directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escòcia comunica a Ponsatí la retirada de l'euroordre

La vista sobre l'extradició de l'exconsellera d'Ensenyament havia de començar el 30 de juliol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | La justícia escocesa ha notificat formalment aquest dilluns la retirada per part de la justícia espanyola de l'euroordre contra Clara Ponsatí. Així ho ha explicat el seu advocat, Aamer Anwar, en sortir dels jutjats d'Edimburg, on aquest matí ha comparegut Ponsatí a l'espera que se'ls notifiqués pels canals oficials la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena feta pública dijous passat. 
Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar, surten del tribunal d'Edimburg
Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar, surten del tribunal d'Edimburg
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Amb la retirada de l'euroordre i amb les mesures cautelars formalment aixecades Ponsatí podrà viatjar de forma lliure però no podrà trepitjar l'estat espanyol, on seria detinguda acusada de rebel·lió i malversació pel seu paper durant el referèndum. La vista sobre l'extradició de l'exconsellera d'Ensenyament havia de començar el 30 de juliol però amb la retirada de l'ordre europea de detenció el jutge escocès dona el cas per arxivat.

La fiscalia d'Escòcia, que actua en nom de l'Estat espanyol, tenia previst acusar l'exconsellera d'Ensenyament de "conspiració per alterar la constitució amb mitjans criminals" i "traïció" per executar l'euroordre contra ella. Els dos crims són els que la 'Crown Office' escocesa considerava equiparables al delicte espanyol de "rebel·lió", i els que pretenien defensar durant la vista per l'extradició, que havia de començar a finals de juliol i que podia allargar-se prop de dues setmanes. Sense l'ordre europea de detenció vigent, però, el calendari legal s'acaba amb la compareixença d'aquest dilluns als jutjats d'Edimburg.
 
Ponsatí va establir-se la tardor passada a Bèlgica juntament amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. A principis de març, però, va traslladar-se a Escòcia per reprendre l'activitat acadèmica a la Universitat de Saint Andrews, on exercia quan va ser cridada a formar part del govern de Puigdemont.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.