquest tipus d'esdeveniment no sol atreure un gran nombre de públic.

L'excusa és la seguretat
 
L'associació aprova que s'hagi optat per allotjar tots els atletes als establiments de Port Aventura. "Ha prevalgut la seguretat, i Port Aventura donava unes facilitats molt grans per la capacitat de control que permet", asseguren. Poder allotjar els esportistes en allotjaments de Salou, per exemple, hauria obligat els hotelers del municipi a tancar algunes zones, a més de tancar també turoperacions de temporada.
 
Per tot plegat, els hotelers creuen que l'ambient relatiu als esports no es notarà i que aquells que vinguin amb motiu dels Jocs "no cridaran l'atenció" en relació a l'operativa general de la Costa Daurada. Amb tot, no descarten que els atletes puguin allargar la seva estada i que, per Salou, es pugui veure alguna celebració durant la primera setmana de juliol.
 
Els restauradors, a l'expectativa 
 
A una setmana del tret de sortida als Jocs, el president de l'Associació d'Hotelers de Tarragona, Francesc Pintado, reconeix que "no hi ha una realitat palpable" de l'impacte que l'esdeveniment pot tenir en el sector. Amb tot, ho atribueix a "la cultura de no reservar fins uns dies abans". Tenint en compte que molts dels visitants estan allotjats en règim de mitja pensió, els restauradors confien en poder oferir-los taula per dinar.
 
"Durant deu dies hauran de dinar fora i un dia ho voldran fer a Cambrils, un altre dia a la Part Alta de Tarragona i un altre, anar a conèixer una bodega al Priorat i dinar allà", ha afirmat Pintado, convençut que el benefici es repartirà arreu de les comarques tarragonines.

Un any tard
 
L'esdeveniment, que comença el 22 de juny i acabarà el 2 de juliol, s'ha programat en unes dates en què la temporada turística ja està en marxa a la Costa Daurada. Els XVIII Jocs Mediterranis permetran, segons l'associació que agrupa més de 400 restaurants i bars de la demarcació, "acabar d'omplir els establiments i pujar l'ocupació d'aquells restaurants on no solen omplir".
 
"És cert que s'ha endarrerit un any i que la ciutat no ha tret tot el profit, però la situació econòmica ha fet que els Jocs s'hagin desenvolupat d'una manera diferent de la què ens hauria agradat", ha apuntat.
 
"Hem d'estar contents que aquestes 5.000 persones vinguin a casa nostra; que vinguin a sopar, a fer una copa, un gelat o un cafè i que s'allotgin aquí", ha explicat Pintado, que considera que no és moment de sumar-se a les crítiques a l'organització o l'Ajuntament.
 
Pel que fa a la restauració, els Jocs coincideixen amb TGN DTapes, inaugurada dijous, en què, en una iniciativa "divertida" i "per fer ciutat", segons Pintado, s'ha lligat cada tapa a un esportista tarragoní, que, així, rep un mínim reconeixement.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Txell Sió fletxa Tàrrega
16 de juny de 2018, 18.01 h

#3 - Tothom sap que això és privilegi de la teva PaÑa. No vulguis encolomar als demés els defectes del vostre adn. O et penses que algú creurà un escrit d´un pePPaÑata-asocial com tu? Ho tens clar i negre alhora! Si penses això ets més innocent i pallús del que em pensava!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
15 de juny de 2018, 20.25 h

Si tindrà un impacte significatiu... en la venta de xiulets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Roc Molinet fletxa el Vallès
15 de juny de 2018, 18.27 h

Com que és marca Ñ !
I què esperaveu ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa bcn
15 de juny de 2018, 15.59 h

N.B. # 1 : TROBO QUE HAURIES DE LLEGIR MÉS.L'IGNORANCIA A CATALUNYA ÉS UNA VIRTUT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
15 de juny de 2018, 12.37 h




#1


Veiam, tingues UNA MICA de lògica, i de VERGONYA, PPalurda bejota:


Qui vols que es cregui res d'un ANALFABET MENTIDER com tu, tan CRETÍ que et creus cites FALSES de Bismarck, (del qual ni tan sols en saps escriure correctament el nom, perquè et menges la C) i que ens has ofert tantes CRETINADES ESCANDALOSAMENT ANALFABETES com les que esmentaré a continuació, posant-hi el corresponent enllaç per a que TOTHOM pugui comprovar quina mena d'analfabet ets.


Qualsevol altre persona,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
15 de juny de 2018, 12.07 h

Otras cinco firmas catalanas emigran, cuatro a Madrid.
Las empresas se dedican a “business centers”, asesoramiento informático, producción de resinas sintéticas, personalización de coches y organización de congresos.

Toni, un gigante jamonero, vuela de Osona a Granada.
La firma Toni Al Blai, sita en Santa Eugènia de Berga, pertenece al grupo Comapa, el mayor productor de perniles de España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.