directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Sala i Martín es mulla públicament per Laporta

'El votaré', explica en un article a 'La Vanguardia'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

L'economista Xavier Sala i Martín, patró de la Fundació Catalunya Oberta (FCO) -el lobby liberal de Convergència- anuncia avui en un article a La Vanguardia que votarà Solidaritat Catalana per la Independència (SI), la coalició liderada per Joan Laporta. 'En circumstàncies normals, votaria Mas. Però les circumstàncies no són normals. Són especials. No és l'hora de la bona gestió. És l'hora d'evitar quehi hagi majories absolutes, és l'hora de fer fora els socialistes del poder i és l'hora de la valentia. Per aquestes raons, no votaré Artur Mas', afirma.
Xavier Sala i Martín
Comparteix
   


Etiquetes
Sala i Martín raona que les majories 'sempre han sigut dolentes' i creu que 'l'única manera de garantir que CiU no tingui majoria absoluta ni depengui del PSC és que depengui d'una altra força nacionalista. Eliminada ERC per la seva manifesta traïció als seus propis ideals, només ens queden Solidaritat Catalana (Joan Laporta) i Reagrupament (Joan Carretero)'.

Arribats a aquest punt, Sala i Martín creu que Laporta és molt més valent que Carretero: 'He vist Joan Laporta enfrontar-se al totpoderós Florentino Pérez i guanyar (va arrencar-li Eto'o de les urpes i Samuel ens va acabar donant no una, sinó dues Champions). He vist Laporta lluitar contra tots per a desbancar els nostres rivals dels seus llocs de privilegi a la UEFA, la FIFA i diferents comitès arbitrals i defensar els interessos del Barça en aquells fòrums amb una valentia que a vegades fins i tot feia por. I l'he vist, tots l'hem vist, transformar el Barça de Gaspart en el Barça de les sis copes.'

És per tot això que afirma: 'Necessitem aquesta valentia i aquesta determinació. Ja n'hi ha prou de quedar bé, de pedagogia, de seny, d'encaixos, de ser la part moderada del debat i de complir les regles imposades per d'altres.'

Sala i Martín, a més a més d'haver-se situat fins ara dins l'òrbita de CDC, també es va oposar frontalment a la mesura impulsada pel departament d'Innovació, Universitats i Empresa que obligarà els professors universitaris que vulguin plaça fixa a Catalunya a acreditar el nivell de català.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
18 de novembre de 2010, 17.10 h

#2 El món va així. Com diuen en castellanu, "Vivir para ver". Diuen que s'atrapa més aviat un mentider que a un coix. I aquest individu, amb això que diu, em demostra que és un solemne "cantamañanes". I diré més, un home que sembla que treballa per CiU, encara que sigui gratuïtament, pel què diu, em penso que ara mateix fa volar coloms.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
18 de novembre de 2010, 17.05 h

#24 Li prego que baixu el to dels comentaris. N'hi infinitat demanant i pidolant el vot sigui per RCat o SI, i no precisament amb bones maneres. Llavors, perquè no l'ha de demanar qui se sent afí a ERC ???. Homke, només faltaria que ni podéssim demanar el vot pel partit amb el qual ens sentim identificats ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
18 de novembre de 2010, 11.19 h

#14 Quina misoginia, quin masclisme, quina ment mes tancada! i tu ets d'esquerres?
Em pots dir si te alguna cosa a veure, la professio d'una persona amb que tingui o no capacitat intelectual o ambicions politiques? Carai, els d'esquerres cada dia em sobteu mes. Es fantastic el respecte que teniu vers a qualsevol cosa o persona que no es cogui dins del vostre partit. Fa por la veritat, no en faria tanta si vingues del pp o la falange, pero que gent d'esquerres opini igual que els d'intereconomia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
18 de novembre de 2010, 11.04 h

#27 Per cert si ERC tingues l'oportunitat de votar per una ILP que ecspaña no pogues fotre, tornaria a votar en negatiu, com ja ho van fer?. Aixo es pots demostrar, el que tu dius, pots demostrar-ho?
Estaria be deixar de fer el babau entre catalans independentistes i anar a parlar d'independentisme de debo sense sigles, deixant que tothom voti a la formacio que vulgui amb respecte i dignitat. Mes seny que som catalans!
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
18 de novembre de 2010, 10.59 h

#7 SCI no en te encara capacitat legal per treure o possar-ne res. A Tortosa qui ha votat a favor de deixar la mes gran encimentada franquiste de Catalunya ha estat CIU. Es increible les coses que dieu per fotre mal! Perque no aneu a buscar vots a l'enemic o l'abstencio en lloc de mirar de fotre el que vol el mateix (o potser es que l'independencia us la repanpinfla...). Que trist!
Visca Catalunya LLiure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Ivan fletxa Avinyó
18 de novembre de 2010, 00.43 h

#18 Doncs sí, t'he posat un negatiu, és que jo soc dels que cobren d'ERC (i paguen bastant bé) i quants més negatius poso als "Solidaris" més paguen, i ara m'he de canviar l'ordinador i em fan falta els "quartos". Per cert, i encara que no té relació amb la notícia, si Laporta arribés a President de la Generalitat, també faria espiar els consellers?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
josep anton fletxa Barcelona
17 de novembre de 2010, 23.44 h

#12
No maco, t'equivoques de ple. Ara tenim el model financer que tenim, herència del Pujolaznarisme: pidolar cada any. I per cert, ERC ha aconseguit apujar el llistó i tenim millor finançament que cap altre en etapa autonòmica. Qualsevol que entengui d'economia una miqueeeta, sap que hi han estats a europa que reben atacs dels capitals especulatius: si a certes fortunes no els agraden les decisions d'un govern, li abaixen el "rating" de crèdit i s'acaba el finançament, per tant millor d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ex-convergent fletxa L'Escala
17 de novembre de 2010, 23.26 h

Doncs mireu, un dels motius d'estripar el carnet fou que CyU tingués entre els seus a l'economista més antisocial del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Salva fletxa Països Catalans
17 de novembre de 2010, 21.50 h

C#23 Penso exactament igual que tu. Aquesta vegada, després de votar tota la vida ERC, donaré el meu vot per en Laporta, però desitjo tota la sort del mon a ERC i a RCAT perquè sumin quants més vots millor i tinguin una representació el més amplia possible al Parlament.

(El "cuento" de que l'únic vot útil és el d'ERC que l'expliquin als més tontets, que els que fa anys que estem en això ja sabem de què va).

L'únic vot útil és el vot INDEPENDENTISTA: ERC, SCI, RCAT.

I els d'ER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
17 de novembre de 2010, 20.21 h

#20 T'equivoques company , si mes no respecte al meu comentari. Jo NO veig el Laporta president. No es mes que una exclamació com dir amunt Esquerra , o visca qui sigui. I no es tracta, en el meu cas particular, de cap il·lusió , doncs ja se que avui es impossible un president que no sigui de Can Convergència o de Can PSOE , jo em conformo amb una baixada mínima d'Esquerra i una entrada al Parlament de forces noves com Reagrupament i Solidaritat o Des de Baix (i tant de bo les CUP si es pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.