directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El CIS situa CiU a nou diputats de la majoria absoluta amb una distància de 26 escons respecte al PSC

ERC assoliria 15 diputats i continuaria sent la tercera força política · Ni Solidaritat ni Reagrupament obtindrien representació segons l'estudi

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Coincidint amb el primer dia de campanya electoral, el Centre d’Investigació Sociològica ha publicat un estudi sobre la intenció de vot dels catalans on s’hi reflexa una folgada victòria de CiU que assoliria 59 diputats amb un 38% de vots. D’aquesta manera, la federació seria el partit més votat per davant del PSC, que malgrat el repunt respecte a altres enquestes, ja que arriba fins a 33 diputats, en perd quatre en relació als comicis del 2006. La tercera força més votada seria ERC, encara que perdria entre 5 i 6 diputats situant-se en 15 diputats i un 10,2% de l’escrutini. El Partit Popular mantindria la representació actual, 14 diputats, mentre que ICV perdia un escó. Per la seva banda, les noves forces independentistes com Solidaritat Catalana i Reagrupament no entrarien a formar part de l'arc parlamentari segons l'estudi.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Especialment rellevant és aquest estudi de l’organisme públic espanyol si es té present l’univers de 3.000 persones que han contestat les preguntes quan, normalment, el camp analitzat no supera les 1.200. L’estudi publicat aquest divendres és també important degut a la credibilitat que ofereixen les dades del CIS, on ja l’any 2006 va pronosticar uns resultats en els comicis que es van aproximar molt als que, posteriorment, van sortir de les urnes. Malgrat que no va preveure l’entrada d’una nova formació a l’arc parlamentari, on finalment hi acabaria sent Ciutadans amb 3 diputats, l’estudi que fa quatre anys va publicar l’organisme es va aproximar molt al nombre de diputats que obtindria CiU, alhora que va calcar els escons que va assolir ERC, 21.

Clara victòria convergent
La victòria de CiU sembla indiscutible segons l’estudi, encara que l’allunya de la majoria absoluta. D’aquesta manera, nou són els diputats que separen la formació d’Artur Mas d’assolir la majoria parlamentaria més còmoda, fet que planteja un escenari de govern en minoria o de pactes amb alguna força política.

Adéu al tripartit
Segons el CIS, les tres forces que han governat en els darrers set anys no assoleixen la suma necessària per tornar a reeditar el tripartit. La causa d’aquesta davallada s’ha de buscar en el descens considerable del PSC que, encara que repunta respecte a altres enquestes, perd quatre diputats en relació a les eleccions del 2006 i es queda amb un 28% de votants que donen 33 escons al Parlament, 26 per sota de CiU, que en guanya 11. Per la seva banda, Esquerra Republicana tampoc cau el que molts sondejos preveien, encara que perd entre 5 i 6 diputats i es queda en una forquilla que oscil•la de 15 a 16 escons. ICV, la tercera branca del govern d’esquerres, és la formació que paga menys cara la governabilitat i només cau un diputat situant-se amb 11. Les tres forces sumarien, paradoxalment, la mateixa xifra que el CIS dóna a CiU, 59 diputats, i es quedaria a nou d’assolir per tercer cop l’entesa de govern.

Laporta i Carretero no entren
L’estudi revela també que l’independentisme tindrà menys suport en la nova legislatura. La davallada d’ERC es suma als fracassos de Solidaritat i Reagrupament, que, segons l’estudi, es quedarien a les portes del Parlament. Aquestes dades contrasten amb altres enquestes que sí donen representació al partit de Joan Laporta.

Per la seva banda les formacions espanyolistes com Ciutadans i PP es mantenen en el mateix número d’escons que l’any 2006.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Jordi C fletxa Barcelona
13 de novembre de 2010, 02.17 h

Mireu, prou de jugar als trilers, Catalunya pot tenir un govern de CiU mirant cap al PP, o mirant cap a ERC. Vosaltres mateixos, independentistes, si voteu altres opcions extraparlamentàries esteu llançant el vot a la paperera, perquè ni Carretero ni Laporta sortiran, treuran zero escons. L'únic vot que fa por a Espanya i als interesos espanyols a Catalunya és ERC. L'únic vot que pot evitar un tàndem CiU-PP és ERC. L'únic vot que garanteix presència independentista al Parlament és ER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
12 de novembre de 2010, 23.33 h

Els arguments per votar SI - Laporta i López Tena al Parlament!

1. Mas i Montilla passarien quatre anys massa tranquils sense Laporta i López Tena al Parlament. La indefinició, l'ambigüitat i les renúncies acabarien per adormir-nos com a nació.

2. La pluja fina no crea prou consciència independentista ni sembla capaç d'anar gaire més enllà d'on ha arribat fins ara.

3. Si Mas surt elegit president heredarà una Generalitat hipotecada. El seu marge de maniobra per capgirar l'economia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
12 de novembre de 2010, 23.04 h

Solidaritat pot entrar amb aquests 9 escons perfectament i condicionar l'independentisme de Convergència, si es que n'hi ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ramon fletxa Barcelona
12 de novembre de 2010, 20.55 h

Som molts els independentistes que el 28 de novembre ens quedarem amb un pam de nas, per culpa dels personalismes d'alguns. està ben clar que tots aquests vots aniran a parar a un sac sense fons, i entre tots haurem fet Mas president. Crec que tot ha estat preparat de fa molt temps per tal d'enfonsar ERC passant per Madrid. La sorpresa serà majúscula. Ells diuen que necessiten un partit fort i en això volen dir no tenir a ningú amb qui pactar i fer les coses a la seva manera. Així li va ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
12 de novembre de 2010, 20.17 h

#1 Tal com he escrit aquí #1 Aquests unionistes del CIS ens volen manipular.

El "Centro d'investigaciones Sociológicas" depèn del "Ministerio de la Presidencia de España". Per tant és lògic que les seves enquestes no siguin gens fiables sinó interessades si les opcions polítiques van contra els seus interessos. No li faran la campanya a ERC, Solidaritat o Rcat! No seria gens normal. La millor enquesta serà el 28-N i no hi ha cap dubte que els partits que estan a favor de la Llibertat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
12 de novembre de 2010, 19.43 h

Estaran molt renyides les eleccions del dia 28, pens que no hi hauria d'haver independentistes que es quedin a casa seva, i bé vagin a votar a ERC, SCI o RCat!

Per cert, nova entrada al blog majorcaisnotspain.wordpress.com

L'espoli fiscal que patim als Països Catalans amb xifres! Independència de Mallorca al món sencer!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi-80 fletxa València
12 de novembre de 2010, 19.31 h

Les enquestes, sempre desfavorables a ERC, ja li donen entre 15 i 16 diputats. Com diem fa mesos, el TEMPS posarà a cadascú al seu lloc, i a les plataformes preconvergents amb data de caducitat, Solidarnosc i ReaCiUpament, ja els estan posat en el seu lloc. Ni serioses, ni unitàries, ni nacionals, ni transversals. Xerrameca de qui només sap escridassar i no sap què fer quan ha d'actuar i ser responsable dels seus propis actes.

Força ERC! Força Països Catalans!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
ARA, ERC mes que mai fletxa FORA ELS UNIONISTES SOCIATES i CONVERGENTS
12 de novembre de 2010, 18.59 h

Si som molta la gent VALENTA i HONESTA, vol dir estem ja punt de fer trontollar per a sempre mes la CROSTA de la CORRUPCIÓ de les MÀFIES convergents i sociates catalanes i poder alliber-nos de les seves HIPOTEQUES amb els espanyols del PP i PSOE. Construïm un ESTAT PROPI per nosaltres i els nostres fills. Ara toca ERC, mes que mai..!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pau Oliveras fletxa Barcelona
12 de novembre de 2010, 18.43 h

Veient els sondejos, jo faré confiança a en Puigcercós. Procuraré pensar només en pròxima aritmètica parlamentaria. Els darrers anys no han estat els més brillants de la nostra vida política, no ens enganyarem, però s’ha tensat la corda com no s’havia tensat mai. I, si no s’ha mogut, és perquè ,o bé PSC o bé CiU, han posat el fré de mà.
El més gran favor que podem fer ara al pais, després d’haver sortit al carrer amb el comú denominador de “som una nació, nosaltres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de novembre de 2010, 18.34 h

Siguem tots plegats VALENTS i no llancem el vot. Fem confiança a ERC amb vots i mes representants al Parlament. Catalunya esta en un moment crucial de la seva història com a d'altres llocs del planeta. Peró tenim la llosa espanyola al damunt nostre i cal sumar força pel treure-la del damunt. Amb una ERC mes i mes forta, tenim mes possibilitats i ara, ja no si valen mes romanços i especulacions. UNIM i concentrem el vot independentista cap a ERC ,la formació independentista mes ben implan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.