directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya crema la repressió i l'autoritarisme de l'Estat en la revetlla de Sant Joan

El gran protagonista ha estat el rei espanyol, Felipe VI

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| Aquesta revetlla de Sant Joan ha estat especial per a molts catalans. Arriba després de l'empresonament i l'exili dels líders polítics sobiranistes, les pallisses de l'1-O per part de la policia espanyola o el 155 i, per això, han volgut cremar a les fogueres la repressió i l'autoritarisme de l'Estat. 
Una foguera a Cadaqués
Una foguera a Cadaqués
© Twitter @berlustinho

Comparteix
   


Etiquetes
El gran protagonista ha estat el rei espanyol, Felipe VI.  Els Comitès de Defensa de la República (CDR) havien fet una crida a cremar fotografies del monarca i penjar-les a la xarxa amb el hashtag #BorbonsCremant, com a mostra de rebuig a la monarquia espanyola, i ha funcionat. Una de les imatges més espectaculars arriba des del CDR de Les Franqueses, on han llençat una imatge de Felip VI en un coet que ha acabat esclatant. 


A Cadaqués, també han llençat a la foguera altres artífexs de la situació política actual a Catalunya: el jutge Pablo Llarena,  l'expresident Mariano Rajoy, els dirigents de Ciutadans Albert Rivera i Inés Arrimadas, l'antiga vicepresidenta del Gobierno Soraya Sáenz de Santamaría, el rei Felipe VI, el popular Xavier Garcia Albiol, i el dictador Francisco Franco. També han cremat un piolín, com es coneix als agents de la policia espanyola que van intentar parar el referèndum a cop de porra. 




 

Altres han decidit expressar la seva solidaritat amb els presos polítics i exiliats fent una coca de Sant Joan molt especial. 





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.