directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Camacho descarta pactar amb el PSC perquè no sumarien

Assegura que Montilla 'ha abandonat la idea d'Espanya'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La candidata del PP català a les eleccions al Parlament, Alícia Sánchez-Camacho, ha remarcat aquest dimecres que veu difícil pactar amb un PSC que 's'assembla molt poc al PSE de Patxi López, que defensa una educació en què es pot escollir el model per educar els fills en bilingüisme i a Catalunya no'. Sánchez-Camacho ha considerat difícil que la seva formació pacti 'amb aquest PSC que ha abandonat la seva idea d'Espanya i amb un president de la Generalitat que ha abandonat la seva idea de la Catalunya constitucional' en encapçalar una manifestació dient que Catalunya és una nació i té dret a decidir. La líder popular també considera difícil arribar a acords amb Montilla perquè les dues formacions juntes no sumarien.
alícia sánchez-camacho
Comparteix
   


Etiquetes
En una conferència de Barcelona-Tribuna, Sánchez-Camacho ha insistit en una idea que ha anat repetint ja durant la precampanya electoral i és que el seu partit vol ser 'decisori'. Decisiu en dos sentits: per una banda per 'evitar que hi hagi tripartit' i, per l'altra, frenar 'la deriva independentista de CiU'.

La presidenta del PP català ha retirat que CiU no parlava abans de concert econòmic ni d'un full de ruta per la independència de sis o vuit anys. Sánchez-Camacho ha afirmat que 'és difícil que el PP arribi a acords amb CiU, però també ho és amb el PSC'. Ha carregat contra els socialistes catalans quan ha declarat, com ja deia aquest dimarts en un bar a Cornellà, que José Montilla 'ha renegat dels seus principis en tot moment'.

'En aquests quatre anys', ha criticat, Montilla 'ha fet la política més identitaria i nacionalista que s'ha pogut fer'. Ha recordat que s'han tirat endavant normes com la Llei d'educació, el Codi de Consum o la Llei del cinema, que el PP català vol derogar. Ha apostat per un bilingüisme real, que es produeix als carrers i no pas obligant als empresaris a doblar el 50% en català, sinó ajudant a incentivar-ho.

Veu complicat que PSC i PPC sumin

Ha considerat difícil que la seva formació pacti 'amb aquest PSC que ha abandonat la seva idea d'Espanya i amb un president de la Generalitat que ha abandonat la seva idea de la Catalunya constitucional, que ha anat a una manifestació al capdavant dient que Catalunya és una nació i que Catalunya té dret a decidir'. 'Amb Montilla i aquest PSC, el PP no hi pot arribar a acords perquè seria molt difícil arribar a una situació numèrica en la que puguin decidir i fer una coalició decisòria', ha dit.

Així mateix, ha remarcat que la situació a Catalunya 'és diferent a la del País Basc'. Ha recordat que el líder del PP basc, Antonio Basagoiti, va dir en un acte a Barcelona que el líder del PSE, Patxi López, deia que no pactaria amb el PP a Euskadi i al final és lehendakari gràcies als seus vots. Basagoiti també va explicar que el PNB no volia saber res del PP basc i van ser els primers que el van trucar perquè no fos lehendekari López. En aquest context, va recalcar que ell no es va quedar ni amb uns ni amb uns altres.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Quim fletxa PPCC.
18 de novembre de 2010, 12.03 h

El que vol dir aquí la camachu i que l´ex-llepa ho ha captat a la primera però que es pensa que pot despistar, és que s´està cuinant el nou pacte Ciu-PP . NO els perdem de vista que tenint en compte que al parlament espanyol ja comptem amb Ciu per si el PP no arriba per poc a la majoria absoluta aquí podem veure moltes coses encara. Em pregunto a on s´amagaran els ex-llepes i els trolls convergents i unionistes?. Ha ha ha ha ha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Cardona
18 de novembre de 2010, 10.32 h

#1 Bon dia ex votant. Què avui no t'has pres la medicació encara ? Tinc curiositat per saber quin número de militant de CIU tens? Perquè d'una cosa estic segur tu mai has votat a ERC per tant canvia't el nom i deixa de fer el ridicul. Que passis un bon dia ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de novembre de 2010, 07.40 h

Però amb el tripartit si que sumeu, i de ben segur que si entre tots us ho proposeu, trobariau un argumentari reconvertible en "mantra" per justificar-ho, com p.e. evitar que el dimoni a la terra, o sigui, CiU, governi, cosa que us uneix a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.