directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

21-J: Les quatre decisions judicials que converteixen Espanya en Turquia

Dia negre que embruta, encara més, el fràgil Estat democràtic i de dret espanyol

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | L'Estat democràtic i de dret espanyol està sota mínims i a un pas de desaparèixer. Un fet que podria acabar passant si segueix en aquesta deriva que, d'altra banda, no té cap mena de pinta de canviar en un futur pròxim. Espanya és el primer Estat del món en perseguir músics, que actua amb repressió a les xarxes socials (i de manera desigual) i que té com 9 ostatges com a presos polítics i el cunyat del rei pot escollir la presó amb spa i pàdel. Ahir, 21 de juny, Espanya va viure una altra jornada negra. Fins a quatre decisions judicials procedents de diferents estaments jurídics espanyols van enrabiar bona part de la ciutadania i la van apropar a Estats del perfil com Turquia o la Xina, on no hi ha garantits els mínims drets socials i jurídics que s'exigeix a un país de la unió europea. Aquí us els enumerem.
espanya, turquia, plaza del sol
Muntatge de la plaça del Sol de Madrid amb una bandera de Turquia

Comparteix
   


Etiquetes
1- Posar urnes, molt més greu que violar en grup una noia
 
Els membres de 'La Manada' sortiran en llibertat. Així ho va decidir ahir la Secció Segona de l'Audiència de Navarra tot i la condemna ferma de nou anys de presó per un delicte d'abús sexual (que no violació) als cinc joves. A més, el tribunal va fixar una ridícula fiança de 6.000 euros (per posar un exemple, la de Carme Forcadell va ser inicialment de 150.000 euros) per als cinc condemnats, així com l'obligatorietat de comparèixer al jutjat dels seus llocs de residència tres dies a la setmana, la retirada del passaport, la prohibició d'abandonar l'Estat espanyol i d'acudir a Madrid, on viu la seva víctima.
 
La decisió va indignar bona part de la ciutadania, especialment les dones. De fet, es van convocar ràpidament concentracions arreu de l'Estat en senyal de protesta.
 
2- El capo Florentino Pérez torna a esquivar la justícia
 
L'arribada del PSOE al poder s'ha fet notar ràpidament. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va desestimar i arxivar ahir la querella interposada per La Xarxa de l'Observatori del Deute en la Globalització per prevaricació, malversació i frau a l'administració pública pel projecte Castor contra els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria, Magdalena Álvarez i Elena Espinosa, així com el president d'ACS Florentino Pérez, entre altres empresaris. Lamela no veu infracció penal en els fets denunciats i en l'acta conclou que la construcció de la instal·lació "no respon a una idea aïllada ni pelegrina, sinó que va ser conforme amb una política desenvolupada en l'explotació i subministrament de gas, prèviament planejada (des de l'any 2002) abans fins i tot que els querellats accedissin als seus càrrecs expressats en la querella, que amb els anys es va comprovar ser deficitària".
 
Cal recordar que l'empresa del president del reial Madrid, un cop parat el projecte per la inseguretat mediambiental que causava, havia de ser indemnitzat amb 1.350,7 milions d'euros.
 
- Bloqueig a un altre Estat de la Unió per a protegir Llarena de les seves irregularitats
 
El jutge degà de Madrid, Antonio Viejo, no cursarà, "per improcedent", la petició de la justícia de Bèlgica perquè comuniqui al magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena la seva citació pel 4 de setembre davant d'un tribunal d'aquest país per prestar declaració. El motiu de la citació a Llarena és una demanda que van interposar contra ell el 5 de juny l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que estan a Brussel·les i Escòcia per suposada parcialitat de Llarena. El degà no entrarà en valoracions i donarà una resposta estrictament jurídica al tribunal belga, entenent que la seva sol·licitud "no escau".
 
- Persecució a periodistes per fer la seva feina
 
També ahir es va saber que el magistrat Pedro Antonio Domínguez va imputar el director de eldiario.es, Ignacio Escolar, i la cap de Política Social, Raquel Ejerique, "en qualitat de querellats" per la denúncia de Cristina Cifuentes per haver desvetllat el seu fals màster. Els dos periodistes han estat citats pel Jutjat d'Instrucció número 29 el pròxim 28 de juny a les 10.00 hores.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
22 de juny de 2018, 10.54 h

PER ANALITZAR QUE L'ESPANYA OFICIAL ÉS PUR I DURA BARBÀRIE, HI HA CENTENARS DE PROVES, ARA, PODRÍEM ANOTAR-HI TOTA L'AVOLESA LA MALDAT EXTREMA DE LA "OPERACIÓN CATALUÑA", LA CATALANOFÒBIA NODREIX LA TIRANIA QUE LA DIVULGUEN AL POBLE TOT MANIPULANT.LOS. PERÒ FAIG REFERÈNCIA NOMÉS A LA DADA DEL TEMA DE "LA MANADA VIOLADORA" ON HI HA UN MILITAR I UN GUÀRDIA CIVIL, JA FORA DE LA PRESÓ AMB 15 DIES,, ALTRE `PER NOMÉS DOBLAR-HO ÉS COM TOT PLEGAT EL REINO FINCA ESPANYA, POT DIR.SE DEMOC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
22 de juny de 2018, 09.47 h

Ells mateixos es posen en boca i per escrit que no són demòcratas ni volen pertànyer a l'UE ni ho han volgut mai perquè es salten les lleis dels truibunals europeus i internacionals que prèviament varen signar. Algun dia es trobaran volant per el món sideral


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
22 de juny de 2018, 09.34 h



#1

Bé, reconec que té gràcia el teu comentari, però em sabria greu que algún independentista s'ho prengués al peu de la lletra.


De fet, REPÚBLICA prové no pas de REX, REGIS = rei sinó de RES, REI = cosa, que en cas ablatiu fa RE = de la cosa, respecte a la cosa i significa, doncs, "relatiu a la cosa pública".


Per tota la resta, estic ENTERAMENT D'ACORD AMB TU, company !! !!★!! !!


SALUT I REPÚBLICA !! !!★!! !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de juny de 2018, 09.02 h



NI DEMOCRÀTIC NI DE DRET.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Adolf Gandhi fletxa San Esteban de los Robles//*//
22 de juny de 2018, 08.56 h

Bienvenidos alumnos! hoy explicaremos que es REPUBLICA:

REPUBLICA es una palabra cuyo significado proviene de de las palabras en latin REX y PUBLIUS. Mientras una hace referencia al REY (rex), la otra hace referencia a PUEBLO (publius). De ahi la unión de ambas formando una sola y adquieriendo "REPUBLICA" el significado de: EL PUEBLO ES EL REY!

Hay que ponerse las pilas y declarar la REPUBLICA (Catalana) de una vez. Ya nos apañaremos despues con lo que venga. Gracias por asistir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.