directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla culpa el 'partidisme' de Mas d'impedir el cara a cara

Lamenta el 'formalisme' de la Junta Electoral que ha aturat el debat

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, s'ha mostrat aquest dimarts 'molt decebut' amb el fet que la Junta Electoral Central espanyola hagi impedit la celebració d'un cara a cara amb el candidat de CiU, Artur Mas. Montilla ha lamentat que no hagi estat possible pel 'formalisme' de la Junta -que l'ha aturat perquè no s'havia comunicat amb cinc dies d'antelació, tal i com marca la Llei- i pel 'partidisme' de Mas, culpant així també el candidat de la federació nacionalista del fet que finalment no hi hagi debat, a qui ha acusat 'd'arrogant' i 'prepotent'. El candidat socialista creu que la resolució de la Junta no ajuda ni a 'enfortir la democràcia' ni a 'incentivar la participació'. El PSC presentarà un recurs contenciós-administratiu a la decisió per evitar que hagi precedent.
jose montilla, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha recordat que ha proposat a Mas la celebració de debats cara a cara fins a '23 cops' i ha lamentat que hagi estat per 'raons formals i no de fons' que la Junta Electoral Central no hagi permès el debat. Però Montilla ha repartit culpes de perquè no s'ha pogut fer un debat quan 'per primera vegada hi havia opcions a casa nostra'.

Així, ha deplorat tant el 'formalisme' de la Junta com el 'partidisme' de CiU i de Mas, a qui ha recordat que li ha demanat debats cara a cara al llarg de 'dies i setmanes' i que sempre ha tingut la 'callada per resposta'. Montilla creu que en el debat a sis Mas no va tenir 'més remei que callar i atorgar', i considera que és 'un exercici d'arrogància, de prepotència i de faltar a la veritat' mirar 'd'ensossar-me responsabilitats', ja que 'si hi ha un responsable és ell'.

Montilla ha lamentat que no hagin pogut contrastar les seves propostes en el debat en matèria econòmica, les solucions contra la crisi, les relacions de Catalunya i Espanya, l'Estaut, els pactes postelectorals o les polítiques socials. I també ha dit que hauria explicat 'la importància d'un minut en la vida d'un país i d'una persona', tot donant importància al fet d'anar a votar.

El candidat socialista creu que la decisió de la Junta Electoral Central és un gest que no ajuda ni a 'enfortir la democràcia' ni a 'incentivar la participació'. 'Crec que en aquests moments calia clarificar posicions, contrastar projectes, perquè es podria derivar en més participació, una de les coses que ens preocupen més a tots', ha dit.

Recurs contenciós-administratiu

Els socialistes descarten ja qualsevol possibilitat de fer un cara a cara en aquesta campanya electoral -un fet que creuen que els perjudica de cara al 28-N- i han decidit presentar un recurs contenciós-administratiu contra la decisió de la Junta Electoral Central amb l'objectiu que la resolució no serveixi com a precedent en futures campanyes. Els socialistes han argumentat que ja es va informar que hi hauria un cara a cara el 18 d'octubre i consideren que això era un fet suficient per no impedir el debat al·legant que no s'havia avisat cinc dies abans. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
24 de novembre de 2010, 18.20 h

#3 Tant se val en Montilla com en Mas. En castellanu: "Tanto monta, monta tanto". Més a més, hagués estat un debat anodí. Tots dos volen ser prostitutes d'ecspanya, cosa que ja sabíem, per tant, què de nou ens haguessit dit ???. Tots dos haguessin fet propaganda electoral gratis del seu partit, a costa dels calés del contibuent que no participa de llurs ideologies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim fletxa PPCC.
24 de novembre de 2010, 11.17 h

#4 mas i montilla són exactament la mateixa porqueria i la fatxa del PP encara ho és més (un rodolí). ha ha ha ha ha . Digués ex-llepa a qui t´estimes més com a soci preferent de Ciu a montilla a la camachu, a Puigcercós?. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. La propera legislatrua sigui quin siguin els resultat tens moltes possibilitats d´haver de llepar més culs que no t´agraden que els culs de Ciu que t´agraden tant, Ha ha ha ha ha ha ha ha. Encara que probab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
24 de novembre de 2010, 11.11 h

#4 No sé si hi havien gaires catalans que volguessin que CIU fes president Aznar... I gent com Carretero i l'Uri el millor que podien fer era fotre el camp del partit


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de novembre de 2010, 09.05 h

#3 Donç aquest "poc democràtic" José Montilla Aguilera ocupa el càrrec que ocupa gràcies a ERC i a ningú més, i en contra de la voluntat de la majoria de catalans, inclosos la majoria de militants d'ERC, molts dels quals, per aquest motiu, han abandonat el partit i creat altres opcións politiques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de novembre de 2010, 00.09 h

Aquesta obsessió del Jose Montilla de fer un cara a cara amb l'Artur Mas és un descredit per la democràcia. Al Parlament hi ha més de dues opcions polítiques i no s'hi val amagar-les com preten fer el poc democràtic Jose Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de novembre de 2010, 23.20 h

Qui estigui disposat a ser un president de una "comunidad autónoma de España" abans que president del quart estat mes ric d'Europa, no es mereix que el voti ningú! Bé si! Els que no estimen Catalunya ni la seva Llibertat!

Visca la Llibertat!
Visca Catalunya quart estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Demòcrata fletxa Catalunya
23 de novembre de 2010, 22.56 h

Si el Montilla vol enfortir la democràcia, que ajudi a organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.