directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Després de 8 anys, Europa dóna per acabat el rescat de Grècia

El país sortirà formalment del programa d'assistència financera el pròxim 20 d'agost

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro han acordat de matinada posar punt final al rescat de Grècia després de vuit anys. 
Tsipras celebra amb el líder d'ANEL, Panos Kammenos, la victòria de Syriza
Tsipras celebra amb el líder d'ANEL, Panos Kammenos, la victòria de Syriza
© Syriza

Comparteix
   


Etiquetes
Amb el desbloqueig del pagament de 15.000 milions d'euros es tanca la revisió de l'últim tram del rescat. A més, els ministres de l'euro han aprovat un paquet de mesures per alleujar el deute públic, com ara fixar una moratòria de deu anys per al venciment i el retorn dels préstecs, així com el pagament dels seus interessos.

Segons el mateix comunicat, per la seva banda Grècia s'ha compromès a mantenir un superàvit primari del 3,5% del PIB fins al 2022 i, posteriorment, continuar garantint que els seus compromisos fiscals s'ajustin al marc fiscal de la UE. Formalment, Grècia sortirà del programa de rescat el pròxim 20 d'agost.

La UE felicita Grècia
 
"L'Eurogrup encomia a les autoritats gregues per completar totes les accions prèvies consensuades de la revisió final del programa. Felicitem a les autoritats gregues i als grecs per a la conclusió amb èxit", resen els ministres en un comunicat. En el text el grup també reconeix "els importants esforços realitzats pels ciutadans grecs en els últims anys" i posa de manifest que Atenes està deixant el programa d'assistència financera amb un desenvolupament "més fort de l'economia sobre les reformes fiscals i estructurals implementades".

En aquest sentit, insten a continuar les reformes, "que constitueixen la base d'un camí de creixement sostenible amb una major ocupació i creació d'ocupació".
 
Poc després que els ministres assolissin l'acord en una reunió de l'Eurogrup a Luxemburg, el comissari europeu d'Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, ha assegurat que "Vuit anys de crisi han arribat al seu final per a Grècia i, de forma simbòlica, per l'euro en el seu conjunt". "Un nou capítol comença aquesta nit", ha piulat de matinada Moscovici.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.