directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els recursos contra lleis catalanes s'acumulen al Tribunal Constitucional espanyol

Admet a tràmit els recursos contra el codi de consum i la Llei del cinema, presentats pel PP i la Defensora del Pueblo · També haurà de deliberar sobre la Llei d'acollida

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha decidit admetre a tràmit els dos recursos d'inconstitucionalitat presentats pel Defensor del Pueblo i el Partit Popular contra el codi de consum i el recurs del PP contra la Llei del cinema, deixant a l'aire dues de les lleis estrella d'ERC en aquesta legislatura. En els dos casos, Ciutadans també va promoure aquesta qüestió d'inconstitucionalitat instant al Defensor del Pueblo a actuar per considerar que les dues normes vulneraven l'ús del castellà a Catalunya. Aquestes dues lleis se sumen a la Llei d'acollida que després d'un altre recurs del Defensor del Pueblo també espera a que el tribunal espanyol es pronunciï.
La segona setmana del passat mes d'octubre el Partit Popular de Catalunya (PPC) va anunciar que presentaria dos recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei del cinema, que ja van portar al Consell de Garanties Estatutàries, i contra el codi de consum. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va assegurar que d'aquesta manera volia actuar contra 'la irresponsable actitud del tripartit' perquè, segons el seu parer, aquestes normes afavoreixen l'ús del català i no garanteixen l'equitat entre els dos idiomes. 'Les dues lleis vulneren el dret de fer servir el castellà amb llibertat, va assegurar. 'La nostra decisió és la única possible', afirmava Sánchez-Camacho quan es van interposar els recursos.

Per la seva banda, després de presentar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol (TC) contra la Llei d'acollida perquè dóna preferència al català, la defensora del poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, va recórrer el codi de consum de Catalunya, que preveu sancions a les empreses que no atenguin els consumidors en català. En aquest sentit, la defensora del poble, que relleva Enrique Múgica, està d'acord amb els principals temes que van portar el seu antecessor a recórrer contra l'Estatut de Catalunya i que resumeix en l'intent de la Generalitat de 'blindar' competències que corresponen a l'estat espanyol.

El partit de Ciutadans també va instar la Defensora del Pueblo a presentar recurs contra les dues normes. Per no comptar amb representació parlamentaria, Ciutadans va demanar a la Defensora que presentés els recursos d'inconstitucionalitat, per entendre, en la mateixa línia que el PP que vulnerava la llibertat lingüística a Catalunya.

A partir de la notificació de l'acceptació a tràmit, Congrés, Senat, Ministeri de Justícia, Parlament i Generalitat tenen un termini de quinze dies puguin personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin necessàries.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
J.S.G fletxa Sant Boí
11 de novembre de 2010, 20.32 h

ANEM A LES URNES I SI NO FUNCIONA...TOTHOM AL CARRER. A VEURE QUE PASSA!!


VISCA CATALUNYA LLIUREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marga B. fletxa Barcelona
10 de novembre de 2010, 19.15 h

I la resposta contundent de les autoritats catalanes es....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de novembre de 2010, 19.13 h

Tenen els putos collons d'anomenar-ho democràcia i ni el poble ni el Parlament tenen dret actualment a decidir ni una puta merda.
Seria més fàcil que directament ho decidís tot el TC i la grandíssima puta defensora de su Pueblo.

Independència o esclavitud.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ANTON fletxa san jose
10 de novembre de 2010, 18.55 h

Muy bien, muy bien necesitamos mas tribunal castellano-constitucional, mas ppsoe, a ver si asi los catalanes reaccionamos "todos" de una puñetera vez y dejamos de ser una colonia para ser un estado que ya es hora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Júlia fletxa Sabadell
10 de novembre de 2010, 18.33 h

Los jueces también hacen vacaciones por campaña electoral? Lo digo pk lo de CIU y el caso palau cada vez es más evidente, y aqui no pasa nada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Martí fletxa Figueres
10 de novembre de 2010, 18.27 h

Artur Mas no sols ha d’aclarir si dimitirà o no, si es comprova que CDC ha estat finançada ilegalment per la trama Palau. Ha de dimitir si es comprova!! És vergonyós que amb indicis tan evidents, la justícia encara no actui. La justícia és lenta o és convergent? www.presidentmontilla.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de novembre de 2010, 17.45 h

Doncs molt be. Que tots els ajuntaments, departaments de la Generalitat, ents autonoms i demes facin normes afavorint el catala. Nomes de municipis n'hi ha mes de 900. A veure que fan quan tinguin que resoldre mes de 1000 recursos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dani fletxa l'arboç
10 de novembre de 2010, 17.20 h

sempre donant pel cul...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.