directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Dimiteix en bloc el govern de Sarkozy

La dimissió accelera la reforma del govern francès, que havia de ser imminent

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El primer ministre francès, François Fillon, i el seu govern, han dimitit aquest dissabte, abans que es produeixi una esperada reestructuració del govern gal. El president francès, Nicolas Sarkozy, ha acceptat la dimissió, segons un comunicat emès per l'Elisi. 'El president de la República accepta la dimissió i posa fi a les funcions del senyor François Fillon', diu el comunicat. Aquesta dimissió en bloc és el primer pas per a la reorganització del govern, que es va anunciar fa mesos i que s'esperava que es produís, segons fonts del UMP, aquest mateix dilluns. Segons l'Agence France-Presse, Fillon ha abandonat l'Elisi cap a dos quarts de vuit d'aquest dissabte.
Nicolas Sarkozy, François Fillon
Comparteix
   


Etiquetes
La dimissió en bloc del govern és un tràmit que aplana el camí per a l'imminent remodelació que tenia prevista Sarkozy. Fonts del seu partit han assegurat que els canvis en el govern s'anaven a produir aquest dilluns. Fillon ha presentat la dimissió seguint l'article 8 de la Constitució i com un pas previ a la reorganització del govern, anunciada prèviament feia mesos.

El president francès vol reeditar el seu equip després del desgast que ha patit el govern gal arrel de les mobilitzacions socials d'aquests últims mesos a França. Les intenses protestes per la reforma de les jubilacions han malmès molt popularitat de Sarkozy, que amb la remodelació del govern vol iniciar una nova etapa.

Els mitjans havien especulat molt sobre la possible continuïtat de Fillon malgrat l'esperada remodelació del govern. La seva dimissió d'aquest dissabte, però, podria ser circumstancial. Segons el diari 'Le Monde', que cita fonts properes a l'Elisi, Fillon tornarà a ser nomenat primer ministre francès aquest mateix diumenge al matí.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.