directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una eurodiputada socialista reclama a Sánchez l'alliberament ''immediat'' dels ''presos polítics''

Ana Gomes diu que els empresonaments són "devastadors" i es basen en unes acusacions "manipulades"

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| L'eurodiputada socialista Ana Gomes, de Portugal, reclama que la trobada entre el president del govern espanyol Pedro Sánchez i el president de la Generalitat Quim Torra el pròxim 9 de juliol es tradueixi en l'alliberament dels "presos polítics". En una entrevista, la portuguesa creu que les paraules de Sánchez assegurant que seria "raonable" l'apropament dels presos a centres penitenciaris catalans haurien "de notar-se". 
L'eurodiputada portuguesa Ana Gomes
L'eurodiputada portuguesa Ana Gomes
© Blanca Blay

Comparteix
   


Etiquetes
Amb tot, matisa que espera que les converses amb Torra "donin per més que simplement el trasllat dels presos de Madrid a Catalunya i signifiquin el seu alliberament". Segons ella, és "devastador" per a la imatge d'Espanya tenir "presos polítics" i la sortida de presó ha de ser imminent. "No crec que aquest afer s'hagi de deixar pel final del procés, hauria de ser una conseqüència immediata de les converses entre Pedro Sánchez i Quim Torra", insisteix.
 
Segons ella, Raül Romeva, Oriol Junqueras o Dolors Bassa són "presos polítics", ja que considera que les acusacions contra ells són polítiques: "No van causar violència, de fet la violència va ser utilitzada contra ells", afirma. És per això que creu que si el context polític "canvia" després de les converses entre Madrid i Barcelona "ha de ser considerat pels tribunals". "Tots, no només Espanya o Catalunya, necessitem que la tensió es rebaixi i crec fermament que a través de negociacions democràtiques això pot aconseguir-se", expressa.
 
"Sempre he pensat que les acusacions contra ells són manipulades i tenen un fons polític", apunta l'eurodiputada. En aquest sentit, suggereix al nou govern espanyol "buscar una solució democràtica per resoldre les diferències i permetre a Catalunya sentir-se còmode expressant la seva identitat i els seus drets". Una solució que, matisa, pot ser "en el marc constitucional actual o amb possibles canvis en la constitució". "Espero que passi com més aviat millor", afegeix. Amb tot, considera "molt important" i "urgent" la reunió entre els dos presidents i confia que "porti a un diàleg genuí per trobar una solució democràtica per la qüestió catalana". De fet, recorda que si bé el PSOE en el passat "ha aconseguit entendre's bé amb Catalunya en el marc de la constitució, ara probablement caldran nous canvis".
 
Preguntada per si Pedro Sánchez hauria d'obrir la porta a la celebració d'un referèndum pactat, Gomes no ho descarta però diu que les vies per resoldre el conflicte són "moltes". "He vist gent parlant d'un nou marc constitucional per una Espanya federal, aquesta és una via, n'hi ha altres", diu. Segons ella, que sigui a través d'un referèndum pactat o un altre tipus de pacte "ha de ser acordat entre el govern espanyol i el català". "En qualsevol cas, el resultat ha de ser democràtic", repeteix.
 
Sense resposta per visitar Romeva
 
Ana Gomes és una de les eurodiputades que el novembre passat va sol·licitar visitar Raül Romeva, excompany i "amic" al Parlament Europeu, a la presó d'Estremera. Tanmateix encara no ha obtingut el permís d'Institucions Penitenciàries per fer-ho. "És molt trist que això estigui passant", lamenta. "És estrany que les autoritats espanyoles no hagin donat resposta a la nostra petició per visitar els presos, he insistit en particular en poder visitar Romeva", explica.
 
Recorda que en els darrers mesos ella i altres europarlamentaris de diversos estats membres han "unit forces" i han demanat "col·lectivament" poder dur a terme la visita. De moment, però, no han obtingut resposta. "Si això passés en un país del tercer món estaríem considerant que hi ha problemes de l'estat de dret i dels drets bàsics dels presoners i els ciutadans, com pot passar això a Espanya?", es pregunta. "Espero que amb el nou govern de Pedro Sánchez les coses canviïn de forma dràstica i ràpida", conclou.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
25 de juny de 2018, 10.04 h



#5


HUAH HUAH HUAH HUAH . . . NI TU T'HO CREUS, PPOBRA PPALURDETA ANAL·F·ALBERTU, QUE A L'ETTAO EPPANYÓ HI HAGI SEPARACIÓ DE PODERS.

. . . i encara pitjor: A EUROPA TAMPOC S'HO CREUEN !!!

Ignorant l'eurodiputada Ana Gomes?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!


. . . Com goses parlar d'ignorància tu, ANALFABET demostrat, que ens has ofert totes les següents faltes i errors (més les que no caben en un sol comentari:




Com quan vares escriure " ACIENDA" sense hac (comentari 19 de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
25 de juny de 2018, 09.56 h


#5
#6 Veo, chavalín, que sigues con tu delirio de ver nazis en todas partes donde no los hay, y no verte a ti mismo que, aunque a nazi no llegas, pobrecito, eres un fascistillo de tres al cuarto, un franquista tercermundista con un TRICORNIO como emblema.

Hay que ver como te traumatizó, chavalín , en tu niñez, ver a tu madre en la cama con todos los gañanes de tu pueblucho, ellos empujando inmisericordemente con su agitado mete-y-saca, y ella gimiendo como una coneja al ser desollada v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
li*il fletxa li*il
25 de juny de 2018, 04.47 h

#6 porc franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
24 de juny de 2018, 23.03 h

#3

QUERIDO ABUELETE JUANITO RUIZ DE FIGUERAS - GERONA


¡ERES TAN TOLO Y TAN BOBALHAO QUE CREES QUE ESA DIPUTADA VA A LEER TUS TONTERIAS?


JUA JUA JU JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
24 de juny de 2018, 23.01 h

¿ACASO ESTA IGNORANTE EURODIPTADA DESCONOCE QUE EN EL REINO DE ESPAÑA EXISTE LA SEPARACION DE PODERES Y QUE EL PODER JUDICIAL ES QUIEN PUEDE ETERMINAR O NO LA LIBERTAD DE DELINCUENTES Y NO EL PODER EJECUTIVO?


HAY CADA ESTUPIDO / A POR AHI QUE DEBERIA HACERSELO MIRAR POR UN ESPECIALISTA


JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
li*il fletxa li*il
24 de juny de 2018, 18.50 h

#3 franquista porc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TABARNIA IS NOTHING, CATALONIA IS A GREAT NATION, AND ALBERT BOADELLA IS AN MEDIOCRE IMBECILE fletxa QUERIDOS NAZIS ESPAÑOLISTAS: PONGO REPUBLICA ESPAÑOLA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
24 de juny de 2018, 17.15 h



Senhora


É muito agradável ler suas palavras bem-intencionadas, apesar do fato de que a experiência me diz que a Espanha não está preparada para negociar, entre outras causas, porque o estado espanhol é um simulacro ridículo do estado-de-lei, uma paródia grotesca da democracia, enfim, um estado onde o franquismo sobrevive muito mais do que a Europa pensa.




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 de juny de 2018, 16.55 h

L'EURODIPUTADA, LA PORTUGUESA ANA GOMES SEMPRE HA DEMOSTRAT ESTÀ PER SOBRE DE LES MISÈRIES MORALS ESTESES ARREU, I TREBALLADORA PER LA POLÍTICA AMB ÈTICA IMPOL·LUTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de juny de 2018, 13.49 h

SÉ DEL CERT QUE Ñ, FINALMENT, PAGARÀ CARA LA SEVA INJUSTÍCIA I CORRUPCIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.