directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

A l'altra banda de l'Aquarius: Espanya entrega dos activistes del Rif a les urpes del règim marroquí

Són deportats després d'estar retinguts al CIF d'Aluche

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | El postureig del Gobierno amb la decisió sobre l'Aquarius ha durat menys que l'efímer ministre de Cultura, Màxim Huerta. Si poques hores després que el president d'Espanya, Pedro Sánchez, anunciés que l'Estat acolliria el vaixell carregat d'immigrants ja es va saber que la majoria haurien de ser deportats, ara s'ha conegut que Espanya ha entregat dos activistes del Rif a les urpes del règim marroquí.
mohamed vi, felipe vi
Mohamed VI i Felipe VI

Comparteix
   


Etiquetes
Segons denuncia la portaveu de Podemos a Madrid i alguns mitjans locals de la Meseta, el Ministeri d'Interior ha dut a terme aquest el matí la deportació dels dos joves del Rif que es trobaven al Centre d'Internament d'Estrangers d'Aluche als qui es va denegar la sol·licitud d'asil. La seva petició era motivada per la persecució a la qual els joves diuen estar sotmesos per part de les autoritats del Marroc. Tots dos van declarar que participaven en el col·lectiu Hirak, un moviment popular del territori del Rif, al nord del Marroc, i excolònia espanyola. El Rif és una de les zones més empobrides del Marroc. El moviment Hirak denuncia que a les protestes pacífiques de la població del nord ha patit una "venjança col·lectiva" atiada pel sistema marroquí.
 
Una vaga de fam obviada
 
El moviment popular Hirak a Madrid ha denunciat que tots dos han abandonat les instal·lacions del CIE en què estaven duent a terme una vaga de fam que avui havia de complir el seu onzè dia L'organització ha denunciat l'expulsió a Amnistia Internacional.
 
L'Estat espanyol nega sistemàticament l'asil de persones migrades i refugiades i fa calaix
 
En un comunicat, la CUP denuncia que l'Estat espanyol ha rebut durant els últims anys milers d'euros de finançament per part de la Unió Europea per a complir les quotes d'asil i refugi que li pertoquen com a estat membre. Així i tot, del 2015 al 2017 només ha respost a un 4,15% de les demandes de persones refugiades i reiteradament, continua denegant sol·licituds d'asil. Només l'any 2017, més de 31.000 persones han demanat asil a l'Estat espanyol i la seva negativa constant i la falta de voluntat ha provocat que fins i tot hagi estat denunciat per la Comissió Europea, un organisme al servei de les polítiques neoliberals que no és garantia del respecte al dret de les persones migrades i refugiades.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
21 de juny de 2018, 19.06 h

-Això de "postureig" és ininteŀligible. En català, si us plau.
-feien una vaga de fam. No "duent a terme"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
NPK fletxa Arlintong
21 de juny de 2018, 08.06 h

#1 Aixi fou i aixi es, la pedra angular fou un de les poques mines a fosfats, i a mes a cel obert (que n'abarateix els cosots d'explotacio) que hi han al planeta. El tractat pesquer no fou respectat, si que ho fou el del fosfat, marroc extreu el nimeral i esPPana el procesa, on?, al costat mateix del parc de doñana, l'empresa es diu Fertiberia, denunciada per contaminacio amb Cadmi (un metall pesant) de les marismes. Una de les seves CEO es l'exministra Tejerina.

Podeu veureu voslatres mateix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
20 de juny de 2018, 20.33 h



Ja sé que tots aquests que MANGONEGEN l'ettao ePPanyó, de vergonya ni en tenen ni tan sols saben què és, però si recordessin que va fer amb el Sahara el darrer govern de Franco, i en especial el ministre Pepe Solis Ruiz, els cauria a tots la cara de vergonya ( si ve4rgonya tinguessin, cosa que dubto)


Després de fer quedar la "heroica legiong ePPanyola" en el major ridícul de la seva curta història, amb la "retirada etrategica" (= fugida) davant els marroquis desarmats de la "marx... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.