directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Ciutadans acusa el PSC de 'trair els seus electors' en un dels seus 'bastions', el Baix Llobregat

El PSC mobilitza el ministre espanyol de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per a captar el seu electorat més pro-PSOE

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'Gavà representa aquest lloc on la traïció s'ha consumat'. Això ha dit el líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, en un míting aquest migdia. Es referia al que considera una 'traïció a l'electorat socialista' que va consumar el PSC. 'Governen amb els qui volen aixecar barreres entre nosaltres i els nostres familiars de la resta d'Espanya', ha acusat Rivera en un 'feu' del PSC, on aquest partit hi celebra la Festa de la Rosa.
Jordi Cañas, Ciutadans, míting
Comparteix
   


Etiquetes
Una zona, la de Gavà, Castelldefels, Viladecans i Sant Boi, on C's va aconseguir regidors en les eleccions locals, tot i que alguns van abandonar el partit l'any passat. Davant d'unes 150 persones, Rivera ha subratllat la importància de votar 'també' a les eleccions al Parlament.

Rubalcaba al rescat
Al seu torn, el PSC ha mobilitzat avui un dels màxims dirigents del PSOE, el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per a mirar de captar el seu electorat més espanyolista. 'Molts socialistes i moltíssims espanyols estimem a Catalunya com és i jo, companys, us vull dir que us estimo com sou', ha afirmat. També ha defensat l'Estatut, que 'hem fet junts', i ha assegurat que el 'defensaran'.

'José Luis, t'estimem, però estimem més a Catalunya'. Si fa uns anys, en un congrés del PSC, José Montilla advertia així José Luis Rodríguez Zapatero, aquest dissabte a Tarragona ha estat el número dos del govern espanyol qui ha volgut proclamar la seva estima per Catalunya. Per una Catalunya 'tal com és', ha afegit.

Una afirmació que Pérez Rubalcaba ha contraposat a l'actitud del PP i sobretot del seu líder, Mariano Rajoy, a qui ha acusat de tenir amnèsia sobre què van fer durant els anys de negociació de l'Estatut. 'És veritat que Rajoy ve molt per aquí', ha dit, 'de cop s'ha oblidat que Espanya es trencava, s'ha oblidat que aquest era l'Estatut que anava a establir diferències intolerables entre les comunitats autònomes, s'ha oblidat de les taules on demanava un referèndum a tot l'Estat'.

Rubalcaba creu que Rajoy també pateix amnèsia sobre les cunyes radiofòniques a Andalusia 'que posaven la por al cos als andalusos i els deia que no podrien parlar castellà a Catalunya' o del recurs contra l'Estatut i que 'va cavalcar com ningú la catalanofòbia enfrontant a la resta d'Espanya amb Catalunya'. 'Se n'ha oblidat i nosaltres no ens n'oblidarem', ha afegit, 'i demanarem aquí que digui el que deia fa tres anys i no s'escapi'. Rubalcaba l'ha instat a venir a Catalunya 'a jugar al dominó', però també que 'també digui el que està fent respecte a l'Estatut'. A més, ha instat a Mas a aclarir 'si pactarà amb el PP que va recórrer l'Estatut' i 'va inventar la catalanofòbia'.

Pérez Rubalcaba ha fet aquestes crítiques a Rajoy conscient que aquest estava a ben poca distància. Les agendes electorals han fet coincidir a tots dos donant suport als seus respectius candidats ben a la vora, un a Tarragona i l'altre a Vilaseca.

El vicepresident espanyol va ser el principal negociador de l'Estatut per part del PSOE i no en va ha volgut reivindicar-lo com a obra socialista. 'Hem fet junts un nou Estatut', ha dit, 'hem de dir amb veu alta i clara que n'estem orgullosos'. Rubalcaba ha assegurat que és 'el nostre Estatut', tot i que es va fer 'amb altres grups polítics', en una referència implícita a CiU. 'I el defensarem', ha garantit, perquè 'ha donat a Catalunya autogovern com mai ha tingut en la seva història'.

A més, ha fet una defensa de 'la diversitat dels pobles i de les comunitats' de l'estat espanyol, ja que 'dóna força' al conjunt al mateix temps que 'no és incompatible amb la solidaritat i la igualtat' de tots. 'Hem de dir amb rotundiat que quan defensem a les institucions de Catalunya estem defensant a les institucions d'Espanya, que quan defensem la cultura catalana defensem la cultura espanyola, que quan defensem el català com a llengua estem defensant una de les llengües d'Espanya', ha assegurat.

Rubalcaba ha elogiat Montilla com un home 'auster, reformista i progressista', tres qualitats que 'el fan imprescindible per sortir de la crisi'.

'Aventures independentistes, ara menys que mai'
Durant la seva intervenció, Pérez Rubalcaba ha fet una defensa de les reformes impulsades pel govern espanyol per fer front a una 'crisi profunda' amb l'objectiu de defensar 'els interessos generals'. A més, creu que la sortida de la crisi ha de ser conjunta i per això creu que ara 'no és moment d'aventures independentistes', ara 'menys que mai', perquè 'és el moment de pedalar tots junts'.

Pérez Rubalcaba ha explicat la 'nova agenda social' que mira d'impulsar José Luis Rodríguez Zapatero i ha advertit que hi ha diferents sortides de la crisi. En aquest sentit, ha acusat 'a la dreta nacionalista i l'espanyola d'amagar-se'. 'A Mas li diuen que calli, que arribi aviat el 28-N, i a Rajoy que no cal que digui res, ja que té la temptació natural de deixar que passin les coses', ha dit. De fet, ha denunciat que 'Rajoy té un problema, que el que li ve bé a Espanya li va malament a ell' i a la inversa.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
14 de novembre de 2010, 17.21 h

Els ciudad-anos fan la festa del capullo on els sociates fan la festa de la rosa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Roderic fletxa L'Hospitalet (el barcelonès)
14 de novembre de 2010, 16.28 h

Senyors indocumentats de Ciudadanos, quan Catalunya sigui un estat no hi haurà barreres amb els familiars que hom tingui en un altre estat de la Unió Europea, com no n'hi ha ara si hom té un familiar a França, dins la Unió Europea no hi ha fronteres... Els quilometres fets de Barcelona per anar a Toledo seran els mateixos que hi ha ara quan Catalunya sigui un estat integrant de la Unió Europea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de novembre de 2010, 01.07 h

Ciudad-anos fa una crida al xarnegam inadaptat i paràsit de Catalunya,fins ara cap novetat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ARA, ERC mes que mai fletxa el VOT ÚTIL del INDEPENDENTISME.
13 de novembre de 2010, 20.23 h

Vot VALENT ERC. El dia 20 de NOVEMBRE, GENT HONESTA AL PALAU....omplim el PALAU DE LA MUSICA i tots els carrers pròxims. EXPULSEM de TOT ARREU i el mes aviat possible de la nació catalana, als corruptes i les màfies unionistes amb Espanya. les màfies dels poca soltes convergents i sociates.
Tenim el DRET i el DEURE, de poder EXPULSAR-LOS de tot arreu per DIGNITAT NACIONAL com a poble i com a individus lliures i responsables amb tot el que hens envolta. ARA els ciutadans i ciutadanes de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Reagrupat fletxa Llunàtic
13 de novembre de 2010, 17.54 h

Encara falten els sancristosgrossos que es diuen Sapatero i Gonsales i no sé si Guerra, quesi ho veuen malparat vindran i diran el mateix que Montilla , Rajoy, Rosa Díez i Asnar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Valldoreix
13 de novembre de 2010, 17.37 h

Solament li falta sortir vestit de torero i dir que proclamarà Catalunya com la novena província d'Andalusia (que tot sigui dit, al pas que anem, algú no trigarà massa en fer-ho).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
r fletxa .
13 de novembre de 2010, 17.06 h

Els ni-nis de ciutadans venen a donar lliçons de democràcia i etica, tenen un parell de setmanes per a semblar gent normal, passades les el·lecions tornaran al seu habitual nacionalisme espanyol neofranquista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.