directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Imputat per agressió sexual en una ONG un exmembre del PP balear

Ja havia estat condemnat anteriorment per abús de menors

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| Javier Rodrigo de Santos -una ex promesa del Partit Popular a les Illes Balears, que havia estat tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palma i regidor d'Urbanisme- està sent investigat als jutjats de Madrid per haver usat (presumptament) la seva posició dins una ONG per obligar presos en tercer grau a mantenir relacions sexuals amb ell amenaçant-los d'evitar que poguessin sortir en llibertat informant negativament a Institucions Penitenciàries sobre el seu cas. Ho ha avançat, en exclusiva, 'eldiario.es'. 
Javier Rodrigo de Santos
Javier Rodrigo de Santos

Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa aquest digital, no és el primer escàndol en el qual s'hauria vist involucrat de Santos: va ser condemnat a 13 anys i mig de presó a l'Audiència de Palma per abusar sexualment de dos menors, amics dels seus fills, tot i que el Tribunal Suprem va acabar retallant la pena a cinc anys. Entre altres motius, l'alt tribunal va rebaixar el càstig al popular perquè va considerar provat que el menor de 14 anys del qual va abusar de Santos no s'hi va oposar explícitament. Les víctimes dels abusos al domicili del polític eren membres de l'organització ultracatòlica 'Camino Neocatecumenal', com el mateix de Santos (casat i amb cinc fills); que va traslladar el seu extremisme religiós a la política i -entre altres coses- es va negar a celebrar matrimonis  homosexuals des de l'Ajuntament de Palma.

D'altra banda, l'historial criminal del polític acumula també una altra pena de dos anys de presó per gastar 50.000 euros amb la targeta oficial de l'Ajuntament de Palma en prostíbuls masculins, on també gastava importants sumes de diners en cocaïna. Va ser aquest cas el que va propiciar la seva expulsió del PP balear, on comptava amb una gran projecció de futur. Després, van arribar els anys de presó. 

Nova detenció
 
El passat 5 de desembre, Javier Rodrigo de Santos va tornar a ser detingut pel cas de les presumptes agressions sexuals des de l'ONG. Tot i que la Fiscalia va demanar el seu ingrés a presó incondicional per la consistència dels indicis contra ell (els testimonis coincidents de les víctimes i d'altres testimonis, a més de l'intercanvi de missatges aportat per un dels presumptament agredits), el jutge Juan José Escalonilla no va acceptar la sol·licitud i va fixar com a mesura cautelar la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de les dues víctimes que van denunciar; així com a les quatre cases d'acollida de l'ONG des de la qual hauria comès els delictes (i on cobrava 22.000 euros anuals) 'Fundación Padre Garralda-Horizontes Abiertos'.

El magistrat va justificar la manca de risc de fuga per l'arrelament de Rodrigo de Santos i -a més- deia mantenir "certa prevenció" perquè un dels joves l'hagués denunciat després que informés en contra seva a Institucions Penitenciàries. De moment, set mesos després de l'obertura de la causa, Rodrigo de Santos està en llibertat i aquesta es manté en fase d'instrucció. Tot i que només han presentat denúncia formal dues de les presumptes víctimes, podrien existir més afectats per les pràctiques de l'ex polític.  




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
11 de juliol de 2018, 12.04 h

Tabarnio acosta-ti, pot ser el gran enculador te fa un favor, peró t'has de apuntar com ,apostólico- catódico-almorrano del Pet-Pet esppanyol, visca el catequista de Santos ¡ OH ! mirau, de Santos,Losantos, de todos los............... son bactèrias pestilents pputrefacxes.
Salut i República.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de juliol de 2018, 21.15 h

Franquistas, falangistas, fascistas, nazis, aporellistas, tavernícolas, talibarnios... Franco, Rivera, Mussolini, Hitler... la SSS, la CoSSpedal, el ppSSoE, la Falangita y su Primo el Rivera-bis. La misma mierda FASCISTA, hijos y nietos del puto franquismo sociológico reunidos para defender el cortijo podrido de los Borbones, sucesores de Franco, y su corte de compi-yoguis oligarcas del palco del Bernabeu. Los mismos lameculos y perros rabiosos de siempre al servicio de los mismos cortesanos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE LLEDONERS
10 de juliol de 2018, 20.38 h


A MI TAMBIEN ESTUVIERON A PUNTO DE ACUSARME INJUSTAMENTE DE AGRESION SEXUAL, TOTAL PORQUE LE FROTÉ MI APETECIBLE CULO A UN TIARRON QUE SE LO TOMÓ MAL.

YO NO LE OBLIGUÉ A NADA. NO LE GUSTÓ MI CULO Y ME MARCHÉ TAN TRANQUILO, BUENO NO TAN TRANQUILO, PORQUE LAS TRES HOSTIAS QUE ME SOLTÓ NO ME TRANQUILIZARON NADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.