directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tamara Carrasco proposa ''rebentar el sistema fent desobediència al carrer''

L’activista del CDR investigada per l’Audiència Nacional afirma en un acte públic que “la dissidència està clarament castigada a Espanya”

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Tamara Carrasco, l’activista membre del Comitè de Defensa de la República (CDR) veïna de Viladecans investigada per l’Audiència Nacional, ha defensat aquest dimecres la importància de la “desobediència col•lectiva” per respondre als diversos casos judicials en què s’investiguen persones relacionades amb el procés sobiranista o a artistes pel contingut de les seves obres.
Pla general d'un acte de la campanya 'Demà pots ser tu' celebrat a Viladecans
Pla general d'un acte de la campanya 'Demà pots ser tu' celebrat a Viladecans
© Gemma Sánchez

Comparteix
   


Etiquetes
En un acte públic inclòs a la campanya ‘Demà pots ser tu’, Carrasco ha fet una crida a “rebentar el sistema fent desobediència al carrer”, instant la ciutadania a tallar carreteres o escriure cançons crítiques amb la monarquia. L’activista ha convidat a replicar d’aquesta manera, per exemple, la causa judicial oberta contra ella i contra un altre veí d’Esplugues de Llobregat, i també per rebatre la sentència contra el raper Valtònyc. En relació a aquestes causes, Carrasco també ha afirmat que “la dissidència està clarament castigada a Espanya”.
 
En el marc de la campanya reivindicativa impulsada per Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irísia, NOVACT i la Fundació per la Pau, Tamara Carrasco ha participat al primer acte públic des que la Guàrdia Civil la va detenir com a presumpta artífex dels talls de carretera que els CDR van fer durant la Setmana Santa. L’activista, veïna de Viladecans, s’ha mostrat discreta durant bona part de l’esdeveniment, lamentant que la seva detenció i la investigació per rebel•lió, sedició i terrorisme li fes perdre l’anonimat.
 
Preguntada, però, per si considera que l’actual escenari judicial vers els líders independentistes i la causa oberta contra ella li permet pronosticar un futur optimista, Carrasco ha fet una crida a la mobilització ciutadana per revertir la situació. “Si Valtònyc s’ha hagut d’exiliar per una cançó i Pablo Hasel és a punt d’entrar a la presó pel mateix, fem 500 cançons! I Si jo estic com estic i l’Adri –veí d’Esplugues- també ho està per haver aixecat barreres i tallar autopistes, doncs tornem a tallar autopistes!”, ha reclamat, tot concloent que defensa la teoria de “rebentar el sistema fent desobediència al carrer”.
 
Col•lectius “odiats”
 
D’altra banda, Tamara Carrasco ha assimilat el seu cas al del Comando Dixan o al dels nou joves investigats i jutjats recentment pel conegut com a Cas Montoro. A parer de l’activista, en totes les investigacions s’assenyalen “col•lectius que és molt fàcil que despertin odi a la resta d’Espanya”, perquè la justícia espanyola se centra en “immigrants, sindicalistes, antifeixistes, activistes i independentistes”. “Veiem clarament que la dissidència està castigada a Espanya, on no es permet fer una crítica a l’estat”, ha afegit.
 
Davant aquesta situació, Tamara Carrasco ha fet una crida a “intentar que el patiment actual no torni a passar”, motiu pel qual ha instat els assistents a l’acte d’aquest dimecres al vespre a treballar per tal de “construir una nova República que protegeixi la ciutadania”. 
 
Cuixart demana mantenir la mobilització ciutadana
 
L’acte d’aquest dimecres ha comptat també amb la participació dels exdiputats David Companyon i David Fernández i de la coordinadora d’Irídia Elisenda Pradell, així com del vicepresident d’Òminum, Marcel Mauri. Tots han coincidit en carregar contra la “repressió” de l’estat espanyol, assegurant que casos judicials com el de Tamara Carrasco i el del veí d’Esplugues també investigat com a membre del CDR volen “estigmatitzar” i “silenciar” l’activisme independentista.
 
En aquest sentit, Mauri ha tancat l’acte llegint una carta del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que convidava els assistents a mantenir viva la mobilització en defensa de la causa sobiranista. “Ens volen tancats perquè es pensen que així ens faran més petits, però volent-nos callats ens han donat veu i força”, ha afirmat Cuixart a través de la carta, acusant l’estat espanyol “d’inventar-se” els delictes pels quals els líders independentistes són a la presó. “Els que inventen els delictes estan quedant en ridícul perquè les justícies europees els estan destapant”, ha afegit, demanant a la societat civil que “continuï dempeus”.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Dema M'afeitaras fletxa London del Segre
19 de juliol de 2018, 10.01 h

Perquè si no ho fa la gent aquests líders i grans presidents, neden i guarden la roba, els últims deu anys.. NO han fet altra cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.