directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ballesteros diu ara que els seients buits a la inauguració dels Jocs eren per a atletes i voluntaris

L'alcalde de Tarragona diu que es van vendre la majoria d'entrades adreçades al públic i que s'està fent més promoció per a les competicions

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat aquest dilluns que la majoria de les entrades per la inauguració posades a disposició del públic es van vendre i que les localitats que van quedar buides responien invitacions o compromisos. Concretament, es van vendre 6.793 entrades de 7.000, que eren l'objectiu de l'organització. 
Pla general de la mascota dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018 ballant a l'espectacle final de la cerimònia inaugural amb la cantant Lucrecia
Pla general de la mascota dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018 ballant a l'espectacle final de la cerimònia inaugural amb la cantant Lucrecia
© Gemma Sánchez

Comparteix
   


Etiquetes
Segons el batlle, hi havia 13.518 localitats que comptaven que s'ocupessin d'un aforament de 14.000 seients. Així, els espais buits de l'estadi responien, segons Ballesteros, a atletes que van marxar després de la desfilada sense ocupar els 3.000 seients que se'ls havia de reservar obligatòriament, i a membres dels comitès olímpics, als quals s'havien guardat 1.800 localitats, així com a una part de seients de voluntaris.

Sobre les acusacions que s'hauria dirigit la venda o regalat entrades a grups com Vox o Societat Civil Catalana, Ballesteros ho ha negat i ha afirmat que s'han dit "moltes ximpleries". Després que en les competicions s'hagin vist graderies buides, l'organització ha fet un impuls en la promoció de venda d'entrades. Ballesteros també ha rebutjat les xiulades cap a Torra, "de manera clara i sense pal·liatius", i a Felip VI.
 
Durant la inauguració dels Jocs, una part del públic va xiular el president de la Generalitat, Quim Torra, quan Ballesteros va mencionar-lo en el seu discurs. "Rebutjo absolutament alguns xiulets", ha explicat l'alcalde, que ha defensat que ell va continuar parlant, "de manera més forta" per mirar de "minimitzar la xiulada", que ha assegurat que rebutja "de manera clara i sense pal·liatius".

D'altra banda, ha admès que el monarca també va rebre una xiulada en el moment en què va inaugurar l'esdeveniment esportiu des de la tribuna. "No m'agraden les xiulades, jo crec que la llibertat d'expressió és una cosa i interferir en una cerimònia és una altra cosa", ha dit Ballesteros, que ha explicat que no es va prohibir entrar ni banderes espanyoles, ni senyeres ni samarretes grogues.

"Impossible" orientar les vendes a un grup concret
 
L'alcalde de Tarragona, que ha donat explicacions davant de la premsa després de les crítiques arran de "les clapes que tothom va veure" en la inauguració dels Jocs, ha afirmat que s'havia reservat 3.000 entrades per als atletes, que van participar en la desfilada de la cerimònia. De fet, per a ells s'havia reservat tot el gol sud. Així, els espais buits que van quedar a l'estadi, ha dit Ballesteros, respondrien a la marxa d'esportistes, alguns dels quals competien dissabte al matí i van optar per marxar a descansar o a sopar.

També als 1.800 seients per a membres de comitès olímpics, i a les 800 destinades als voluntaris, situats en àmbit de preferent, alguns dels quals tampoc van ocupar els seus llocs. Amb tot, són localitats que "per contracte" havien de reservar. Segons l'alcalde, en el darrer moment, quan encara quedaven entrades per vendre, les més cares, es va decidir vendre'n 300 a 20 euros, i es van exhaurir.
 
Per Ballesteros resulta "literalment impossible" que s'orientés la venda d'entrades a un grup en concret, ja que les localitats, que es venien a través de la xarxa o en dos punts físics a Tarragona, només es podien vendre de sis en sis. "Algú es pensa que les gestions que vam fer a últim moment per fer venir al president Torra era perquè hi hagués algun incident?", s'ha preguntat Ballesteros.

Entrades per a les autoritats
 
D'altra banda, es van guardar 850 entrades institucionals i d'autoritats, que "pràcticament es van exhaurir totes" i en què només en van fallar una desena, segons l'Ajuntament. Finalment, n'hi havia 275 reservades per a periodistes acreditats, a l'espai de tribuna.
 
Ballesteros també ha explicat que no van poder facilitar invitacions a tothom perquè "no en disposaven de més". Això, després que la portaveu del Govern, Elsa Artadi, afirmés que el públic havia estat "seleccionat" i que s'havien negat invitacions a la Secretaria de l'Esport tot i els llocs buits que van quedar. "En van demanar també des de l'ajuntament de Vila-seca i no els en vam poder donar", ha explicat l'alcalde. De cara a la cloenda, encara no hi ha cap autoritat confirmada, tot i que el batlle ha afirmat que han convidat a les mateixes que van assistir a la inauguració.
 
L'alcalde també ha defensat que l'esdeveniment va ser un èxit des del punt de vista organitzatiu, ja que es van poder celebrar amb normalitat tres protestes –de l'ANC, el CDR de Tarragona i Vox- que haurien pogut alterar la mobilitat de l'entorn.
 
Ballesteros defensa la cerimònia
 
Els espais buits a les graderies del Nou Estadi no han estat les úniques crítiques que ha rebut la inauguració dels Jocs i també s'ha rebutjat el contingut de la cerimònia, en què des de diferents grups municipals i entitats s'ha carregat per considerar que no representava la cultura tarragonina, en obviar, per exemple, els castells. "Apareixien parts patrimonials com la història, l'aigua o el foc", ha defensat l'alcalde, que també ha sortit en defensa apuntant que "va sonar 'Els Segadors', va haver-hi toc de gralla, l'himne oficial dels Jocs era en català i fet per catalans", així com "tres quarts" del discurs de Ballesteros va ser en català.
 
Sobre la presència dels paracaigudistes de l'exèrcit espanyol, que van portar la bandera dels Jocs Mediterranis, Ballesteros ha qüestionat que això sigui un problema. "Per mi no és un problema", ha reconegut, tot assegurant que l'esdeveniment s'ha obert a la participació de tots aquells que s'han prestat, i que per això s'ha portat programació del Teatre de Mèrida o s'ha celebrat un concert amb homenatge a Pau Casals. Per Ballesteros, Tarragona "no ha perdut res" amb la cerimònia, que ha rebut males crítiques, sinó que ha obtingut "molts impactes" que ja es mesuraran en el futur i que la ciutat "no ho hauria pagat en la vida".
 
Poca afluència a les competicions
 
A banda de la inauguració, els espais buits s'han tornat a veure en algunes competicions dels Jocs aquest cap de setmana, amb poca afluència de públic. En aquest cas, l'alcalde ho excusa per ser un "cap de setmana complicat", amb Sant Joan en diumenge, que haurien complicat l'assistència.

Tot i això, ha afirmat que en proves com el triatló, a Altafulla, hi havia molt de públic, així com a la piscina, amb tres quarts de les graderies ocupades, segons el batlle, que ha negat que s'estiguin regalant invitacions. En canvi, sí que ha explicat que les seus treballen amb força per promocionar les competicions que se celebren aquesta setmana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
25 de juny de 2018, 18.54 h

The Financial Times group recognises Catalonia as the best Southern European region for investment for 2018 and 2019

The Financial Times fDi Magazine calculates this based on five criteria: economic potential, labour environment, cost effectiveness, infrastructure and business friendliness.

It also rates Catalonia as having the best investment attraction strategy amongst the regions in Europe qualified as large.

In Catalonia, the Catalan Government via Catalonia Trade & Investment, the publi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
BEJOTA fletxa bcn
25 de juny de 2018, 17.37 h

Inédito: la fuga de empresas se multiplica por ocho en Cataluña en el primer trimestre.

El número de empresas que trasladó su domicilio fuera de Cataluña ascendió a 1.695 entre enero y marzo, ocho veces más que hace un año.
El número de empresas que trasladó su domicilio social fuera de Cataluña ascendió a 1.695 en el primer trimestre del año, casi ocho veces más que en el mismo periodo de 2017 (220), según datos de la empresa de información financiera y sectorial Informa D&B..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de juny de 2018, 15.00 h

La majoria silenciosa ara es, a mes, invisible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
25 de juny de 2018, 14.34 h

BUENOS DIAS MIS QUERIDOS NAZIS QUE SEGUIS SIENDO SUBDITOS DEL REINO DE ESPAÑA,

¿ESTAIS PREPARADOS PARA UN NUEVO DIA DE POLITICA AUTONOMISTA POR PARTE DEL KIM JONG TORRA POR MUCHO QUE LE LLENE LA BOCA DE REPUBLICA Y OTRAS ZARANDAJAS? ¿ESTAIS PREPARADOS PARA OTRO DIA EN QUE EL PARLAMENTO REGIONAL CATALAN COBRARA SIN HACER NINGUNA LEY QUE SE SALGA DEL MARCO CONSTITUCIONAL? ¿TENEIS LA FARMACIOLA LLENA DE VALIUM Y FORTASEC PARA ENCARAR ESTE VERANO SECO DE NOTICIAS "REPUBLICANAS"?

VENGA, UN ESF... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
@-> PPiPPiolín Anal·f·Albertu #1 fletxa Los PPiPPiolines hacen PPio PPio PPio , cuando tienen jambre, cuando tienen friiiiiiiio
25 de juny de 2018, 13.37 h





#1




TRICORNIO en mano entró en ePPanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


que al verla ze decubrió !!!!





. https://www.youtube.com/watch?v=x0L0FHX499s .



Aquest youtube ens demostra com n'és d'increïble el mal gust de l'esPPanyolam franquista.



VIVA LA PANTOJAAAAAA ! SEMO LO MEHOREEEEE!




CHIO SOY ESPPANYÓ, EPPANYÓ EPPANYÓ

YO SOY UN PPALURDO UN PPALURDO EPPAÑÓ.




HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de juny de 2018, 13.24 h


#1 Constato, chavalín, que sigues con tu delirio de ver nazis en todas partes donde no los hay, y no verte a ti mismo que, aunque a nazi no llegas, pobrecito, eres un fascistillo de tres al cuarto, un franquista tercermundista con un TRICORNIO como emblema.

Hay que ver como te traumatizó, chavalín , en tu niñez, ver a tu madre en la cama con todos los gañanes de tu pueblucho, ellos empujando inmisericordemente con su agitado mete-y-saca, y ella gimiendo como una coneja al ser desollada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
25 de juny de 2018, 13.22 h

QUE MAL LO LLEVAIS, QUERIDOS NAZIS

YU ESO QUE NO SE ORGANIZAO NADA CON PITOS NI LA SCC NI NA DE NA, SOLO FUE ALGO ESPONTANEO CONTRA EL RACISTA Y SUPREMACISTA KIM JONG TORRA


¿DONDE ESTA VUESTRA LIBERTAD DE EXPRESION?


JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.