directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Graupera: ''No volem guanyar per convertir l'Ajuntament en un ariet independentista''

Assegura que li agradaria que Valls obtés a l'alcaldia de Barcelona

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El professor i periodista Jordi Graupera ha sostingut que la seva proposta de celebrar unes primàries per triar a l'alcaldable d'una llista unitària sobiranista a Barcelona millorarà el projecte de ciutat, i ha garantit: "No volem guanyar les eleccions municipals per que vulguem convertir l'Ajuntament en un ariet independentista".
© Laura Batlle

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista d'Europa Press, ha defensat que el soberanisme no veu la ciutat només com la capital de Catalunya, sinó de part del Mediterrani, en el qual ha de buscar el seu lideratge, però "quan això pansa, històricament entra en conflicte amb les dues ciutats que no poden permetre-ho, que són Madrid i París, dues ciutats cortesanes d'Estat modernes que necessiten que Barcelona sigui subsidiària".
 
Sobre la possibilitat que el exprimer ministre francès Manuel Valls opti a l'Alcaldia, ha dit que seria una bona notícia, perquè és un adversari digne de vèncer, evidenciaria que Barcelona és un pol d'atracció de talent i pel discurs que generaria, davant el qual es requeriria "una resposta substancial, no d'eslògans".
 
"Barcelona ha de ser la resposta al model polític i social que Valls ha intentat imposar a França i Europa", ha dit Graupera, que s'ha mostrat convençut que concorrerà i ha augurat que se centrarà en la immigració, amb una trajectòria que veu que tendeix a l'autoritarisme i a l'exclusió; en l'ordre públic, i a Espanya.
 
Ha advertit que ERC i els espais i partits sorgits de l'antiga CDC, inclòs el PDeCAT, "s'hauran d'entendre sí o sí si no volen que l'alcalde sigui ni Ada Colau ni Valls", i que és millor posar-se d'acord amb un debat ciutadà i abans de les eleccions que després i en un despatx.
 
Preguntat per si una candidatura de Valls seria un incentiu perquè els partits se sumessin a la seva proposta, ha defensat que unes primàries representen una opció tan positiva que haurien de ser acceptades per elles mateixes: "No són una estratègia electoral ni un mecanisme de selecció de personal, sinó un moviment de renovació de la política municipal i del projecte de ciutat".

Amb ANC i Òmnium

Ha destacat que ell i el seu equip volen garantir una organització neutral de les primàries, per la qual cosa s'apartaran per defensar la seva candidatura, i preveuen crear una sindicatura amb una persona proposada per cada candidat i en la qual ha proposat a ANC i Òmnium que formin part.
 
Graupera ha assegurat que la ANC ho consultarà, i creu que la participació de més partits i actors facilitaria la d'Òmnium, i ha assegurat: "Nosaltres no tenim cap pretensió de ser el comitè organitzador de les primàries" i que volen que tots els candidats comptin amb igualtat de condicions, amb eines que contemplarà el reglament, com a mecanismes per posar recursos a la seva disposició.
 
Ha recordat que la setmana vinent obriran una consulta sobre aquest reglament a les més de 32.300 persones que han signat per recolzar la proposta ---i els que se sumeixen fins llavors--, mitjançant la qual podran votar "punts clau", com si ha d'haver-hi un percentatge mínim de vots per formar part de la candidatura i el marge de negociació si PDeCAT i ERC decideixen sumar-se a la proposta i demanen canvis.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana
15 de juliol de 2018, 14.47 h




Si no voleu guanyar per convertir l'Ajuntament en un ariet independentista,
que voleu fer amb l'Ajuntament ?
Si no es per consseguir la Independencia i La Republica des de la capital,
que collons voleu ?
Sereu un altre frau com la Colau ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de juliol de 2018, 23.07 h

Volen ser un ariet contra les seves hipoteques i les dels seus parents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
14 de juliol de 2018, 21.39 h




A mi, un filòsof que caigui en el parany ideològic de la "unitat pel cim de tot", em fa malfiar.


Ara bé, si allò que es pretén és, gràcies a la "unirtat" i la llista única, obtenir un bon lloc en el món de la política, aleshores ja no prenc per curt qui ho fa.


Aleshores el prenc per engalipador i poc ètic.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de juliol de 2018, 18.53 h

Doncs que passa noi? Voleu guanyar per convertir l'ajuntament amb la menjadora dels nous venedors de fum i més fum AUTONOMISTA, mentre us ompliu les butxaques? Apa bah!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.