directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un senador d'ERC deixa pels terres la 'Marca España' fent públiques les seves veritats

Han demanat el tancament de l'oficina de l'Alt Comissionat basant-se en un informe del Tribunal de Comptes

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció| Fa sis dies, ERC presentava una proposta a la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de relacions amb les Corts Generals espanyoles exigint el tancament de l'oficina de l'Alt Comissionat per a la Marca España, basant-se en un informe presentat recentment al Congrés per part del president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, en el qual es posen de manifest una sèrie d'escàndols en la regulació i funcionament de la institució.
 
Imatge promocional de la 'Marca España'
Imatge promocional de la 'Marca España'

Comparteix
   


Etiquetes
Ja aleshores, el portaveu d'Esquerra Republicana a la Comissió Mixta, el senador Bernat Picornell, qualificava les conclusions de l'informe "de vergonya aliena" i posava de manifest possibles "interessos ocults" en la gestió de la Marca España. Una postura que ha reforçat amb una piulada a Twitter on titlla les funcions del Comissionat com "una altra de les barbaritats que fa l’Estat espanyol" i on repassa el document del Tribunal de Comptes. 

"La Marca España no penja gairebé cap informació de les que exigeix la llei de transparència", ha escrit. També ha criticat que "no compta amb cap norma que reguli el seu funcionament", així com la manera com se seleccionen o es decideix quins drets i obligacions tenen els seus ambaixadors, entre els quals hi ha el Reial Madrid des del 2011. D'altra banda, segons Picornell,  es tracta d'un "organisme superflu i sense objectiu", ja que les funcions que hauria de dur a terme són les que ja fa el Ministeri d’Afers Exteriors espanyol. 
 
Sobre la transparència de les seves activitats, a més, recorda el senador d'ERC que el mateix Tribunal de Comptes apunta a que les accions concretes que duu a terme són pràcticament impossibles de seguir i que l’opacitat econòmica de la Marca España -"no tenim números sobre què rep ni què gasta"- és gairebé total. Escriu Picornell que finança les seves activitats mitjançant acords econòmics amb grans empreses i que, segons el propi Tribunal, "els ingressos d’aquests acords no s’ajusten a la normativa d’ingressos de l’administració". 

Sobre aquestes empreses, el republicà critica que es tracti de companyies gens "transparents i modèliques" com la del magnat gallec Amancio Ortega, Inditex (relacionada amb escàndols d'explotació laboral en països subdesenvolupats) o Sacyr, dedicada a la construcció, gestió d'infraestructures i al sector immobiliari, i esquitxada per diversos casos de corrupció. "Empreses que paguen la festa i financen allò que calgui, entre ells els viatges de l’Alt Comissionat. Segur que són viatges austers, pinta!", ha dit Picornell, amb ironia. 

I és que també ha tingut paraules per l'Alt Comissionat de la Marca España, Carlos Espinosa de los Monteros, de qui destaca els possibles interessos que podria tenir amb la Marca España per la seva vinculació amb empreses com Iberia (on és president), Mercedes-Benz (president a España) i la mateixa Inditex (vicepresident no executiu i membre del Consell d’Administració), on hi té invertits -segons Picornell- gairebé mig milió d'euros en accions. "A banda, el seu pare estava vinculat a Franco i el va acompanyar a Hendaya a la trobada amb Hitler (diuen les cròniques que va seure al costat de Hitler durant el sopar)", li ha etzibat, a més, el senador republicà. "Jo diria que justament la Marca España mostra la veritable marca España: opacitat, tripijocs, grans empreses...", ha conclòs. A continuació, podeu veure el fil a Twitter de Picornell. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
6 de juliol de 2018, 07.10 h

PELS TERRES ??? Quina merda és aquesta???

El català no és una traducció literal del castellà. És un idioma que no està subordinat a cap altre.

El nivell de català d'aquest digital és certament ridícul, on gairebé totes les notícies estan plagades d'expressions del castellà i altres incorreccions.

El catanyol té cura, demaneu cita a cal metge, redactors del directe!cat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
5 de juliol de 2018, 18.09 h

L'economia catalana creixerà un 3% el 2018, segons el Col·legi d'Economistes

Després d'un fort període de crisi, l'economia catalana fa 13 trimestres que creix per sobre del 3%, una fita que és "extraordinària", en paraules de Modest Guinjoan, el president de la comissió. De cara al futur, s'espera que aquestes taxes de variació del PIB se suavitzin.

Amb unes exportacions de rècord, un creixement de l'ocupació i xifres positives en la producció i la inversió industrials, en termes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
5 de juliol de 2018, 18.04 h

Què vol dir això de "pels terres"?
En català, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
bejota fletxa bcn
5 de juliol de 2018, 14.19 h

La inversión extranjera en industria se desploma un 69% en Cataluña. La huida de empresas de Cataluña se multiplica por ocho en el primer trimestre.
Se han ido 1.695 empresas entre enero y marzo, con una facturación de 14.500 millones. El total de traslados desde octubre es de 4.550 empresas, con unas ventas de 44.576 millones.

N.B. COLLA DE SONATS I XIMPLES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Paleto falangista epañó fletxa (que semo lo mehore)
5 de juliol de 2018, 12.36 h


#10 Ta bieng, ta bieng, coñe, ya ze qe cho no e hio a un colejio de pago, pero ahi que sé ma indurjente con nozotro lo paleto, coñe !

En la ecuela mi pueblo, la maetra no no enceñava na de na, no asia na má que pidirno qe le tagesemo güebo y lesche, arguna leschuga y arguna patata, pa comé, claro, polqe disia qe cong er suerdo qe le pagava er miniterio, no tinia ni pa comprá papé de eze de limpiarze er culo (la tia devia cagá muschio).

Pero a pesá de to,¡¡ VIVA EPAÑA COÑIE !... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ercunyao Melo Afina fletxa Visc a Catalunya
5 de juliol de 2018, 11.57 h

9# Im-pre-sio-nant! Acabo de consultar ER DISSIONARYO VIVAPANYIAAAA, hi he pogut constatar una sola falta, a on poses "pero de Marca epaña no he sintio ablá nunca."... Hauria de posar "pero de Marca epaña no he sintio da ablhá nunca. "avlhá"va ambV i H I l'article indefinit i plusquamperfet "da" que es deriva de "da Avlhá " ....A veure si apliques una mica més d'atenció! (boooo xoooooooo k-gon dié! , muschia kurtura shjo! .,.) he tudiao mushio i ze de ke va tóo et-hto der dioma epan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Paleto falanjista epañó fletxa (que semo lo mehore!)
5 de juliol de 2018, 11.14 h


Qe coñio é eso de la "marca epaña"? A mi el barbero del pueblo me lee cada semana el Marca , pero de Marca epaña no he sintio ablá nunca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de juliol de 2018, 10.46 h

Franquistas, falangistas, fascistas, nazis, aporellistas, tavernícolas, talibarnios... Franco, Rivera, Mussolini, Hitler... la SSS, la CoSSpedal, el ppSSoE, la Falangita y su Primo el Rivera-bis. La misma mierda FASCISTA, hijos y nietos del puto franquismo sociológico reunidos para defender el cortijo podrido de los Borbones, sucesores de Franco, y su corte de compi-yoguis oligarcas del palco del Bernabeu. Los mismos lameculos y perros rabiosos de siempre al servicio de los mismos cortesanos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
5 de juliol de 2018, 10.44 h



#4


Mai no en tens prou de fer la RIDÍCULA PPATOSA?

Tu, PPobreta , l'únic consell que ens pots donar és el de com fer tantes FALTES D'ORTOGRAFIA que semblis un ANALFABET TOTAL.


La teva ignorància rància, casPPosa, PPalurda, feixista i supina, ja ens la vares exhibir en totes les ocasions que ara et tornaré a recordar, perquè sembla que el teu cervell destarotat ho ha oblidat. És notori que en punt beus mitja copeta d'ANÍS EL MONO, t'entra una megalomania que et fa creure que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tonet Ribelles fletxa Vilajuïga
5 de juliol de 2018, 10.40 h

Sense dubtar-ho ni una mica, segur que TAMBÉ HI HA ARRIBÀ LA CORRUPCIÓ FRANCO-NAZI D´Ñ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.