directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós lamenta que el PSC hagi renunciat a ser 'un partit nacional clar'

Assegura que ERC està rebent militants que provenen 'directament' de les files dels socialistes catalans

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha lamentat aquest dimarts que el PSC hagi decidit 'abraçar-se al PSOE' i hagi renunciat, segons ell, a ser un partit 'nacional clar' que formi part d'un 'sistema de partits català'. 'El PSC ha decidit tirar la tovallola, s'ha equivocat', ha dit, tot i que ha reconegut que si no hagués fet aquest camí hauria suposat més competència electoral per a ERC. De fet, Puigcercós ha assegurat que, després de les eleccions, els republicans volen 'pivotar l'aposta de l'esquerra nacional catalana' i ha explicat que el partit està rebent en les últimes setmanes algunes altes de militància que provenen 'directament' de les files dels socialistes catalans.
joan puigcercós, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
En un esmorzar al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Puigcercós ha lamentat que els socialistes hagin decidit 'tirar la tovallola' i no formar part 'd'un sistema de partits català'. Un fet que a Puigcercós li hauria 'agradat'. En canvi, ha denunciat que el partit que lidera José Montilla ha decidit 'abraçar-se al PSOE', un fet que ha qualificat 'd'error'.

'El PSC s'ha equivocat, ha decidit abraçar-se a Madrid, al PSOE, de les penes d'uns i altres en volen fer una de sola', ha dit, 'a mi m'hagués agradat un PSC nacional clar, encara que faria més competència electoral a ERC segur'. Puigcercós ha recordat que ja fa uns mesos el conseller d'Educació, Ernest Maragall, 'deia que el drama del PSC és, ja no tenir o no grup propi, sinó tenir veu a Madrid'.

En tot cas, Puigcercós ha assegurat que, després de les eleccions del 28 de novembre, ERC treballarà per 'pivotar l'aposta de l'esquerra nacional catalana'. 'Un espai que volem vertebrar, una esquerra nacional, sobiranista i independentista sense complexos, que té Catalunya com a punt de referència', ha afegit, tot garantint que el seu objectiu no és 'fer una CiU dos', perquè 'ja hi és'.

El candidat d'ERC, que ha assegurat que en futur Josep-Lluís Carod-Rovira ha de tenir 'una paper' dins del partit, ha carregat també contra CiU, de qui ha dit que és un partit 'propagandístic' i que no té 'missatgers clars'. En aquest sentit, s'ha declarat 'encantat' amb el concert econòmic, però ha posat en qüestió com pensa Artur Mas aconseguir-lo. A més, ha pronosticat que l'any 2013, quan s'hagi de renegociar el finançament, hi tornarà a haver 'problemes' amb Madrid.

En un altre ordre de coses, Puigcercós ha remarcat que l'abstenció 'no es combat només amb una llei electoral', sinó que els ciutadans aniran a votar 'si interpreta que la política és útil i canvi a les coses'. Ara, ha dit, la gent veu que 'hi ha decisions econòmiques que la política té poca cosa a dir'. A més, el candidat d'ERC ha recordat que 'el conflicte amb Madrid debilita al catalanisme, perquè la gent té sensació de bloqueig' i ha avisat que 'podríem llevar-nos el 29 de novembre i veure com el PP surt reforçat, perquè ells van a votar com un sol home'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
10 de novembre de 2010, 17.44 h

#14 Tot això és l'únic que se l'acudeix dir ???. Pobres raonaments. Només poden convèncer a aquells que només llegeigen la vanguardia i el mundo deportivo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
J.S.G fletxa Sant Boí
10 de novembre de 2010, 15.21 h

Aixequei-vos del sofà, aneu a votar per l' independència pq és l'única opció que queda.
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
10 de novembre de 2010, 04.54 h

#14 llegeix bé, parla del PSC, és el PSC qui ha triat estar amb el PSOE i és ara que el PSC ha decidit donar una imatge més espanyolista, durant aquests darrers anys només ha pogut fer polítiques catalanistes i no ha fet cap d'espanyolista ( potser em pots dir alguna, però a mi no em surt ni una) i tot això ha set gràcies a 21 diputats valents


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jomateix fletxa la meva
10 de novembre de 2010, 00.45 h

diu: "el PSOE s'ha equivocat"... Home, en tot cas us haureu equivocat vosaltres que sou els que heu servit en safata de plata a aquests espanyolistes el nostre govern i la majoria de les nostres institucions no??? Es que te pebrots la cosa... els hi regalen Catalunya tot dient que "els han cosit" per sempre al pais i ara resulta que no, que no els havien cosit i a sobre els equivocats son els altres... aneu a cagar a la via!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 de novembre de 2010, 19.46 h

Ciutadà Puigcercós, el PSC es ara ja una branca mes del socialisme espanyol a Catalunya, si es que mai havia deixat de ser-ho. El camí per l'ESQUERRA NACIONAL INDEPENDENTISTA es queda lliure i obert per a la seva implantació a mans de ESQUERRA REPUBLICANA de CATALUNYA. Som-hi i sense cap mena de complexos. Cal arribar a tots els racons de la nació, als que el PSC deixa orfe de representació i aglutinar sota les sigles d'ERC la nova majoria social catalana republicana i de l'esquerra indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de novembre de 2010, 18.29 h

#11 Ara ja ho tinc clar,t'has venut l'ànima al polític tancat al còs d'un conserge de funerària,t'han promés alguna plaça de funcionari o de palanganer?de "catalans" com tú no en necessitem ni en volem.El que fa la gana....Per cert,venint de Santa Coloma ja es poden veure els vostres fets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
josep maria fletxa santa coloma
9 de novembre de 2010, 17.55 h

otger, a tu ( i a tota la teva colla pessigolla ) no us fa falta la proba antidoping, només us fa falta una prova de tipus test de "P-3" per observar la colla de fatxendes que esteu fets. Això FETS, m'agrada!!! Seguirem fent FETS i no demagogia bravuconaire de la vostra que no serviu ni per estimular ni el 20 % de somiatruites del pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
9 de novembre de 2010, 17.32 h

#9 Vas deixar de seguir o et van fotre fora?a tu si que t'haurien de fer la proba antidoping,que estàs més penjat que una pera madura,vés a cal forrest-gump rivera que necessiten palanganeros!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
josep maria fletxa santa coloma
9 de novembre de 2010, 16.37 h

Ja sé que esteu en aquesta cova cavernaria mediatica, pero dir que no se si és el fum o l'alcohol que us aneu passant pero només expressar a tu, Oh! pare redemptor dels nazindependentistes catalans ( d'esquerres (????)), estimat puchi, que jo ja fa uns quants anys que ja vaig deixar de seguir a un partit que té com a clon a Convergencia i Unió i que l'únic que era capaç d'establir alguna diferencia ( j. llluis carod-rovira ) us l'heu cruspit amb les vostres esbatzegades que et i us carac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pau fletxa Cardedeu
9 de novembre de 2010, 15.15 h

#6 molt bé company!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.