directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

S'instal·la l'urna que deixarà constància de la recuperació de les columnes Puig i Cadafalch

Hereu i Portabella visiten aquest divendres les obres

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Hereu i Portabella visitaran aquest divendres l'estat de les obres de la col·locació de les 'Quatre Columnes' de Puig i Cadafalch ubicades als peus de la muntanya de Montjuïc. En el decurs de l'acte es col·locarà una urna commemorativa en el basament del monument amb documentació històrica sobre el procés de recuperació de les columnes que tanta polèmica ha suscitat darrerament entre PSC i ERC. L'obra de l'arquitecte català, aixecada l'any 1919,  va tenir una vida de només vuit anys, ja que l'any 1928 es va enderrocar degut a la dictadura de Primo de Rivera. Hereu i Portabella seran acompanyats pel president de la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals, Enric Padrosa.

Comparteix
   


Etiquetes
La Proposició per recuperar les quatre columnes de Puig i Cadafalch deia que es restituïssin en l’orientació original i en emplaçament al lloc on s’erigiren l’any 1919, fet que va ser rebatut per la formació d'Hereu, que volia ubicar les columnes de l'arquitecte català davant del pavelló italià, col·locant-les en un segon pla i negant-los la preeminència que van tenir al seu dia. La negativa d'ERC a acceptar la situació que proposava el PSC ha acabat amb les columnes ubicades al mateix lloc on van ser-hi a principis de segle. D'aquesta manera, les 'quatre barres' de Puig i Cadafalch seran visibles des de la plaça Espanya.

La petició d’Esquerra d'ubicar les columnes a la falda de la muntanya sintonitza amb la voluntat del govern de la ciutat 'per reconstruir la capitalitat de Barcelona en les diferents dimensions per a projectar la ciutat amb força, tant en el seu vessant econòmic com cultural com de cohesió social'. Alhora, aquesta voluntat dels republicans lliga amb la idea expressada per Puig i Cadafalch, ja que les columnes van ser construïdes com a 'símbol de capitalitat de la ciutat de la cultura catalana i en memòria dels lluitadors i lluitadores de les llibertats nacionals catalanes'.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
5 de novembre de 2010, 10.26 h

Fins que no les vegi acabades no m´ho creuré!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.