directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El Gobierno assegura ara que no negociarà bilateralment un nou finançament per a Catalunya

Montero assegura que treballarà en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera on aquest dijous no ha assistit la Generalitat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | La ministra d’Hisenda, Maria José Montero, ha advertit aquest dijous que malgrat l’absència dels representants de la Generalitat al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) el seu executiu no establirà una negociació bilateral sobre finançament amb el govern català i supeditarà els acords als àmbits multilaterals.
El president de la Generalitat, Quim Torra, riu amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president de la Generalitat, Quim Torra, riu amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
La ministra ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa i després que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i hagi enviat un carta on l’urgeix a convocar “el més aviat possible” la comissió bilateral d’afers econòmics. “No hi haurà negociació bilateral fora del Consell de Política Fiscal i Financera”, ha apuntat després de sentir també les queixes de la resta de governs territorials, que recelen de qualsevol hipotètic tracte de favor a Catalunya que pugui sorgir de la relació directa entre la Generalitat i el govern espanyol.
 
A la reunió d’aquest dijous, el govern espanyol ha posat sobre la taula els nous objectius de dèficit marcats pel seu executiu entre 2019 i 2021, on augmenta en dues dècimes el llindar màxim del dèficit del 2019 (del 0,1% al 0,3%), una dècima més per al 2020, fins al 0,1% i fixa l’obligació d’obtenir equilibri pressupostari el 2021. En total, aquesta flexibilització implica que els territoris disposaran de 2.400 milions d’euros més el 2019, més de 400 per a Catalunya. 

"Promoure consensos necessàris"
 
Montero també ha informat de les tasques de preparació de la reforma del sistema de finançament que l’executiu espanyol no aprovarà aquesta legislatura però que vol començar a configurar. La seva intenció és obrir “les negociacions oportunes” i presentar “les propostes pertinents” per “promoure els consensos necessaris” per dur a terme la reforma. Amb tot, la ministra ha insistit de la “importància del diàleg multilateral en matèria de finançament amb totes les comunitats autònomes”.
 
El govern espanyol té intenció de posar en marxa un grup de treball per a la reforma del sistema que segons el Ministeri introduirà “millores” per fer un model “més solidari i equitatiu”. El primer objectiu: estudiar la insuficiència financera de les CCAA i proposar possibles solucions, segons una nota que ha emès el Ministeri. 
 
Grup de treball per als tributs propis
 
El Consell de Política Fiscal i Financera també ha aprovat la creació d’un grup de treball per promoure la coordinació entre l’administració de l’Estat i les CCAA respecte a la creació de tributs propis de les CCAA. Es tracta, segons el Ministeri, d’establir una via de comunicació davant possibles projectes normatius i un espai per a l’anàlisi i debat de propostes orientades a la possible reordenació de la tributació pròpia autonòmica. 
 
Impost d’Hidrocarburs
 
Per últim, el govern espanyol i les CCAA han acordat culminar el procés d’integració del tram autonòmic en l’estructura general de l’imposto sobre Hidrocarburs per unificar els tipus “regionals”, en paraules del Ministeri, “per a una millor adaptació del dret comunitari”. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
22 de juliol de 2018, 12.35 h

No hi ha res a negociar. Amb vosaltres ja hem esgotat totes les vies d'apropament i les heu desperdiciat, menystingut i encara us en heu mofat. Ves a riure amb el teu clown Alf Guerra, i no ens vinguis a plantar la llufa que ara tenim la feina mig feta i anem be. o al menys no tan malament com els teus socis del 155. Se t'acosta feina i no pots acontentar tothom, llavors ves pels que et puguin votar que és el que feu sempre. La claca "espaintada"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de juliol de 2018, 10.02 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana
20 de juliol de 2018, 09.59 h




Avui concentracio de e-ppalurdos i fatxes devant del Consolat Alemany
Quants seran, 50, 70, 100..................?
La majoria silenciosa independentista es quedara a casa.
S'omplen la boca d'acceptar les resolucions judicials, excepte quan els
van en contra.
Puigdemont tornara a Waterloo per presidir la Republica Catalana.
Segons Boye no tardara gaire a tornar a la Republica per la porta gran.



SEGUIM!!!



SOM REPUBLICA!!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.