directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Herrera, a favor d'un referèndum d'autodeterminació que també inclogui la via federal

Els ecosocialistes creuen en una reforma constitucional que transformi l'Estat

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat al Parlament d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha explicat aquest matí les propostes sobre el model d'estat de la coalició, que ha basat en 'una reforma federalitzant de la Constitució i una consulta sobre el futur de Catalunya que inclogui les alternatives de mantenir l'statu quo, la independència i l'opció federal', que defensa la formació ecosocialista 'perquè és un punt de trobada per a la societat catalana'. 'A Madrid compten amb l'hipertacticisme de la política catalana perquè no fem front a la retallada de l'Estatut', ha alertat Herrera, que ha demanat 'unitat' als partits catalans per reformar una Constitució que s'ha 'empetitit' després de la sentència del TC.
joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
'Si després de la sentència sobre l'Estatut, juguem al campi qui pugui, farem el ridícul', ha advertit Herrera, que ha criticat 'l'autonomisme de curta volada que es queda amb un Estatut retallat, les trampes al solitari del que reclama un finançament que qualsevol majoria parlamentària o el TC pot tombar, o l'independentisme d'avui per demà que dividiria el país', en al·lusió a les propostes de PSC, CiU i Esquerra.

Herrera ha apel·lat a la 'unitat dels partits catalans per fer front a aquesta sentència ha empetitit la Constitució espanyola, perquè si l'Estatut no hi cap és que la Constitució no val. Per això proposem el pacte federalista: perquè és un punt en comú de la societat catalana. Fem un full de ruta entre tots que ens permeti superar la sentència'.

Un debat de 'la majoria del país'

El cap de llista de la coalició ICV-EUiA ha plantejat 'una consulta que vagi més enllà d'A o B i on ens agradaria que l'opció federal hi figurés. A Espanya hi ha pocs federalistes, però la manera de desencallar la situació és mostrar-los que aquest no és el debat d'uns pocs sinó de la majoria del país'.

Pel que fa a la reforma constitucional, Herrera ha demana fer-la 'amb sentit plurinacional', que inclogui la supressió de la província com a circumscripció i es substitueixi pels estats federats, una reforma federal del Senat, la participació de les parts ens institucions de l'Estat com el Banc d'Espanya o el Tribunal Constitucional, l'oficialitat de totes les llengües de l'Estat o el reconeixement del dret a l'autodeterminació.

Per la seva banda, el número 3 de la coalició ecosocialista, Jordi Miralles, ha elogiat el Parlament català, que 'ha estat a l'alçada de desplegar l'Estatut i d'acompanyar una resposta necessària per al país com la de millorar el finançament'. Miralles ha lamentat que 'l'autogovern ha estat maltractat pel trident del TC, la 'brunete mediàtica' i el Partit Popular davant dels tremolors de cames i dubtes per part del Govern de Zapatero' que, al seu parer', podria haver 'anar més enllà en l'etapa federalitzant perquè cadascú pugui gestionar el que és seu i compartir el que es comú'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
ramon fletxa bcn
15 de novembre de 2010, 19.57 h

Per votar Iniciativa ja hi ha la marca original, Ciutadans!!!! Quina colla de botiflers amb el seu discurset cursi !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pau Casals fletxa Girona
15 de novembre de 2010, 16.31 h

Venut


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gustau fletxa País Valencià
15 de novembre de 2010, 12.57 h

Collons quin botifler aquests d'ICV!

Si per un cas, els catalans votàrem federalisme després ens toparíem amb la realitat espanyola (una, grande y libre).

Per favor, marxeu a ESpanya a fer el bajoca, perquè el que cal a Catalunya és gent honrada, treballadora i que estime el País, i en aquest cas l'Herrera , cap de le tres.

Ja n'hi ha prou de fer publicitat de traïdors i espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Sergi fletxa Tarragona
15 de novembre de 2010, 11.39 h

I aquesta reforma, amb qui la pactareu? Amb el PP, tan partidari de l'estat plurinacional, o amb el PSOE tan allunyat de les tesis jacobines? (espero que entengueu la ironia, ecopastenagues)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
15 de novembre de 2010, 11.21 h

No tinc gaire fe en el model federal, bàsicament per l'actitud d'Espanya, però el més important d'aquesta notícia és que un partit no independentista (ICV) defensi que es pugui fer un referèndum d'autodeterminació. Això sí és ser demòcrata, altres podrien aprendre de l'Herrera i els seus companys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de novembre de 2010, 11.15 h

Herrera, l'estàs cagant. L'estat federal no interessa, ni a catalans, ni a espanyols. Seria com ser esclaus, però amb les cadenes trencades.
Incloure una opció més, és dividir el vot cap a la pròpia decisió total del poble català.
Primer ens hem d'independitzar, després ja serà moment de valorar si ens hem de federar o no. Cosa que crec que si estem quatre anys independents, s'haurà evidenciat que el millor és que tot estigui a les nostres mans.
Si vols estar servit, fes-te tu matei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
15 de novembre de 2010, 10.22 h

Herrera ... si espanyols volen un país federal és el seu dret però no ho volen i no mai faran un referèndum sobre aquesta tema perquè no tenen res a guanyar i no és que volen si serià interessant si es fan un dia referèndum sobre aquesta tema a nivell estatal però en realitat no es pot obligar espanyols a tenir un estat federal i totes enquestes mostren que al voltant de 60-70% de espanyols voten sempre PP. Única manera a fer federació serià que Catalunya i Euskadi declari uns païs... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.