directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Entesa Nacional de Fàbrega no descarta vincular-se a ERC després de les eleccions

Els signants de la carta oberta de suport a la formació independentista rebutgen que estiguin 'teledirigits' pels republicans

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els representants del grup Entesa Nacional, que dóna suport a ERC, descarta vincular-se amb la formació liderada per Joan Puigcercós en les pròximes setmanes, però no descarten fer-ho després de les eleccions al Parlament. Així ho ha dit el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, que ha explicat que l'objectiu és que ERC obri 'una nova etapa de compromís cap a la independència, en la que ha d'aglutinar i saber treballar en unitat d'acció amb altres formacions polítiques parlamentàries, extraparlamentàries i la societat civil'. Fàbrega ha volgut deixar ben clar que el seu grup 'no és una maniobra d'ERC' i no estan 'teledirigits' pels republicans, després que l'MDT els hagi qualificat de 'muntatge propagandístic'.
jordi fàbrega, decidim.cat, epm
Comparteix
   


Etiquetes
El coordinador de formació de les consultes de Decidim.cat, Gerard Fernández, ha explicat que Entesa Nacional 'és un col·lectiu de persones amb un trajectòria de forces anys en l'espai de l'esquerra nacional i l'esquerra independentista i que estan treballant i debaten amb un model per refundar el model i el discurs d'esquerres'. Els membres d'aquest grup van firmar una carta feta pública amb el títol '28-N, compromís per la independència', on s'elogiava la feina feta pels independentistes dins del tripartit i el definia com una formació 'sòlida i seriosa' que podia actuar com a pal de paller de l'independentisme.

En aquesta línia pel que fa als republicans, el delegat del Govern a la Catalunya Central ha assegurat que veien 'injust que s'estigués criminalitzant des de certs sectors de l'independentisme i del sobiranisme a ERC pel pacte del tripartit i per fer president de la Generalitat a José Montilla', ha apuntat.

Fàbrega, qui també és alcalde de Sant Pere de Torelló, ha destacat que 'el poble de Catalunya ha començat a dir prou' després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, després d'un any de consultes independentistes i de la manifestació del 10 de juliol. Considera que ara 'és un moment òptim per plantejar en positiu sumant i no restant' per 'anar cap a un objectiu clar de la independència'. Així mateix, creu que aquest procés s'ha de portar a terme des de les formacions polítiques parlamentàries i d'una societat civil organitzada i de partits extraparlamentaris.

En aquest context, ha destacat que ERC 'ha finalitzat una etapa i cal obrir-ne una de nova i ha de ser amb unitat d'acció amb altres partits que poden entrar al Parlament i altres que ja hi són' com CiU i ICV-EUiA i apostar tots ells cap a la independència. Fàbrega ha manifestat que 'ERC pot ser un instrument útil que s'ha d'obrir a la societat cap a la unitat d'acció cap a la independència i que ha de passar per altres sectors socials del país que s'hi involucrin i incorporin'.

Asseguren que han actuat 'lliurement' respecte ERC

Fàbrega ha volgut deixar clar que no s'han vinculat i no pensen fer-ho les pròximes setmanes a ERC, però no ho ha negat quan se li ha preguntat si s'hi vincularan després de les eleccions, sinó que ha dit que ja es veurà. Fàbrega ha fet èmfasi en que el seu grup de suport 'no ha estat cap mena de maniobra d'ERC' i ha dit que en cap moment els han 'teledirigit i no han tingut massa diàleg amb els republicans de com s'havia de formar'. 'Hem actuat lliurement', ha assegurat, al temps que ha recalcat que hi haurà més gent que opina com ells.

Fernández ha manifestat que Entesa Nacional està rebent forces adhesions i que n'anirà arribant més i ha destacat que hi haurà 'referents històrics de l'independentisme que són aquelles persones que porten una trajectòria llarga i important en el moviment independentista'. Després de dir que no critiquen a cap partit en el seu manifest, Fàbrega ha assegurat que 'el seu grup no creu amb les polítiques de l'independentisme exprés i que promet que el dia de Reis hi haurà la independència a Catalunya', en una clara referència a Solidaritat Catalana per la Independència, de Joan Laporta.

Fàbrega assegura que no vol fer cap mal a ICV

Qui va ser proposat delegat del Govern a la Catalunya Central per ICV, ha volgut deixar clar que aquest article l'han fet a 'títol individual' i no pretenen anar a trencar ningú 'ni crear escissions'. Ha declarat que té un gran respecte per a Iniciativa. 'No aniré a fer cap mal a ICV ni a l'Entesa de Progrés Municipal', ha manifestat. Preguntat per si algú d'ICV li havia mostrat el seu descontent per la seva aposta, ha dit que els hi deu haver sorprès i que ho entenia perfectament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
10 de novembre de 2010, 17.49 h

#2 Tranquil i calma David, aquests de Solidaritat, d'aquí al dia de les eleccions, acabaran de desactivar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep fletxa Alt Empordà
9 de novembre de 2010, 20.38 h

Alfred que t'empatolles?? confons coses amic. La realitat és la que és i maniobres en temps d'eleccions les fa tothom, o que passa que ERC no les pot fer? és curiós que els anti-ERC mai accepteu d'ERC el que accepteu i trobeu normal que fagi qualsevol altra partit i sobretot el vostre.
Et fot molt que ERC estigui remuntant i s'apuntin al projecte independentista amb un full de ruta clar i posible nous patriotes com en Fàbrega i altres? dons fotet company .. ah i amb la teva comparativa pi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 de novembre de 2010, 18.48 h

#6 El manifest diu el que diu i no diu res que l´MDT o les CUP donin suport a ERC. Si la gent es fa palles mentals que hi farem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Alfred fletxa Barcelona
9 de novembre de 2010, 18.14 h

#4 "Molts històrics de l'independentisme"? Home, de moment són sis. I m'hi jugo un pèsol que d'aquí a les eleccions no seran ni el doble.

Tots els meus respectes per en Fàbrega, que reconec que és un actiu potent de l'independentisme. Cadascú és lliure de militar on cregui millor. Ara bé, sí que és veritat que és una maniobra amb intenció de confondre, tot fent aparèixer pel mig els noms de la CUP, l'MDT, el PSAN... I l'artífex de la maniobra no és en Fàbrega, sinó en Fernàn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pere fletxa Barcelona
9 de novembre de 2010, 17.07 h

Veure com persones que han treballat tota la vida a l'esquerra independentista, persones reconegudes per qualsevol independentista fan un cop de puny a la taula esperona i molt. Ells tenen molta esperiència, i ens estan dient que l'únic vot útil independentista es ERC i ho diuen perque han patit repressió en les seves carns i per culpa de la disgregació del vot independentista l'espanyolisme podria ser tercera força polítca al Parlament. Això no ho podem permetre, els pactes com diuen e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Alt Empordà
9 de novembre de 2010, 16.53 h

La realitat és que aquesta reacció de molts històrics de l'independentisme fa trempar...està clar que ERC ha d'encapçalar el full de ruta cap a l'independencia del país i tot el que vingui de mes desde SC i Rcat que hagin pogut esgarrapar a CiU dons benvingut sigui.
Sembla que la tirada de tovallola del PSC donará nous vots a ERC , ahir mateix vaig parlar amb un del PSC que em va comentar que votaria ERC i també he coincidit amb companys que volien votar Rcat i que han entès que s'ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau fletxa Cardedeu
9 de novembre de 2010, 15.18 h

#2 tú tranquil, ja es desactiven sols.........i més des que aixopluguen a actrius porno !!!!! he,he,he


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Girona
9 de novembre de 2010, 14.13 h

#1 Ara, que personalitats donguin suport a ERC se li diu "desactivar a Solidaritat". Bravo


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Roger fletxa Barcelona
9 de novembre de 2010, 14.05 h

Tot el que faci falta, per part d'ERC, per desactivar a Solidaritat. Què els hauran promès...???? ERC ja comenceu a ser un grup polític despreciable... me'n vaig creus que hagiu canviat tant...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.