directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Com vesteixen els líders polítics catalans?

L'estilista i 'personal shopper' Susanna Maldonado analitza per a directe!cat quin estil tenen els caps de llista catalans · Els suggereix algun consell per millorar la seva imatge

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

'La imatge ho és tot, una bona imatge ens dóna credibilitat i ens fa sentir més segurs'. Així ho afirma l'estilista i personal shopper Susanna Maldonado, de l'empresa Frievents, que ha analitzat per a directe!cat quin estil de roba porten Artur Mas, José Montilla, Joan Puigcercós, Alícia Sánchez Camacho, Albert Rivera, Joan Carretero i Joan Laporta i com podrien millorar amb tan sols uns petits canvis. En general, Maldonado apunta que 'a cada campanya electoral es posa de manifest que els nostres polítics no són capaços de fer servir la seva imatge per a transmetre'ns missatges, sempre porten vestits -trajes- foscos, i només juguen a anar amb corbata o sense depenent de la tendència del partit'. I afirma, contundent: 'Si el 28N només ens baséssim en la imatge, Albert Rivera s’emportaria la majoria absoluta.'
candidats, 28n, polítics, eleccions

Susanna Maldonado, estilista, personal shopper
L'estilista Susanna Maldonado

Comparteix
   


Etiquetes
Maldonado -que fa uns anys havia desfilat en diverses passarel·les de moda i que encara hi continua vinculada com a dissenyadora- exposa: 'La gran majoria dels nostres polítics utilitzen el vestit fosc com a uniforme de treball. Si bé en alguns casos és encertat, no necessàriament el vestit i la corbata són sempre sinònims d’estil elegant.'

'Per anar elegant en les ocasions que ho requereixen, cal escollir els colors que més s’escauen depenent del to de cabell i de pell de cadascú, cal portar una combinació de vestit, camisa i corbata que lliguin entre si, cal portar unes formes adients a cada morfologia, i uns complements molt acurats, com unes sabates bones i netes, i un bon cinturó', alerta.

Així mateix, també dóna un consell general a tots els dirigents analitzats: 'Cadascú ha d'anar vestit d’acord amb la seva personalitat i ideologia, sempre tenint en compte que cal portar uns colors adequats al seu color de pell i cabells, unes formes adequades a la seva morfologia i atrevir-se a vestir segons les tendències actuals.'

Finalment, una crítica. Assegura que 'Catalunya és un país prou important dins del món de la moda, i amb un bon grapat de dissenyadors de renom internacional' i, des del seu punt de vista, 'la imatge que transmeten els nostres polítics no està a l’alçada ni és representativa del nostre país'. Així, doncs, demana: 'Ens agradaria veure'ls vestits de manera diferent, cada un d’ells segons el seu estil, i donant una imatge de país modern que creu en la moda.'


A continuació, Maldonado dóna quatre pinzellades de l'estil amb què vesteixen els polítics catalans:

Artur Mas
Segurament és el polític a qui millor li escau l’estil clàssic de vestit i corbata. Però aquesta imatge seriosa i elegant que transmet és també el motiu que l'ha dut a què molts programes d’humor el tractin de 'guapo'. Podríem solucionar aquest tema apareixent als actes no protocol·laris amb un estil més informal tipus jersei i pantaló casual.

Les faccions del seu rostre són molt marcades, donant una imatge de seguretat i duresa, que, al contrari del senyor Montilla, cal buscar la manera de suavitzar-lo. En primer lloc, li trauríem volum al pentinat, li aconsellaríem un bon bronzejat per no tenir tant de contrast amb el to dels cabells i miraríem d'allargar-li les celles en forma ascendent.

José Montilla
Com a president de la Generalitat, és encertat que sempre porti vestit i corbata, però caldria modificar-ne el patró, ja que sempre porta l’americana llarga i els pantalons amples, fet que el fa més baixet del que és en realitat.

Com que té un rostre rodó, dóna un perfil de persona accessible i de confiança. És per aquest motiu que variaríem la forma de les seves ulleres, amb unes línies més rectes per donar una mica més de duresa i seriositat al seu rostre. També caldria treure el volum lateral dels seus cabells, per no potenciar encara més la forma rodona del seu rostre.

Joan Puigcercós
Tot i vestir de forma bastant encertada, amb un bon contrast de vestit fosc i camisa blanca -i moltes vegades sense corbata, fet que li dóna un toc informal-, li falta un pèl de dinamisme a la seva imatge, degut al seu físic corpulent. Amb una mica de dieta i esport, de ben segur que aconseguiria un estil encara molt millor.

Quant al rostre, enfosquiríem les seves patilles i trauríem volum als cabells per no allargar tant el seu rostre.

Alícia Sanchez Camacho
Vesteix sempre un estil clàssic. Abusa del blanc i, tot i que no li escau malament, hauria d’utilitzar també colors més càlids i intensos. Les formes que utilitza denoten seriositat. Li aconsellaria que utilitzi línies més sinuoses i dissenys més avantguardistes, combinant-ho amb de tendència per tancar el seu look.

El seu rostre allargat, el milloraríem amb un tallat de cabells escalat en els laterals, donant-li així una major horitzontalitat. Igualment, doncs, trauríem la cabellera que normalment li amaga la cara.

Joan Herrera
En aquest cas, hauria de deixar de banda el vestit que sovint porta com a 'uniforme' i el vestiríem informal i juvenil, amb camises de teixits suaus, sense corbata i amb colors més naturals, marró, camel, verds... A part de millorar la lluminositat del seu rostre, aquests colors també seran més adients amb la seva ideologia política.

Per les característiques del seu rostre, ens atreviríem a posar-li unes ulleres de pasta amb uns tons més suaus que no fossin negres com les que porta, i de formes més lineals.

Albert Rivera
Té un estil molt natural, combina adequadament el vestit-jaqueta, amb corbata i sense, un estil més casual. Apareix en molts actes vestit amb pantaló casual, polos de punt i camises clares, sense corbata, i tot i així transmet una imatge elegant, acurada i actual. Potser és el que segueix més les tendències. Té un estil dinàmic i fresc, que segurament li donarà un millor resultat polític. Si el 28N només ens baséssim en la imatge, Rivera s’emportaria la majoria absoluta.

El nostre consell és que porti sempre els cabells ben curts i l’entrecella sempre ben depilada per acabar de completar aquesta imatge.

Joan Carretero
Tot i que duu vestit molt sovint, és el que quan vesteix informal dóna una imatge més natural, amb camises o polos i pantalons casual. El nostre consell seria que portés vestits més ajustats a la seva morfologia. Mantindríem un to bronzejat de pell, perquè li dóna una imatge més cuidada.

Quant al seu rostre, les celles fosques li donen una imatge agressiva, motiu pel qual les aclariríem una mica per contrarestar-ho.

Joan Laporta
Es nota que ha estat en una entitat com el Barça, on és més normal trobar directius i jugadors amb vestits de firmes italianes, i persones més vinculades amb el món de la moda. Laporta vesteix de manera molt elegant, però ens trobem amb el mateix problema que amb Puigcercós: milloraria si aconseguís una silueta més esvelta, transmetent així una imatge més dinàmica.

Si observem el seu rostre, gairebé diríem que li han fet un estudi de la imatge, ja que el seu pentinat, tot i que és molt estàtic, és adient per a les seves característiques i amaga defectes del seu front.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
15 de novembre de 2010, 14.24 h

Així vesteixen els pirates de Catalunya de Pirata.cat:
http://www.flickr.com/groups/piratacat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mar fletxa Freedom
15 de novembre de 2010, 06.20 h

http://majorcaisnotspain.wordpress.com/
pàgina per la independència de Mallorca i les illes Balears
MALLORCA IS NOT SPAIN, Salutacions als nostres germans Catalans i Valencians.
//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.